Özellikle insan ve kargo taşımacılığındaki çıtayı bir üst seviyeye taşıyacağı öngörülen Virgin Hyperloop, ilk insanlı testini Nevada çölünde denedi. Fütüristik bir taşıma konseptine sahip olan araç, yolcuları yüksek hızlarda taşıyan vakum tüpler içindeki bölmelerden oluşuyor.

Volkswagen ID.3 Türkiye’ye getirildi! İşte fiyatı!

Volkswagen ID.3 Türkiye’ye getirildi! İşte fiyatı!

Volkswagen'in tamamen elektrikli ilk aracı olan ID.3 Türkiye fiyatı ile karşımızda. Volkswagen ID.3 bir şahıs tarafından ülkemize getirildi.

Virgin Hyperloop ilk insanlı denemesini başarıyla gerçekleştirdi

Virgin Hyperloop, söz konusu konsepti ilk geliştiren firma olmasa da, yolcu taşımayı deneyen ilk firma oldu. Denemede her ikisi de şirket personeli olan iki yolcu 500 metre uzunluğundaki deneme pistinde 15 saniyede 107 mil/saat hıza (172 km) ulaştı. Bu deneme, Virgin’in 1000 km/saatin üzerinde seyahat etmeyi sağlama planları için önemli adım anlamına geliyor.

Virgin Hyperloop

Denemeyle ilgili BBC’ye konuşan Müşteri deneyimi direktörü Sara Lucian, deneyimi hem psikolojik hem de fiziksel olarak canlandırıcı olarak nitelendirdi. Firmanın baş teknoloji sorumlusu Josh Giegel ile deneyi gerçekleştiren Luchian, ivmelenmenin normal bir yoldan daha fazla olmasına rağmen yolculuğun pürüzsüz ve lunapark treni gibi olmadığını ifade etti. İkisinin de deneyden sonra hasta hissetmediğinin altını çizen Lucian, ayrıca pistin uzunluğu nedeniyle hızlarının önemli ölçüde etkilendiğini belirtti.

Konsept olarak Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın önerisine dayanan Hyperloop, birçok eleştirmen tarafından bilim kurgu ürünü olarak tanımlanıyor. Temel olarak dünyanın en hızlı manyetik treni olan Maglev raylı trenleri temel alınarak yapılan araç, vakum tüplerinin içinde daha da hızlanmayı sağlıyor.

2014 yılında kurulan firma, daha önce Virgin Hyperloop One adıyla anılıyordu.