Reklam

Chrome’un Artık Güçlü Bir Rakibi Var!

93
Reklam

Internet Explorer‘ın aşırı RAM tüketmesi ve sık sık donmasından şikayetçi olanların imdadına Google Chrome yetişmişti. Ancak Chrome her ne kadar hız ve stabilite sunsa da o da RAM tüketimi konusunda çaresiz kaldı.

İnternet tarayıcısı segmentinde rakiplerinin önünde yer alan Chrome’un, şimdi çok güçlü bir rakibi var.

Chrome’a Bir Rakip Daha Geliyor

Bir yılı aşkın bir süredir devam eden geliştirme sürecini tamamlayan tarayıcı, Vivaldi 1.0 sürümü ile indirime sunuldu.

Reklam

Diğer tarayıcılar sundukları özelliklerden vazgeçerken Vivaldi, webden daha fazlasını bekleyen kullanıcılara verimliliklerini ve üretkenliklerini arttırmaya yardımcı olacak yeni özellikler ekliyor.

Vivaldi, Opera Software’i kurmuş ve yönetmiş Jon von Tetzchner’ın da içerisinde yer aldığı, tarayıcılara öncülük eden bir kurucu ekip tarafından sevgiyle üretildi. Peki, Vivaldi ne gibi özellikler sunuyor?

Vivaldi özellikleri

Sekme Gruplama: Sekmeleri birbiri üzerine bırakarak gruplar oluşturun. Dağınıklığı azaltmanın ve düzenli kalabilmenin en hızlı yolu. Ayrıca sekmeler arasında geçiş yapmaya hazır olduğunuzda Vivaldi size bunun için de birkaç özelleştirme sunuyor.

Sekme Grubu Döşeme: Sekme grubunu döşeyin ve birçok sayfayı aynı anda görebilirsiniz. Çoklu sekme grupları ile bir nevi çoklu masaüstüne sahip olmak gibi.

Oturumlar: Tarayıcı yönetimini bir adım ileriye taşıyın. Beğendiğiniz sekme kümesini bir oturum olarak kaydedin ve ihtiyacınız olduğunda kolayca erişin.

Notlar: Araştırmacılar için harika bir araç. Seçin ve not olarak kaydedin. Vivaldi o anda hangi sayfada gezindiğinizi hatırlar ve hatta ekran görüntüsü almanıza olanak sağlar.

Hızlı Komutlar: Açık sekmelere, yer imlerinize, geçmişe, ayarlara ve çok daha fazlasına bir komut arayüzüyle erişin.

Fare hareketleri ve klavye kısayolları: Eğer tarayıcıyı çok daha hızlı bir şekilde kontrol etmek istiyorsanız, fare hareketleri ile hemen her eylemi bir bilek hareketi ile yapabilirsiniz. Klavye kısayolları aynı şeyi basit tuş kombinasyonları ile yapar.

Hızlı Erişim: Sık kullanıdığınız siteleriniz ve yer imleriniz herhangi bir boş sayfadan kolayca erişilebilir. Hatta daha fazla Hızlı Erişim için Grupları ve Klasörleri dahil edin.

Daha iyi yer imleri: Yer imlerinize yer imleri panelinden, yer imleri yöneticisinden, yer imleri araç çubuğundan ve elbette Hızlı Erişim’den ulaşabilirsiniz.

Web Panelleri: Web sayfalarını Vivaldi’nin yan panelinde görüntüleyin. Webde gezinirken bir yandan tweetlerinize bakmak, Facebook iletilerinizi görmek ve arkadaşlarınızla sohbet etmek için harika bir yol. Web için “Panik düğmesi”nden sonraki en iyi şey olduğunu söylemek isteriz.

Kişiselleştirilmiş: Vivaldi size uyum sağlar, bunun başka bir yolu yok. Vivaldi’yi milyonlarca kullanıcıdan aldığımız geri bildirimleri temel alarak, en fazla özelleştirilebilen tarayıcı olarak geliştirdik. Aslında, Vivaldi’yi kendi harika tarayıcınız yapabilmeniz için 1 milyondan fazla farklı yol var.

Vivaldi tarayıcı ayrıca Chrome eklentilerini de destekliyor. Türkiye sayfası da bulunan Vivaldi, Chrome‘un en büyük rakibi olarak gösteriliyor.

Vivaldi tarayıcıyı indirmek için tıklayın

:: Chrome dışında başka bir tarayıcı kullanmayı düşünüyor musunuz?

93 Yorum

  1. betadan beri kullanıyorum, ciddi anlamda bir rakip hatta chrome'dan daha iyi. linux sürümleri de mükemmel çalışıyor.

  2. Sekmeler ile ilgili yenilikler hoş, sıkıntısız çalışırsa yeni tarayıcım bu olur. Adı da güzelmiş 🙂

  3. Kesinlikle katılıyorum chromenin kullandığı RAM'i başka hiç birşeyin kullanmadığı aşikar.Düşük sistemi olan arkadaşlar içinde bi tarayıcı çıkarmaları iyi olmuş denilebilir

  4. Chrome'un yanından bile geçemez. Kaldı ki onun uzantılarını kullanıyor. İki tane eklenti eklenince Firefox gibi hantal oldu.

  5. İyi de Vivaldi'nin çekirdeği zaten Chromium yani Google'ın open source tarayıcı projesi. Vivaldi veya Yandex Browser gibi tarayıcılar ufak tefek farklılıklarla pazarda kendilerine yer edinebilirler ama zaten Google'ın yazdığı ve dağıttığı bir kodu kullanarak Chrome'u geçemezler.

  6. Daha çoook ekmek yemesi lazım… Chrome ve Firefox'a rakip olabilecek düzeyde değil. Tarayıcının kendi sunucusundan indirilme hızı bile çok düşük. İnsanların bu konudaki beklentileri bir hayli yüksek iken aşırı gelişmiş bir tarayıcı gelmeden fikirleri ve alışkanlıkları değiştirmesi kolay değil.

  7. Sekme gruplama ve panel özelliği gerçekten hoş olmuş bir yanda makel okurken bir yandan sosyal medyayada göz ucuyla bakabilirsin gerçekten kullanıcı kolaylığı sağlamışlar tebrik ediyorum.

  8. iki dakka dayanabildim tekrar sildim açılışta resmen pcyi öldürüyor rami değil pcyi komple sömürüyor

  9. Cromeye tek rakip cop safariymis.. Kullanmasak tamam da hani.. Suan icin en mantikli tarayicilar sirasiyla opera crome ve ie

  10. chrome , vivaldi, opera, yandex hepsi chromium altyapısını kullanıyor. farklı performans beklemek yanlış olur. şu an performans konusunda internet explorer edge iyi bir yerde. eski opera da gayet iyiydi fakat uyumluluk sorunları vardı.

  11. Şu an en iyi seçenek Opera 37 çünkü direk adblock ile geliyor kullanıcıyı eklenti ile yormuyor ve oldukça sade her şey yerli yerinde

  12. trojan uyarısı ile ilgili developer sürümlerinde bir sıkıntı olmuştu ve tamamen antivirüs programı kaynaklı olduğu tespit edilmişti. sonraki sürümlerde sorunu düzelttiler diye hatırlıyordum ama demek ki bazı sıkıntılar var hala. (sorunun ana sebebi aslında tam komedi ama çok daha uzun bi yazı yazmak gerekiyor anlatmak için)

  13. Hala chrom kullanan var mı ya. O rami sömüren tarayıcıyı. Yandex browser arkadaşlar deneyin mutlaka. Ben arama motoru olarak da yandex kullaniyorum ama siz isterseniz Google ayarlayin.

  14. bu da yandex gibi chromium alt yapısı ile çalışıyor maalesef.o yüzden ram'i sömürmeyeceğini kimse garanti edemez.

  15. Tasarım kötü karışık menüler istediğin gibi özelleştirme yok. Daha henüz çıraklık aşamasında çok yol katetmesi gerekiyor. Evet Chrome çok RAM tüketiyor fakat hakkını da veriyor. Onun için Chrome' den vazgeçilmez.

  16. Bu tarayıcıların tek eksiği yandex ya da chrome(vardır herhal) sekmenin üst kısmına tıkladığımızda direk sayfanın en üstüne gitmesi sekme alt yerine tıkladığımızda ise hem üste hem önceki bulunduğun yere dönmesi. Bu özellik diğer tarayıcılar da görmedim ben.

  17. Aynı şeyi bende aradım bulamadım. Olmazsa olmaz benim için. Bulan gören varsa haber etsin lütfen 🙂

  18. chrome'un rakibi yıllardır vardı ve daha hızlıydı, her türlü benchmarklarda chromu dövüyordu ve adblock vs eklenti desteği de mevcuttu. bknz- maxthon.

  19. İndirdim ve kurdum. Genel çalışma mantığı olarak chrome'dan bir farkı olmadığı doğru ama arayüz chrome'dan daha hoş. Hantallaşmazsa kullanılabilir 🙂

  20. Chrome altyapısını kullanan bir browser. Opera ve Firefox varken Chrome ve alternatifleri rakip falan olamaz.

  21. Arayüz olarak çok kişileştirme sunuyor açıkçası beğendim.RAM kullanımı olarak Chrome'dan %50 daha az RAM kullanıyor.RAM kullanımının PC'de çok önemli değil ama mobil versiyonu çıkarsa bu tarafta önemli olabilir.

  22. yeni indirdim ve kulanmaya başladım şimdiden hoşuma gitti sanırım kalaslaşmaya başlayan chrome u şimdilik geri plana bırakacağım.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version