Ekrandan parmak izi okuyan Vivo X20 Plus UD ile dikkatleri hali hazırda üzerine çeken şirket, şimdi de geleceğin akıllı telefon konsepti olan Vivo APEX FullView ile çıtayı yükseltiyor.
Ekrandan parmak izi okuyan telefon dayanıklılık testinde!
Yüzde 98 ekran kasa oranıyla Vivo APEX FullView!
Yeni Vivo APEX FullView konsept akıllı telefon tahmin edeceğiniz gibi yakın zamanda piyasaya çıkmayacak. Öte yandan cihaz, gelecekteki akıllı telefonlar hakkında bizlere bir ön bakış sunuyor. APEX, neredeyse çerçevesiz OLED ekranı ile yüzde 95 olan ekran kasa oranı sınırını genişleterek yüzde 98’lere çıkartmış durumda. Vivo’nun mevcut modelinin üstte, sağda ve altta 1.8 mm, altta ise 4.3 mm çerçeveye sahip. Şirket şimdi, alttaki çerçeveyi de 1.8 mm haline getirmek niyetinde.
Ekranın titreştirerek ses üretip ekranı hoparlör haline getirmenin de planlandığı akıllı telefondaki teknolojiye Screen SoundCasting Technology adı verilmiş. Ön kamera için düşünülen yöntem de oldukça mantıklı. Şirket selfie çekimi için motorlu ön kamera çözümüyle, kamera aktif edildiğinde 1 saniye içerisinde üstten çıkmasını sağlamış.
MWC 2018 özel kategorimiz ve tüm MWC 2018 haberlerini görmek için buraya tıklayınız
MWC 2018 etkinliğinde çalışır bir sürümü ile katılımcıları şaşırtan ürün, bakalım ne zaman piyasaya sürülecek?
:: Vivo’nun konsept akıllı telefonu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ön kamera mantığı güzel olmuş. Ekranda kameraya yer bulma sorununa çözüm. Ama telefonun daha çok fotoğrafı olsa iyi olurdu.
Bence önde kamera olmasına bile gerek yok arkada ki kamera önde de kullanılabilir buradaki örneğe benzer bir şekilde araba anahtarları gibi sustalı bir şekilde arkada kamera öne getirilebilir aslında sistem basit işlevsel olarak nasıl olur bilmem ama mantıken imkansız değil
Meizu Pro 7 Plus gibi arkada çok küçük bir ekran selfie sorununu çözer.Arka kamera daha iyi çektiği için bu sistem tutar bence ileriki zamanlarda ön kameraya ihtiyaç olmayacak
Bu fikir benim aklıma geldi diyen kaç kişiyiz yani bu kamera sistemi ah ulan gavurlar keşke patentini biz alsaydık
Sensörleri ne yapacaklar peki? O da mı ihtiyaca göre çıkacak?