Özellikle telefonu bir süre kullandıktan sonra pil sağlığının önemli ölçüde düşmesi, kullanıcılar için büyük bir problem. Bugünkü konuğumuz Vivo V30 Lite modeli oldu. Çünkü bu telefon, iki kat pil ömrü ve 4 yıllık pil garantisiyle dikkat çekiyor. Vivo V30 Lite inceleme sizlerle.
Vivo V30 Lite inceleme!
Vivo V30 Lite satın almak için buraya tıklayın
İlk olarak kutu içeriğinden başlayalım. Kutudan bir adet şeffaf silikon kılıf çıkıyor. Bu kılıf sayesinde telefonun arka tarafında bulunan kamera çıkıntısı kapanıyor ve kullanımı zorlaştırmıyor. Hızlı şarj adaptörü veType-A – Type-C kablosu da yine V30 Lite’ın kutusunda yer alıyor.
Telefonu elime aldığımda arka kapağı dikkatimi çekiyor. Cam yüzeyli bu arka kapak, orman yeşili olarak adlandırılmış ve güneş ışığı altında renk değiştirebiliyor. Ofis ortamında ultraviyole el feneri ile test ettiğimizde daha koyu bir yeşile geçiyor ve güneş ışığına maruz kaldığında da yaklaşık 20-30 saniye içerisinde renk değiştiriyor. Bu da oldukça tatlı bir özellik. Arka tarafta dikey konumlandırılmış üçlü kamera kurulumu ve bir flaş ışığı bulunuyor. Sağ tarafında kilit tuşu, ses açma ve kısma tuşu yer alıyor. Alt tarafında hoparlör, sim tepsisi ve type C girişi bulunurken, üst tarafında bir adet daha hoparlör ve mikrofon yer alıyor. Telefonun ağırlığı ise ortalama 185-186 gram ve 7.8 milimlik inceliği ile tek elle rahatça kullanılabiliyor.
Ekran ve performans
Vivo V30 Lite modeli, 6.67 inçlik, 120 Hz tazeleme oranına sahip AMOLED panel tipi ekranla geliyor ve 1800 nit maksimum parlaklığa ulaşabiliyor. Ekran gövde oranı %91.1 olan bu telefon, tam ekran hissiyatı sunuyor. 120 Hz tazeleme oranı, oyun oynarken, video izlerken veya menüler arasında gezerken akıcı bir ekran deneyimi sağlıyor.
Telefonun güç tarafına baktığımızda, Snapdragon 685 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci, 2.8 GHz’lik saat hızına sahip ve 8 GB RAM ile destekleniyor. Ayrıca 8 GB dinamik RAM eklenerek toplamda 16 GB RAM bellek sunuluyor. Dahili depolama alanı ise 256 GB. Oyun oynarken veya video düzenlerken 16 GB RAM belleğin telefonun kasmasını engellediğini söyleyebiliriz.
Telefonun işlemcisinin gücünü anlamak için yaptığımız 3DMark Wildlife testinde 647 puan, Geekbench testinde ise tek çekirdekli de 472, çok çekirdekli de 1538 puan aldığını görüyoruz. GPU tarafında ise 380 puan almış. Telefonun işlemcisi orta segmentte yer almasına rağmen, sanal RAM desteği ile performansı oldukça tatmin edici.
Kamera ve video performansı
Kamera tarafına baktığımızda, ana kamera 50 megapiksellik bir lense sahip. İkinci arka kamera 2 megapiksel çözünürlüğünde derinlik algısı lensi, üçüncü arka kamera ise daha iyi fotoğraflar çekebilmek adına geliştirilmiş bir sensör. Ön tarafta ise 8 megapiksellik bir lens bulunuyor. Arka kamera 1080p 30 kare videolar çekebiliyor ve 60 kare video çekebilmek için 720p çözünürlük gerekiyor. Ön kamera ise 720p 30 kare videolar çekebiliyor.
Yaptığımız kamera testlerinde, sarsıntı önleyici modu sayesinde yürüyerek çektiğimiz videoların daha stabil olduğunu gördük. Telefonun üzerindeki mikrofonlar rüzgarlı bir havada bile net bir ses kaydı sağladı. Kamera performansı genel olarak fiyatına göre tatmin edici.
Pil performansı
Pil performansı açısından, Vivo V30 Lite modeli öne çıkan bir telefon. 5000 mAh bataryası ve 80 watt hızlı şarj adaptörü ile destekleniyor. 4 yıllık pil garantisi sunması, pil ömrü konusunda kullanıcılarına güvence veriyor. Akıllı pil sağlığı motoru ile 1600 kez şarj ve deşarj döngüsünden sonra bile pil sağlığı %80’in altına düşmüyor. Gece şarj koruması özelliği ile telefon %80’e ulaştığında otomatik olarak şarjı kesiyor.
Bağlantılar tarafında Bluetooth 5.0 destekliyor ve USB Type-C 2.0 girişi ile yüksek hızda veri aktarımı yapabiliyor. Ortalama 17.999TL’lik fiyat etiketi ile piyasaya sunulan Vivo V30 Lite modeli, uzun süreli kullanılabilecek bir telefon olarak öne çıkıyor. Mercan siyahı ve orman yeşili renk seçenekleri ile geliyor, ancak renk değiştirme özelliği yalnızca orman yeşili modelde bulunuyor.