Teknoloji, günden güne gelişiyor. İş böyle olunca, gençler ve yetişkinler kendilerini teknolojiye adapte etmek zorunda kalıyor. Çünkü gelecek, teknoloji ile iç içe olacak. Ayrıca geleceğin teknolojisi, her şeyin birbirine entegre olan cihazlar olarak öngörülüyor.
Bu öngörüden yola çıkarak, gelecek nesiller için yeni teknoloji odaklı meslekler de doğacak. Bu mesleklere adapte olmak için teknolojiye hakim olmak da gerekecek. Sadece teknoloji hakim olmakla kalmayıp, onunla iç içe yaşamak da önemli ve bunun için birtakım projelerde geliştiriliyor. Bu projelerin en başında “Yarını Kodlayanlar” geliyor.
warzone haber
Yarını kodlayanlar ile yapay zeka eğitimi
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliği ile hayata geçirilen Yarını Kodlayanlar projesi ile dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmeye devam ediliyor.
Türkiye’nin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimlerinin verildiği projede, hem hitap edilen yaş grubunu genişletecek, hem de eğitim içeriklerini zenginleştirecek önemli bir adım atıldı. Dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network ile işbirliğine giden Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, Türkiye’de bir ilk olan bu anlaşmayla, Ağustos sonuna kadar İstanbul, Ankara ve Trabzon’da yaşları 14-17 arasında değişen toplam bin gence Yapay Zeka eğitimi verilmesini hedefliyor. Proje için 45 gönüllü eğitmen, minimum 3 hafta, maksimum 3 ay boyunca, haftada 2 gün gençlerle çalışıp onların proje geliştirmelerine yardımcı olacak. Her bir genç, toplam minimum 24 saatlik, maksimum 180 saatlik eğitim alacak.
Türkiye’deki ilk The Clubhouse Network sınıfının açılışı için İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ndeki Bilgi İşlem Binası’nda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Başkanı Yardımcısı Civan Sözkesen katıldı.
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcışunları söyledi:
“Hem Türkiye Vodafone Vakfı hem de Habitat Derneği ile çok güzel bir işbirliğinin arifesindeyiz. Paydaşlarımız hızla çalışmışlar, emek vermişler. Bir önceki dönem uyguladıkları kodlama çalışmalarını bu sene kodlama ve yapay zekâ olarak büyütmüşler. Bu tür işbirliklerini gönülden destekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız, söz konusu çalışmaları bizzat müfredatın içinde uygulamanın yanı sıra ders dışı çalışmalarla da destekleyerek çok yönlü stratejiler geliştirmeye devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu çabası, ülkemizin yapay zekâ stratejisi üreten dünyadaki ilk birkaç ülkenin içerisinde yer almasına da katkı sağlıyor” dedi.
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel şunları kaydetti:
“Vodafone olarak, yaptığımız her işin bir amaca hizmet etmesi, bir amaca dokunması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında Habitat Derneği ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi de amaç odaklı vizyonumuzu destekleyen önemli bir proje. ‘Tüketen değil üreten nesil’ hedefiyle sürdürdüğümüz bu projede ülkemizin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimi veriyoruz. Bu yıl belli illerde projemize derinlik katarak eğitim içeriklerimizi zenginleştiriyoruz. Dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network işbirliğiyle projemize yeni eğitim modülleri ekliyoruz. Bu kapsamda 14-17 yaş arası gençlere Yapay Zeka eğitimleri vereceğiz.” açıklamasında bulundu.
Test
Test 2
Mobil test
Bu firmadan biraz kıllanmaya başladım. Bir yandan çiftçinin üretim aşamasına akıllı üretim diye bir proje ile giriş yaptı şimdi kodlama. Hani temiz düşünürsen fikirler güzel falan ama işin için de bir İngiliz firması olunca, ingilizinde geçmişte yaptıkları akıllar da olunca bana pek güzel bir izlenim vermiyor. Yine de temkinli olmakta yarar var.
Aynen. Sagda solda parasutle atilmis bolgede bulunmayan, fakat oradaki bitkileri yiyen bocekler bulunuyor.
Önce çekim gücü götürsünler 😆