Vodafone Türkiye, 2023-2024 mali yılına ait ilk yarıyıl sonuçlarını açıkladı. Şirketin bu dönemde elde ettiği başarılar, mobil abone sayısındaki artış, sabit genişbant hizmetlerindeki performans ve dijitalleşme alanındaki yeniliklerini içeriyor. İşte detaylar…
Vodafone Türkiye servis gelirleri 20.8 milyar TL’ye yükseldi!
Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri, 2023-24 mali yılı ilk yarıyılında 20.8 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) ise 8.0 milyar TL olarak kaydedildi. Peki abone sayısında durum nasıl?
Abone sayısında artış!
Mobil abone sayısı 25.4 milyona ulaşan Vodafone Türkiye, M2M (Makinelerarası İletişim) dahil toplam mobil abone sayısını 29.3 milyona çıkardı. Faturalı abone sayısı da 19.1 milyona yükseldi. Ayrıca, sabit genişbant abone sayısı 1.4 milyona çıkarak genişbant teknolojilerindeki güçlü konumunu korudu.
Vodafone Flex’ten yeni rekor: 1 yılda 3 milyon satış!
Vodafone Türkiye, dijitalleşme odaklı çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Şirketin dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 17 milyonu aşarken, bu kanallar üzerinden sağlanan toplam aylık etkileşim 415 milyonu buldu. Müşterilerin toplam mobil data kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre %22.2 artarak 2,403 petabyte’a yükseldi. Bu, Vodafone Türkiye’nin müşterilerine geniş bir veri kullanımı imkanı sağladığını gösteriyor.
Vodafone Türkiye, dijital servislerde de önemli adımlar attı. Her Şey Yanımda online alışveriş platformu, Vodafone Yanımda mobil uygulaması üzerinden 50 milyona yakın ziyaretçi çekti. Ayrıca, Vodafone Pay’in kullanıcı sayısı 4.8 milyona ulaşırken, kişisel dijital asistan TOBi’nin aylık tekil kullanıcı sayısı 9.7 milyona yükseldi, aylık sohbet sayısı ise 43 milyona çıktı.
Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, 2023-24 mali yılı ilk yarıyıl sonuçlarını şöyle değerlendirdi:
“Vodafone olarak, dijitalleşmenin Türkiye ekonomisini dönüştürecek, kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi sürecine ivme katacak bir unsur olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında da bir yandan Türkiye’nin dijitalleşmesi için çalışırken, bir yandan da bu alanda gelişim fırsatlarını inceleyen, kamu politikası için önemli veriler sağlayan analizlerin üretilmesine liderlik ediyoruz.
Bu anlayışla hazırladığımız ‘Dijital Türkiye 2030’ raporunda, ülkemizin dijital dönüşüm sürecinin en önemli unsurları olan toplum, şirketler, devlet ve altyapıyı mercek altına aldık. Bu dört alanda Türkiye’nin dijital dönüşümdeki durumunu, potansiyel gelişim alanlarını ve olası ekonomik etkileri, gelişmiş ülkelerle karşılaştırmalı bir perspektifle değerlendirdik. Vodafone olarak, müşterilerimizin, ekosistemimizin ve ülkemizin dijital geleceğine fayda sağlayacak politikaların geliştirilmesine katkı vermeye hazırız.”
Madem bu kadar yüksek gelerleri var neden pahalı satıyorlar kardeşim.
Keşke internet çekme gücüde yükselse
Milleti kazıklaya kazıklaya tabi rekor elde eder zehir zıkkım olsun aldıkları paralar s….k gibi internete tonla para veriyoruzz
TT netten Vodafone gecicem daha 3gundur müşteri hizmetleri ne ulaşamıyorum bağlanmıyor
Deprem dönemi sahip çıkılmadı biz çalışanlara
Lakin internet hızı operatörler arasında sonuncu sıradadır. Hatta 2. İle epeyece bir hız farkı da var. Fiber yatırım yapmaları gerekiyor.
Numara taşıma yaptım ilk ayda bana 860 TL fatura geldi otomatik 1 GB internet yenileme olmuş 6 defa ikinci fatura da 645 TL geldi kapattım benim gibi bir sürü kişileri bu şekilde dolandırdılar vodafon tabiki de haram paralarla geliri katlar haram olsun
İnterneti sıfır yatırım yok en rezil operatör.