Reklam

Vodafone’dan Engellilere Destek!

0
Reklam

Türkiye Vodafone Vakfı’nın hayata geçirdiği Düşler Akademisi, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ı ve basın mensuplarını ağırladı.

Türkiye Vodafone Vakfı’nın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Kalkınma Bakanlığı ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirdiği Düşler Akademisi Projesi, bugüne kadar 2.000’den fazla engelli bireyi topluma kazandırarak, bir hayali gerçeğe dönüştürdü.

Engelli bireylerin sanat yoluyla sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını hedefleyen Düşler Akademisi, alternatif, yaratıcı ve üretken ruhların önündeki engelleri kaldırarak, “öncü” bir sosyal girişimcilik modeli sunuyor. “Ben de Varım” projesi kapsamında halen Düşler Muftağı’nda down sendromlu gençler istihdam ediliyor. Ayrıca, Düşler Akademisi alt projeleri olan müzik grubu Social Inclusion Band ve tiyatro grubu Düşler Kumpanyası’nda aktif görev alan gençler, sanatçı kaşesi ile kazanç sağlayarak meslek sahibi oldular. Halen Düşler Akademisi’nde 30’a yakın engelli genç istihdam ediliyor.

Reklam

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından farklı engel gruplarından bireylerin istihdamına yönelik olarak yürütülen proje kapsamında, Düşler Akademisi’nde istihdam edilen down sendromlu gençlerle biraraya gelen Bakan Yıldırım, gençlerle birlikte kurabiye yapıp, müzik çalıp, ritm tuttu.

Binali Yıldırım: “Düşler Akademisi, en büyük hizmetin insana yapılan hizmet olduğunu hatırlatıyor”

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, sözlerine bugün 40. ölüm yıldönümü olan büyük ozan Aşık Veysel’e atıfta bulunarak başladı.

Yıldırım, şunları söyledi: “Bugün 21 Mart birçok yönden önemli bir gün. 2011 yılında Birleşmiş Milletler, 21 Mart’ı Dünya Down Sendromlular Günü olarak kabul etmiş. Çünkü down sendromluların 21. Kromozomları 3 taneymiş. Olaya başka bir açıdan bakacak olursak, aslında onların fazlası bizim eksiğimiz var. Bugün aynı zamanda değerli ozan Aşık Veysel’in ölümünün 40. yıldönümü. Aşık Veysel eserinde ‘dostlar beni hatırlasın’ diyor. Bu esasında bugünün anlamını da ifade ediyor. Hiçbirimiz böbürlenmeyelim. Bugün bu haldeyiz ama yarın ne halde olacağımızı bilemeyiz. Sosyal sorumluluğumuzun, yaşlı, engelli, kimsesiz vatandaşların ihtiyaç duyduğu yardımların farkında olmamız gerekiyor. Bugün artık herşeyi devletten bekleme anlayışı ortadan kalktı. Gördüğünüz gibi, kamu, Türkiye Vodafone Vakfı, AYDER birleşerek, bu anlamlı işbirliğine imza attılar. Bu kadar önemli işler yapıyoruz, yollar, köprüler, havaalanları açıyoruz ancak tüm bu çalışmalar, insani yanımızı ortaya çıkartan bu projeler kadar beni heyecanlandırmıyor. Herkesin ‘Ben de varım’ diyerek elini taşın altına sokması lazım. Şimdi hepsinin düşleri var. Düşleri gerçeğe dönüştürmek yolunda katkı sağlamak, hayatta en önemli şeylerden biri. Türkiye Vodafone Vakfı ve AYDER tarafından gerçekleştirilen bu etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutluyum. Bu etkinlikler, en büyük hizmetin insana yapılan hizmet olduğunu bize hatırlatıyor. Onlar böyle güzel bir iş yapmış. Biz de elbette gelip destek vereceğiz.” dedi.

Oldukça neşeli bir atmosferde geçen etkinliğin ardından Vodafone Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Süel ile konuştuk. İyi seyirler.

#video_6948#

:: Türkiye’de, engellilere verilen hizmetler ve projeler sizce yeterli mi?

YORUM YOK

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version