Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Volkswagen abonelik sistemine geçiyor

    Volkswagen, abonelik sistemine geçiş yapacak. Bu kapsamda, bazı özellikler sadece üye olan kullanıcılara sunulacak.
    Volkswagen

    Teknoloji dünyasının ardından otomotiv sektörü de abonelik sistemine geçiş yapıyor. Ancak bu durum, otomobil sahiplerini rahatsız ediyor. Son olarak Volkswagen, yeni bir uygulamayla kullanıcıların tepkisini çekti. Şirket, ID.3 Pro ve Pro S modellerinin tam 228 beygir gücüne ulaşması için aylık abonelik ücreti istiyor.

    Volkswagen, üyelik sistemine geçiş yapıyor

    Volkswagen, abonelik servisi VW Flex’e üye olmayanların araçlarını 201 beygir gücü ile sınırlıyor. Kullanıcılar, bu kısıtlamayı kaldırmak için aylık 22 dolar ödemek zorunda kalıyor. İsteyenler 649 sterlin vererek ömür boyu abonelik de alabiliyor.

    Reklam
    Reklam

    Bu abonelik paketi araca tanımlandığı için, olası bir satış durumunda yeni kullanıcıya geçiyor. Şirket, performans yükseltmesinin menzili etkilemediğini ve aracın fabrika çıkışında 228 beygir olarak tescillendiği için sigorta şirketine ek bir bildirim gerekmediğini belirtiyor.

    Otomobil forumları ve sosyal medyada yapılan yorumlar, kullanıcıların bu “donanım kilidi” uygulamasından duyduğu rahatsızlığı gösteriyor. Bazı kullanıcılar, bu yazılımsal kısıtlamayı aşmanın yollarını arıyor, ancak bu tür müdahalelerin araçları garanti kapsamı dışında bırakacağı için tavsiye edilmiyor.

    Volkswagen ise uygulamasını savunuyor ve otomotiv dünyasında benzer bir mantığın zaten var olduğunu söylüyor. Şirket, aynı motor hacmine sahip araçların yazılımsal değişikliklerle farklı beygir güçlerinde satıldığını hatırlatıyor. Buna göre, kullanıcılar en üst versiyonu daha düşük bir başlangıç fiyatıyla alıp, ihtiyaç duyduklarında performansını yükseltme seçeneğine sahip oluyor.

    Reklam
    Reklam

    Bu tartışma, birkaç yıl önce BMW’nin ısıtmalı koltuk gibi donanımlar için başlattığı ve yoğun tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldığı abonelik sistemini akıllara getirdi. Volkswagen’in bu uygulamadan geri dönüp dönmeyeceği ise henüz belirsiz. Yazılım tabanlı otomobil yükseltmelerinin önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşacağı görülüyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. Emre

      Sonra çin niye bizi geçti diye ağlarlar

    2. Mustafa

      Valla ilk basta haydi be bak işine der gibi okudum. Ama suan dusunuyorum ki. Vergiler daha dusuk olacak 649 sterlinle yukseltecegim. Bu daha mantikli bence.

    3. Anonim

      Elin çinlisi paket güç ayrımı yapmadan satıyor wolkswagen kendi cokusunu hazirlamis

    4. Erman

      çin arabası almak lazım herkes ayağını denk alsın diye

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap