Otomobil

    Volkswagen dizel hibrit motorunu tanıttı!

    Adı dizel emisyon skandalına karışan Volkswagen Grubu görünen o ki dizel motorlardan vazgeçmiyor. Volkswagen alıştığımızın dışında 2.0 TDI dizel hibrit motorunu tanıttı! İşte detaylar.
    dizel hibrit

    Adı dizel emisyon skandalına karışan Volkswagen Grubu görünen o ki dizel motorlardan vazgeçmiyor. Volkswagen alıştığımızın dışında 2.0 TDI dizel hibrit motorunu tanıttı! İşte detaylar.

    İşte Volkswagen’ın 2.0 TDI dizel hibrit motoru!

    Elektrikli otomobillerin büyük çıkış yakaladığı bu dönemde büyük otomobil üreticileri de hibrit motorlarla geçişi kolaylaştırıyorlar. Neredeyse her otomobili için hibrit seçeneği sunan Toyota için öncü rol oynuyor diyebileceğimiz bu alanda artık yepyeni bir motor seçeneği daha var.

    Şu ana kadar seri üretimde olan birçok hibrit otomobilde kullanılan benzin ve elektrikli motor kombinlerinin dışında artık Volkswagen’ın tanıttığı dizel ve elektrikli motor kombini de var.

    Bu hafta Avusturya’da düzenlenen 2018 Viyana Motor Sempozyumu’nda karşımıza çıkan EA288 EVO kod adlı motorda 4 silindirli 2.0 turbodizele bir elektrik motoru eşlik ediyor. Hafif hibrit olarak adlandırılan bu motor seçeneğinde elbette lityum-iyon batarya paketleri de bulunuyor.

    Elektrikli motorun yanı sıra dizel motoru da elden geçiren Volkswagen mühendisleri, motorun yanma prosesini yenilmiş, turboşarj sistemini daha iyi tepki verecek hale getirmiş ve dizel partikül filtresini de daha dayanıklı hale getirmişler. Bu kombin sayesinde emisyon değerleri çok daha aşağıya çekilirken kabin içerisindeki konforda iyileştirilmiş oluyor.

    EA288 EVO motorun güçleri ise 136 beygir ile 204 beygir arasında değişkenlik gösterecek. Bu değerleri daha önceki 2.0 TDI motorla kıyasladığımızda ise yaklaşık yüzde 9’luk bir performans artışı olduğu görülüyor. Bu motoru göreceğimiz ilk Volkswagen markalarının ise Audi, Skoda ve Seat olacağı bilgisi verildi ancak tarih henüz net değil.

    :: Sizce dizel hibrit motor mantıklı mı?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    8 Yorum

    1. Haydar

      Dizel hybrid, uzun zamandır mitsubishi fuso, hino kamyonlar da ve Peugeot tunda bir ara arabalarında kullandığı bir sistem. Volkswagen daha yenimi koyuyor. Vosvos bu sistemi baya bir yıl önce tanıtmış tı.

    2. Asdd

      Zaten dizel az yakar ve pahali bide hibrit yap daha pahali olsun

    3. Deniz

      Alinacaksa benzinli hibrit alinir. Dizelin devri geçti artık daha fazla gelistirilemiyor, bu hibrit teknolojisi bilmemnesi zaten bu heriflerde var. Türkiye gibi 3. dünya ülkelerine kakalıyorlar.

    4. Kudret

      Yapılan zaten zenginler için yapılıyor sizce bu aracın fiyatı ne olur en az 200 bin normal orta sınıf bir insanın alıp binmesine imkân varmı esas orta sınıf insanların binebilecegi 50-60 bin liraya bir araba yapsalar zengine mazot 10 TL olsa ne esas bize lazım ucuz yakıtlı araca binebilmek

    5. Kerim

      Internetten siparis aliyorlar Isvicrede.

    6. Suat

      Bence Türkiyee. de Elektirikli Araç Alımında yani Vergi ötv falan fiyatlarında Özel indirim yapması gerek Bu pahalı yakıt cebimizi boşaltılıyor

    7. Alp Ata

      Ya bunlar oyun.yıl 2018 hala devam ediyor aynı Diesel motoru üretmeye.Sırf yeni sisteme geçiş elektirikliyi insanlara mecbur alacaksın dedirtiyor.Bu bütün markaların anlaşmalı oyunu.fabrikalarin ve gemilerin yaktığı disel çevre kirliliği dünyadaki bütün arabaların iki katı.Biraz aklımızı çalıştıralım lütfen…. saygılar Almanya’da n

    8. Teknoloji Dostu

      Deniz araclarinda kullanilanilcek bir sistem yapmaniz mumkun olabilirmi. Zeynel olgar bir balikciyim yakittan dolayi cok sikintilar yasayip kazancimizin yarisini yakita veriyoruz. 05331642405

    Diğer yorumları gör (7) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network