Volkswagen, Touareg modelinin üretimini 2026 yılında sona erdiriyor. Marka, 2002 yılından bu yana SUV segmentinde yer alan modelin ismini tamamen rafa kaldırmıyor. Yerine, elektrikli yeni bir model olan ID.Touareg’in geleceği belirtiliyor. Yeni SUV’un 2029 yılında yollarda olması planlanıyor.
Volkswagen, ID.Touareg modeli ile geliyor
Touareg’in üretimi Slovakya’nın Bratislava kentindeki tesiste gerçekleşiyordu. Modelin üretimden kalkmasıyla birlikte burada yeni modellere yer açılacak. Bu değişiklik, Volkswagen’in elektrikli araç üretiminde hem verimliliği artırma hem de maliyetleri dengeleme adımlarından biri olarak görülüyor. Elektrikli ID.Touareg’in bu stratejiye dâhil olduğu aktarılıyor.

Yeni modelin, Volkswagen’in SSP (Scalable Systems Platform) adı verilen tamamen yeni bir altyapı üzerine inşa edilen ilk araç olacağı ifade ediliyor. SSP platformunun daha önce ID.Cross ve yeni nesil e-Golf modelleriyle piyasaya çıkması planlanmıştı ancak bu projeler ertelendi.
SSP’nin seri üretime geçebilmesi için Almanya’daki Wolfsburg fabrikasının yeniden yapılandırılması gerekiyor. Bu dönüşüm ise Golf üretiminin Meksika’ya taşınmasına bağlı görünüyor.
Volkswagen’in bu yeni elektrikli SUV’u, doğrudan Hyundai Ioniq 9 ve KIA EV9 gibi büyük segmentteki rakiplere konumlanıyor. Marka, ID.Touareg ile birlikte hem geleneksel Touareg ismini yaşatmayı hem de elektrikli SUV pazarındaki rekabette güçlü kalmayı amaçlıyor. Aynı zamanda ID.Touareg’in markanın elektrikli SUV serisinde üst segmentteki boşluğu dolduracağı belirtiliyor.
iPhone 17 Pro Max elimizde! Detaylıca İnceledik!
Apple'ın yeni canavarı iPhone 17 Pro Max elimizde. Teknoloji devi bakalım bu yıl bizlere ne gibi yenilikler sunuyor?Volkswagen’in ABD pazarındaki elektrikli araç planları hâlâ netlik kazanmış değil. Ancak 2026 yılında yeni nesil ID.4’ün tanıtılması bekleniyor. Bu modelin ID.Tiguan adıyla pazara çıkabileceği konuşuluyor. Tüm bu gelişmelerin, Volkswagen’in uzun vadeli elektrikli dönüşüm sürecinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.
Resmi açıklamalar henüz yapılmasa da, Touareg’in yerini alacak elektrikli versiyonun geliştirme süreci devam ediyor. Markanın 2029 yılına kadar SSP platformuna geçişi tamamlaması, ID.Touareg’i bu geçişin simge modellerinden biri haline getirebilir.

Touareg ve Phaeton araba gibi arabaydı ikisine de yazık oldu. VW markasını premium markalara en çok yaklaştıran iki modeldi Phaeton ve Touareg. Touareg hayata dönecekse ancak içten yanmalı olarak dönmeli elektrikli yada hibrit olarak değil. Touareg’i elektrikli olarak yeniden döndürmek baştan sona hatadır. Aynısını Mercedes’te elektrikli G-Serisinde denedi G-Serisi numunelik olarak galerilerde duruyor süs niyetine. VW’de Touareg de benzer hataya imza atarsa Touareg tutulmaz süs gibi kalır galerilerde. Bu tür araçları alanlar elektrikli yada hibrit olarak tercih etmiyor içten yanmalı olarak tercih ediyorlar. Örneğin Toyota LC elektrikli yapsa hata olur satılmaz da tutulmaz da bu her marka için geçerlidir bunu VW özelinde söylemiyorum genel olarak söylüyorum. VW en sevdiğim iki modeli Phaeton ve Touareg içten yanmalı olarak dönmesini bekliyorum onun dışında yapılan her yanlış beni de kullanıcılarını da memnun etmez
Bu tür arabaları elektrikli yada hibrit olarak yeniden hayata döndürmek akıl işi değil. Bu tür araçları alanlar içten yanmalı olarak tercih ediyorlar arazi yapacak olan kişinin şarjla falan işi olmaz. Ne o arazide off-road yapacak tak şarj bitti ormanın ortasında dağ başında. Adam birde adamı şarj edeceğim diye uğraşacak hali yok. Aynı hatayı Mercedes G-Serisi’nde yaptı araç ellerinde kaldı Mercedes elektrikli G-Serisini satamadı ellerinde patladı. Bu tür araçları elektrikli yada hibrit yapmak tamamen saçmalıktır başka birşey değil