Günlük yaşamımızda kullandığımız hemen hemen tüm elektrikli ve elektronik cihazlar 220 Volt şehir şebeke geriliminde çalışmak için tasarlanıyor ve üretiliyor. Ancak, normal şartlarda 220 Volt seviyesinde olması gereken şebeke gerilimi, zaman zaman bu değerin altına veya üzerine çıkıyor. Bu durum evimizdeki elektrikli ve elektronik ürünler için ciddi tehdit oluşturuyor. Voltaj yükselme ve alçalmaları, enerji dağıtımı yapan trafonun yetersiz kalması ya da aşırı yüklenmesi nedeniyle olabileceği gibi yaz sıcaklarında klimaların, kış soğuklarında ise kombi, su ısıtıcı gibi cihazların sıklıkla çalıştırılmasından da kaynaklanabiliyor. Enerji dalgalanmalarına ek olarak, yıldırım düşmesi, düşük gerilim kablosu ile yüksek gerilim kablosunun teması gibi nedenlerden oluşabilen, çok ani gerilim değişimleri meydana gelebiliyor. Bu durumda voltaj regülatörü kullanımı ön plana çıkıyor.
iPhone 9 tanıtım tarihi
Böyle durumlarda en büyük zararı evlerimizde kullandığımız bilgisayar, TV, kombi, modem, uydu alıcısı, buzdolabı gibi elektronik karta sahip olan ev elektrik ve elektronik cihazları görüyor. Elektronik kart yanması veya bozulması o cihazı tamamen işlevsiz hale dönüştürüyor.
Gerilim dalgalanmaları elektronik cihazların arıza yapmasına ve bozulmasına neden olabildiği gibi yangın gibi sonuçları daha da ağır durumlara neden olabiliyor.
Voltaj regülatörü nedir?
Voltajın normal seviyelerde alınmasını ve elektronik cihazların ihtiyaç duydukları voltajı sürekli almalarını sağlayan cihazlara otomatik voltaj regülatörü ya da gerilim regülatörü denir. Regülatörler düzensiz gelen şebeke enerjisinde düşme ve yükselme gibi dengesizlikleri ortadan kaldırır. Bu sayede düzensiz olan voltajı dengeye sokarak elektronik kart yanması durumunu ortadan kaldırır ve cihazların hasar görmesini engeller.
Hangi seviyede koruma ihtiyacınızı karşılar?
Regülatör alırken, öncelikle kaç kVA regülatöre ihtiyacınız var bunun tespit edilmesi gerekir. Bunun için voltaj ayarını yapmak istediğiniz sistem için belirlenen Watt değerini VA değerine dönüştürüp, uygun olan kapasitedeki regülatörün alınması tavsiye edilir. Giriş gerilim aralığı voltaj değeri geniş olmalıdır. APC by Schneider Electric‘in ev ve ofislerde kullanmak üzere dizayn ettiği voltaj regülatörleri elektronik cihazlarınız için uzun ömürlü bir koruma sağlar.
Ürünlerle ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Aynı zamanda voltaj regülatörüne kaç cihaz bağlayacağınız da ürün seçiminde çok önemli bir noktadır. Eğer birden fazla cihazın voltaj regülatörüne bağlanması gerekiyorsa mutlaka birden fazla çıkışı olan voltaj regülatörleri tercih edilmelidir. Piyasadaki çoğu voltaj regülatörünün bir adet çıkışı bulunuyorken 2 veya 3 çıkışa sahip cihazlar da mevcuttur. APC by Schneider Electric voltaj regülatörü sunduğu 3 farklı çıkış ile daha fazla cihazın korunmasını sağlar.
sevilen özellik geliyor
İhtiyaç olan güç değerinin belirlenmesi?
Doğru korumayı sağlamak için ihtiyacınız olan gücü bilmeniz çok önemlidir.
Regülatör seçimi yapılmadan önce, koruma yapmak istediğiniz cihazlarınızın güç değerleri tespit edilmeli ve ihtiyaç olunan güç belirlenmelidir. Bunu yaparken, bazı cihazların açılırken, normalden daha fazla güç gerektirdiğini unutmayın.
Örneğin, ekran kartına sahip bir masaüstü bilgisayar, işlem yapılmadığı sırada bile 60-80 Watt güç tüketebilirken, işlem sırasında bu değer 100 Watt’a ulaşabiliyor. Kullanılan monitör ve diğer bileşenler ile bu değer 150 Watt’ı geçebiliyor. Standart bir masaüstü bilgisayarda minimum güç ortalama bu aralıkta iken, iyi ekipmanlı bir oyun bilgisayarı için gerekli güç 600 Watt’a kadar ulaşabiliyor. Bu sebeple ihtiyaç olan gücü belirlerken, minumum değerinizi cihazınızın maksimum değerinden hesaplamanız önemlidir. İhtiyaç olan güç hesaplandıktan sonra, bu gücü karşılayabilecek ve koruma sağlayabilecek bir voltaj regülatörü almanız önemlidir.
Voltaj regülatörünüze ne tür bir ekipman takacaksınız?
Evde kullandığınız elektronik cihazlarınızın bir çoğu hassas elektrik koruması gerektirmektedir. Cihazlarınızın daha uzun ömürlü olması için özellikle hassas koruma gerektiren elektronik ürünler voltaj regülatörü kullanılarak korunmalıdır. TV, monitör gibi görüntü cihazlarında ve ses sistemlerinde elektriksel gürültü değerinin 30dB üzerine çıkması bu cihazlarda kullanım sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, bu tür cihazlarda elektriksel gürültüyü 40dB nin altına indirgeyen bir ürünün tercih edilmesi önemlidir. APC voltaj regülatörlerinin tamamı elektriksel gürültü ve parazitleri de azaltan özel devrelere sahiptir.
Gereksiz bu ne la yakında her adımımıza para vericez herhalde
Gereksiz? Ustat ben buna para vermem de ama gereksiz deme. Adam o kadar yazmis sebebini surecini gelmis gereksiz diyorsun. Gerekli ama sart degil. Olmazsa ne olur tv bozulabilir, buzdolabi, kombi, pc. Daha cok guc kaynaklari arizalanir ama guc kaynagini asarsa anakartlari yanar ve tahmin edebileceginiz gibi inanilmaz maliyetler cikabilir
👍👍👍👍👍👍👍👍👍 bunu alıncaya kadar bina elektrik girişine faz dengeleyici koy gitsin
Apartmandaki yamyamları ikna edeceksin de, onu koyduracaksın da. Apartman ahalisine iş yaptırmak deveye hendek atlatmaktan zordur.
bilinen güç kaynakları aynı zamanda regulator görevi görürmü teşekkür ederim
evet aslında regulatörlerden daha iyiler bu konuda
Reklamları izlediniz arkadaşlar çok da şey yapmayın 😉
Kıymetli bilgileriniz için teşekkürler.
Avr ups alın daha iyi. Buna gerek yok.
Bence de cok gereksiz 20 yil once olsa tamam derdim ama suan gereksiz bir cok elektronik kart uzerinde koruma gorevi yapan varistorler ve kondansatorler mevcut bosa masraf etmeye degmez
Fiyat alabilirmiyim
Neden düzensiz elektrik elektrik üretiliyor ve naklediliyor?
Yorumları biraz uygunsuz buldum yorum yapan arkadaşlar ya enerji sektöründe deyil yada kötülemek için bu yorumları yapmışlar şebekeden gelen enerjide bozulmalar ve düşme kalkma gibi durumlar sık karşılaştığımız olaylardan biri bunun en sağlıklı çözümü Voltaj regülatörü dür bun her elektrikçi bilir önemli olan fiyat
ÇOK TEŞEKKÜRLER ÜSTAD ÇOK’DA DOĞRU SÖYLİYORSUN BEN REGÜLTÖLERO
LE KULANDIĞIM CIHAZLARDA HİÇ BİR SORUN YAŞMADIM.
NÖTR KOPMASINDA İŞE YARAYACAKMI
+/- tolaransi nedir?
Anlık voltaj dalgalanmadıkça bu cihazın görev yapabilme işlevi yüzde kaçtır ve nasil test edilmiştir çalışma voltajı endüşük ve enyüksek nedir
Bunun fiyatı ne kadar nerye sakladınız 3 sefer baktım fiyat yok üçretsizmi dağıtıyorsunuz herhalde nerye şakıdıysanız lütfen yaptığınız reklamın üstüne görebileceğimiz şekilde yazar sanız iyi olur