Activision, bilgisayar korsanlarının Call of Duty: Warzone için geliştirdikleri hile yazılımlarına kötü amaçlı dosyalar sakladıklarını ve bu dosyaları da hile yapanlara yaymaya çalıştıklarını açıkladı.
Activision, Warzone hile kullanıcılarını uyardı
Activision tarafından paylaşılan raporda, bilgisayar korsanlarının Warzone oyuncularına sahte bir hile motoru indirmelerini sağlayarak tezgahlarına düşürmeye çalıştıklarından bahsetti. Hile motoru oyuncular tarafından çalıştırıldıktan sonra kötü amaçlı yazılım, bilgisayar korsanı tarafından istenilen şekilde kurbanın bilgisayarına bulaşıyor.
Bilgisayar korsanlarının sık sık kullanıcılardan anti virüs ya da diğer güvenlik yazılımlarını devre dışı bırakmasını istediğini belirten Activision, “Bu kötü amaçlı yazılımların tam da ihtiyacı olan şey. Böylelikle karmaşık taktiklerle değil, kurbanın kendi sisteminde birkaç güvenlik ayarını devre dışı bırakmasıyla korsanların işi kolaylaşıyor” dedi.
Among Us gelecek planlarını açıkladı
Oyuncuların hileleri rakip oyuncuları alt etmek için indirmeleri yeni karşılaşılan bir olay değil. Açıklamada Activision, kötü amaçlı yazılımın kullanan kişiyi etkilemese de büyük olasılıkla oyundan men edeceğinin altını çizerek hile yapanların bu sebepten dolayı asla başarılı olamayacağını vurguladı. Firma, Warzone’un piyasaya sürülmesinden bu yana 300 binden fazla dolandırıcıyı yasakladığını Şubat ayında duyurmuştu. Mart ayındaysa bu sayıya 13 bin hesap daha eklendi.
Rockstar Games’in en iyi 10 oyunu
Söz konusu hack problemleriyle başı dertte olan tek oyun Call of Duty değil. Daha önce Valorant, Fortnite, Minecraft ve Roblox da hile indiren oyunculara kötü sürprizler sundu.
Ücretsiz hesap açabiliyorlar, ip ban gibi şeylerin de üstesinden gelebiliyorlar artık. O sebeple oyunu ücretli hale getirmek bence en iyisi olur. Banlanıp tekrar ücret ödemek yıldırıcı olabilir ancak
E güzel iste
Beter olsunlar