Koca bir şehir tek bir ana işletim sistemi üzerinden yönetildiğinde, herhangi bir elektronik cihazı kullanan kimse güvende değildir. Ubisoft’un hafif distopya tadındaki dünyasında, başına gelenleri henüz hiçbir pişmiş tavuğun tecrübe etmediği sert görünümlü babacan hacker Aiden Pearce’ı yönettiğimiz Watch Dogs bize bu mesajı veriyor.

Mission Impossible dizisini (ya da Tom Cruise’un oynadığı filmleri) hatırlatan giriş videosunun ardından, Aiden’a veya yaşadığı trajediye ait çok az soru işareti aklımızda kalıyor: Yanlış giden bir hack girişimi sonucu bileti kesilen bir illegal işler memuru.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/basliksiz-21401064673.jpg

Yeminimi Bozdum!

Ne var ki Aiden’ın kardeşi ve yeğeni bir aksiyon oyununda başrol alamayacağı için, olan onlara oluyor ve kaderin bir cilvesi sonucu Aiden hayatta kalıyor. Bu durumda her makul insanın yapacağı şeyi yapmaya karar veren kahramanımız, katili bulduktan sonra bir beysbol sopasıyla işe çalışmalara başlıyor.

Oyunun ana kurgusunu oluşturacak gizem ise varlığını koruyor: Aiden’ın biletini kim kesti? Kontesi kim öptü? Chicago’yu kirli emellerine alet etmek için tek bir işletim sistemi üzerinden yönetenlerin amacı ne?

{pagebreak::Adını Watch Dogs Koydum}

İntikam Peşinde

Tüm bu sorulara yanıt bulmak için yapmamız gereken şey ise basit: Assassin’s Creed serisinden alışık olduğumuz  bir tavırla “hiç acelesi yokmuş gibi yürüyen” dostumuzla birlikte Chicago sokaklarında dolanarak, elimizde akıllı telefon sürekli tweet atıyormuş veya Instagram’da selfie paylaşıyormuş izlenimi vermemiz gerekiyor.

Oysa akıllı telefonun oldukça farklı bir amacı bulunuyor; “teknoloji senin silahın” sloganıyla sunulan Watch Dogs’ta akıllı telefonumuz bizim mobil teknoloji üssümüz. Tek tuşla erişebildiğimiz akıllı telefon arayüzünü kullanarak trafik ışıklarını değiştirmek veya hacı amcanın ziline basıp kaçmaktan, etrafımızda olup bitenleri güvenlik kameralarıyla gözlemlemeye ve kilitli kapıları açmaya kadar pek çok fonksiyonu gerçekleştirebiliyoruz.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/21392760988.jpg

O Kamera Senin, Bu Kamera Benim

Güvenlik kameraları, her biri oldukça ilginç olan kendi ekibinizden sonra oyundaki en büyük yardımcılarınızdan biri. Bir kameraya sızdığınızda, sadece görüntüleme yapmakla kalmıyorsunuz.

Aiden artık nasıl bir teknoloji kullanıyorsa, bir güvenlik kamerasının görüş alanındaki diğer bir kameraya sıçrayıp onun üzerinden görüş almak, sonra bir diğerine geçmek, hatta bu kameralar üzerinden binanın elektrik tesisatına müdahalede bulunmak mümkün.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/lb_13631361407655.jpg

{pagebreak::Nvidia PC Watch Dogs Performansı}

Grafiklere Nvidia Dokunuşu

Yeni nesil konsollara çıkan bir oyunun görsel açıdan iddialı olmaması mümkün mü? Hele o oyunu Ubisoft gibi son Assassin’s Creed ile harikalar yaratmış bir yapımcı sunuyorsa… Watch Dogs’un kurguladığı Chicago, size genel baskı ve rahatsızlık havasını hissettirecek kadar detaylı.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/11381907559.jpg

Gerek stadyum veya banka gibi iç mekanlar olsun, gerekse sokaklar ve caddeler, mekan tasarımları Watch Dogs’un her an vermek istediği “iyi bir aksiyon filminin içindesiniz” havasını tamamlayacak türden. Karakter modellemeleri ve animasyonlar da Ubisoft’tan bekleneni veriyor.

PC sürümü Nvidia destekli olarak hazırlanan Watch Dogs, Nvidia ekran kartına sahip olan oyuncular için tam bir görsel şölen sunuyor. Son yayınlanan GeForce 337.88 sürücüleriyle birlikte, GeForce GTX kartlarda Nvidia’nın HBAO+ teknolojisi göz alıyor. Detayları bu videoda kendi gözlerinizle görebilirsiniz:

#video_4224#

Bu videoyu YouTube üzerinden HD kalitesinde izleyin.

{pagebreak::Son Yorum}

Biri Desmond mu Dedi?

Assassin’s Creed serisini oynayanlar, özellikle günümüz (ya da yakın gelecek) bölümlerinde Desmond ile vakit geçirenler için Watch Dogs’un dünyası oldukça tanıdık gelecek. Benzer bir teknoloji gelişiminin yanı sıra, gizlilik, gezinme ve savaşlar da benzer şekilde işliyor. Yine kimsenin kılına zarar vermeden görevleri tamamlama şansınız var (neyse ki bu oyunda o görevler suikast değil).

Kontroller de aynı şekilde AC serilerine alışık olanlar için kolayca kavranacak türden. Aiden’ı yönetmek, akıllı telefonlarla Chicago’nun merkezi teknolojisini yönetmekten hiç şüphesiz daha kolay. Kendi sığınağınızda ekibinizle bir araya geldiğiniz bölümlerde bunları bol bol tecrübe edebilirsiniz.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/lb_13351361407461.jpg

İki yılı aşkın süredir beklediğimiz Watch Dogs, tüm bu beklemeye değecek nitelikte bir oyun. İki yıldır GTA 5 ile kıyaslanan oyunun başında sadece yarım saat geçirdiğinizde bile, oyunun mekaniklerinin Grand Theft Auto serisiyle önemli farklılıklar gösterdiğini görmek mümkün.

Grafik kalitesi, alışması kolay kontrolleri, klişe bir hikayeyi gayet etkileyici bir biçimde sunması, sayısız yan görevi ve bitmez tükenmez heyecanıyla Watch Dogs oynarken Chicago sokaklarında zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

:: Watch Dogs oynadınız mı? Sizin yorumlarınız nelerdir?