Reklam

WD Sentinel DX4000’i Kullananlara Sorduk

1
Reklam

Western Digital‘in yedekleme çözümü Sentinel DX4000‘i daha önce incelemiştik. Ürünle ilgili düşüncelerimize ek olarak gerçek hayatta cihazı kullananların görüşlerine de yer vermeye çalışıyoruz.

 

Reklam

Western Digital Sentinel DX4000’ü hizmet verdiği bazı sunucularda kullanan Hasting şirketi sahibi Halil İbrahim Demir, cihazla ilgili fikirlerini bizimle paylaştı.

Gigabit ethernet hızından memnun kaldığını belirten Demir, RAID ve benzeri özeliklerin cihazın önemli yönlerinden biri olduğunu ifade etti.

İşte Halil İbrahim Demir’in ifadeleriyle Western Digital Sentinel DX4000:

Western Digital DX4000 serisi ofisleriniz için küçük ama maharetli bir depolama sunucusu. Ağa bağlı diğer tüm noktalardan erişebileceğiniz WD Sentinel DX4000’in üzerinde Windows Storage Server 2008 R2 Essentials yazılımı yüklü olarak geliyor.

Fiziksel olarak ön panelinde hot-plug diskler yer alması disklerin değişimi çıkarıp takılması gibi durumlarda sök-tak işlemlerini hızlıca yapmamızı sağlıyor, arka panelinde 2 adet Gigabit ethernet bağlantısı, olası tekrar kurulum veya ek depolama veya USB’ye aktarım için USB 3.0 2 adet bağlantı noktası mevcut. Cihazın Gigabit ethernet arayüzünden 85 Mb/sn’e kadar okuma hızları sunuyor. 5 Gb/Sn yazma hızına ise USB 3.0 bağlantısı üzerinden erişmek mümkün.

WD Sentinel DX4000‘de veri güvenliği hat safhada, cihaz sizin için 2 diskli sistemlerini RAID 1 (Veri korma ve veri aynalama) olarak, 4 diskli sistemlerini ise RAID 5 (Veri koruma ve hız )olarak yapılandırıyor, dört diskli bir sistemde bir diski tolere edebiliyorsunuz. Dolayısıyla disklerin okuma/yazma performansını arttırdığı gibi, RAID yaparak disk tolere şansı da sunuyor.

Bir depolama sürücüsünden fazlasını alabileceğiniz cihazı herhangi bir Hyper-V, Vmware gibi sanallaştırma ortamınız varsa, ISCSI target olarak tanımlayıp storage olarak ekleyip kullanabiliyorsunuz.

Depolama sunucusundan fazlasını sunan WD Sentinel DX4000 aynı zamanda bir DLNA medya sunucusu olarak da görev yapıyor.

Cihazı yönetmek ise oldukça basit cihazın DHCP’den alacağı IP adresi veya sizin vereceğiniz IP adresinden (Ön panelinde yer alan ekrandan Cihazın IP adresini görebiliyorsunuz) cihaza Uzak Masaüstü bağlantısıyla bağlanıp Windows Server gibi yönetebilirsiniz.

Yönetim panosundan sürücü, RAID, ağ durumunu izleyebilir, yedekleme planları yapabilir, ortak ve özel paylaşımlarınızı yönetebilirsiniz.

:: Dosyalarınızı nasıl yedekliyorsunuz?     

 

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version