WhatsApp alternatifi 5 uygulama! İşte farkları

45

Görüntülü konuşma özelliği ile WhatsApp Alternatifi: Viber

Viber uygulaması, aslında WhatsApp ile birlikte hayatımıza giren ve görüntülü sohbetler için uzun süre WhatsApp alternatifi olarak kullanılan bir uygulamaydı.

WhatsApp ilk zamanlar sadece bir mesajlaşma uygulamasıydı. Viber ise görüntülü sohbet için uzun süre bu alanda rakipsiz olarak kaldı. WhatsApp görüntülü sohbet özelliği ise Viber’ın eski popülaritesini kaybetmesine neden oldu.

sasas

Viber özellikleri

Viber sadece görüntülü konuşma değil aynı zamanda uçtan uca şifreleme ile korunan mesajlaşma desteğine de sahip. WhatsApp gibi gruplar açabildiğiniz platformda her türlü internet bağlantısı üzerinden hızlıca bağlanabiliyorsunuz.

Yine Viber masaüstü uygulaması üzerinden de kolayca uygulamaya erişmeniz ve mesajlarınızı kontrol etmeniz mümkün. Viber üzerinden gizli sohbet de başlatabiliyorsunuz.

Şifre atadığınız bu sohbette, gönderdiğiniz mesajlar bir süre sonra silinmeye ayarlanıyor. Bu zamanlamayı değiştirmeniz de mümkün. Ekran görüntüsü alındığında size bildirim ile haber veren Viber, gizli sohbet özelliği ile WhatsApp’tan ve diğer uygulamalardan ayrılıyor.

whatsapp alternatifi uygulamalar, mesalaşma uygulamaları, whatsaap alternatifi, telegram, signal

Viber platformu için en önemli özellik ise, uygulamayı kullanan başka bir kullanıcıyla çok daha az veri harcayarak internet üzerinde videolu ya da sesli görüşme imkanı tanıması.

Bunun için ise haftalık deneme sürümü sonrası, 54,99 TL gibi bir ücret ödeyerek 60 ülkeden başlayan paketleri satın alabiliyorsunuz.

VoIP adlı bu özellik sayesinde telefon görüşmelerinin ses sinyalleri önce dataya sonra elektrik sinyallerine çevrilerek internet veri hattı üzerinden taşınır ve geniş bir band aralığına sahip bir teknoloji. Ancak tüm bu güzel öelliklerine rağmen Viber, reklamlara yer veren bir uygulama.

Yine mesajlaşmayla çıkartmalar gönderme, gifler paylaşma gibi artık her uygulamada karşımıza çıkan özellikler Viber’da da yer alıyor. Bu arada platformda grup görüntülü görüşme için de 250 kişilik kullanıcı sayısını destekliyor. Uygulamanın Android versiyonunu buradan,  iOS versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

WhatsApp‘ta yer alan mesaj silme özelliği, Viber uygulamasında da yer alıyor. Buna göre mesajı gönderdikten sonra bile silebiliyorsunuz. Özellikle görüntülü arama için WhatsApp alternatifi uygulamalar arasında olan Viber için neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

45 YORUMLAR

  1. Telegram candır sohbet yedeği falan alma gibi saçma durumları yok. İstemediğin mesajıda her iki taraf içinden silme gibi imkan sunuyor ve dahası telegramın çook güzel botları var sohbet grupları kanallar mevcut. Akıllı insan telegram kullanır. Diğer cacık uygulamalar eninde sonunda kişisel bilgilerinizi paylaşır ruhunuz da duymaz. Artık tercih sizin.

    • Ne kadar guzel olsa da koku disarida, sahibi Ruslar. Turk muhendisler tarafindan yazilan ve sahibi de yerli bir sirketimiz, Turkcell olan Bip’in de yayginlasmasi daha iyi olur.

  2. Ben Signal uygulamasını kullanıyorum. Gerçekten de çok güzel uygulama. Eğer sizde başka bir mesajlaşma uygulamasına geçiyorsanız size Signal uygulamasını öneririm

  3. Ben Telegram uygulamasını uzun zamandır kullanıyorum. Onu kullanmaya da devam edeceğim. Sadece size hem Telegram uygulamasını hem de Signal uygulamasını indirin. Çünkü etrafımızdaki bazı insanlar Telegram bazıları ise Signal kullanıyorlar. Hepsiyle iletişime geçmek için iki uygulamaya da ihtiyacınız olucak

  4. DEDi , BİP , LAFF hiçbiri yerli değildir. Tüm hepsinin veri tabanları , data sunucuları yabancı ülkelerde. Neyin kafası yerli ve milli demek . Çözemedim

  5. Bip’e geçtim ve şu özelliklerinden ötürü memnunum.
    – Söylendiği kadarıyla uçtan uca şifreleme olması
    – web uygulaması ve ek olarak masaüstü programı dahi var
    – 1000 kişiye kadar grup kurulabiliyor
    – 10 kişiye kadar toplu görüntülü konuşulabiliyor
    – yanlışlıkla atılan mesajları herkesten silmek mümkün.
    – Görsel açıdan kişiselleştirilebilme
    – Görüldü/okundu özellikleri
    – Ve tabi yerli olması
    vb.
    bunlar ilk etapta dikkatimi çekenler.
    daha pek çok özelliği vardır muhtemelen.

  6. Bib yurtdisinda kullanilmiyo malesef.icq new deki ses hic programda yok.telefon Sebekesi E dusuyo hala konusturuyor,tavsiye ederim icq new

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version