Reklam
    Reklam
    İnternet

    WhatsApp grubu kuran polise haber verecek!

    Bir WhatsApp grubu kuran bunu polise bildirecek denilse nasıl bir tepki verirsiniz? Evet, kulağa çok saçma geliyor. Ancak, Hindistan'ın kuzeyindeki Keşmir ve Ladakh bölgelerinde gerçek oluyor.
    WhatsApp grubu kuran polise haber verecek!

    Bir WhatsApp grubu kurduğunuzda bunu polise bildirerek kayıt yaptırmanız gerektiği söylense, nasıl bir tepki verirsiniz? Evet, kulağa çok saçma geliyor. Ancak, Hindistan’ın kuzeyindeki Keşmir ve Ladakh bölgelerinde gerçek oluyor.

    Hint hükümetinin 5 Ağustos’ta Cammu Keşmir’in özel statüsünü kaldırması ve eyaleti ikiye bölmesiyle nedeniyle internet erişimi kesilmişti. Bazı bölgelerde internet verilmeye başlanırken, yerel polisin WhatsApp talebi oldukça şaşırttı.

    Reklam
    Reklam

    WhatsApp grubu kuran yöneticilerin bilgileri alınıyor!

    Yerel yayın Ladakh Times’in paylaştığı haberde, Kargil polisinin WhatsApp gruplarının yöneticilerini en yakın polis karakoluna davet ettiği görülüyor. Yöneticilerin kimlik bilgileri kayıt altına alınırken, birer adet fotoğraf talep ediliyor. Gruplarda paylaşılan içeriklerden de yöneticiler sorumlu olacak.

    Yerel polise göre sosyal medya “insanlar arasında nefret ve korku ortamı” oluşturmak için kışkırtıcı amaçla metin, ses ve videoların paylaşımı için kullanılıyor. Şu anda, kişilerin çevrimiçi gruplara kaydolmasını veya bu gruplarda paylaşılan içerikten sorumlu olmasını gerektiren bir Hint yasası bulunmuyor.

    Reklam
    Reklam

    Polis niyetinin düzeni korumak olduğunu belirtiyor olsa da, bu gizliliği ihlal ediyor. Geçen ay uzun süredir internete giremeyen binlerce kişinin WhatsApp hesabı devre dışı bırakıldı. WhatsApp tarafından yapılan açıklamada 120 günden fazla etkin olmayan hesapların güvenlik nedeniyle askıya alındığı belirtildi.

    Tabi, bu hesaplar otomatik olarak gruplardan çıktı. Bölgede yaşayanların WhatsApp gruplarına yeniden eklenmesi gerekiyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Reis duymasın .

      1. astegon

        Nereye mantıklı ya?

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap