Facebook, 2014 yılında yaklaşık 20 milyar dolar karşılığında WhatsApp’ı satın aldığında mesajlaşma uygulamasının 450 milyon civarında bir kullanıcısı bulunuyordu. Bu bağımsız bir şirket için yeterli olsa da, Facebook gibi bir devle güçlerin birleştirilmesi beklentileri o zamandan üst noktaya taşımıştı.
Telegram CEO’sundan ilginç WhatsApp çağrısı
Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Jeff Bezos'un WhatsApp üzerinden hacklenmesinin ardından, WhatApp uçtan uca şifreleme noktasında aslında güvenilir olmadığını iddia ediyor.WhatsApp kullanıcı sayısı 2 milyara ulaştı
Günümüzde SMS’i adeta tarihin tozlu raflarına kaldırarak ana iletişim uygulamasına haline gelen WhatsApp, 2016 yılının başında 1 milyar kullanıcıya ulaşmıştı. İki yıl sonra yani 2018 yılında kullanıcı sayısı 1.5 milyar oldu.
Aradan geçen iki yılın ardından beklenen açıklama geldi. WhatsApp’ın yayınladığı makalede, kullanıcı sayısının 2 milyarı geride bıraktığı belirtildi. Facebook, uygulamada reklam göstermekten vazgeçmiş olsa da, elindeki bu süper güç üzerinden nasıl para kazanabileceğini araştırmaya devam ediyor.
WhatsApp’ın konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekilde;
Bugün itibariyle WhatsApp’ın dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcıya destek verdiğini paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz.
Anneler ve babalar nerede olurlarsa olsunlar sevdiklerine ulaşabiliyorlar. Kardeşler kendileri için önemli olan anları paylaşabiliyorlar. İş arkadaşları işbirliği yapabiliyor ve işletmeler müşterileriyle kolayca bağlantı kurarak büyüyebiliyorlar.
Bir zamanlar sadece yüz yüze olan özel görüşmeler artık anlık sohbetler ve görüntülü aramalar sayesinde uzak mesafelere rağmen kolaylıkla gerçekleşebiliyor. WhatsApp üzerinden gerçekleşen bir çok önemli ve özel anlar var ve bu dönüm noktasına ulaşmaktan bizler onur ve şeref duyuyoruz.
Ne kadar çok kullanıcıyı birbirine bağlıyorsak o kadar da çok korumamız gerektiğini biliyoruz. Hayatımızı çevrimiçine daha çok yönelttikçe de sohbetlerimizi korumak her zamankinden daha fazla önem kazanıyor.
Bu nedenle WhatsApp kullanılarak gönderilen her bir özel mesaj koşulsuz olarak uçtan uca şifreleme ile korunur. Güçlü şifreleme, WhatsApp üzerinden gönderdiğiniz bilgileri güvende tutan ve sizi bilgisayar korsanlarından ve suçlulardan korumaya yardımcı olan kırılmaz dijital bir kilit gibi çalışır. Mesajlar yalnızca telefonunuzda tutulur ve biz dahil başka hiç kimse mesajlarınızı okuyamaz veya çağrılarınızı dinleyemez. Özel görüşmeleriniz sizinle kalır.
Güçlü şifreleme modern yaşamda bir zorunluluktur. Biz güvenlikten ödün vermeyeceğiz çünkü bu insanların güvenliğini olumsuz yönde etkiler. Daha da fazla koruma için, işlerinde en iyi güvenlik uzmanlarıyla birlikte çalışıyoruz ve kötüye kullanımı durduracak endüstri lideri teknolojileri uyguluyoruz ve gizlilikten ödün vermeden sorunları bildirmek için kontrol ve yöntemleri sağlıyoruz.
WhatsApp, insanların kullanması için basit, özel ve güvenilir bir hizmet yaratma hedefiyle başladı. Bugün, dünyayı özel olarak birbirine bağlamaya yardımcı olmakla beraber dünyadaki iki milyar kullanıcının kişisel iletişimlerini korumaya aynı başladığımız zamandaki kadar kararlıyız.
Kimse insanlara sırf uygulama olması hizmet vermesi için 20 milyar doları vermez kullanıcı sayısı muazzam olduğu kadar insanlardan topladığı veriler de muazzamdır tahmin etmek zor değil mümkün olduğunca kullanmıyorum sırf açılışta Facebook yazması bile kullanmamama yetiyor