WhatsApp, açık ara dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından biri olarak yer alıyor. Uygulama, dünya çapında biliniyor ancak uygulamayı kimin nasıl kurduğu bilinmiyor. Bizler de bu yazımızda pek çok kullanıcının merak ettiği “WhatsApp nasıl kuruldu?” sorusunu sizler için hazırladık. İşte detaylar!
WhatsApp nasıl kuruldu? WhatsApp kuruluş hikayesi
Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen haberleşme platformu olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama, eski Yahoo! Çalışanları olan Jan Koum ve Biran Acton tarafından ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan Santa Clara’da kuruldu.
Jan Koum, platform için WhatsApp adını seçti. Bunun nedeni de kulağa “what’s up” (naber) gibi gelmesi. Öncelikle Koum, uygulamayı 24 Ocak 2009’da kurdu. Bir ay sonra ise Koum, doğum günü olan 24 Şubat 2009’da WhatsApp Inc.’i kurdu. Ağustos ayında ise platformu iPhone için App Store’da yayınladı.
Telefonsuz bilgisayardan WhatsApp’a girme rehberi 2023
Bazı kullanıcılar WhatsApp'ı akıllı telefon olmadan kullanmak istiyor. Telefonsuz bilgisayardan WhatsApp kullanma rehberi ile karşınızdayız.Ekim ayında ise bir diğer kurucu olan Brian Acton, eski Yahoo! arkadaşlarını 250 bin dolar yatırmaları ve statü kazanmaları için ikna etti. Bunun ardından platforma ilk olarak fotoğraf ve video dosyası gönderme özelliği geldi. Sonrasında da grup özellikleri gelmeye başladı.
2010 yılının ağustos ayında ise WhatsApp, Android sisteminde de yer aldı. 2013 yılında sesli mesaj özelliği ile karşımıza çıkan platform, zamanla daha farklı özelliklerle kendini geliştirmeyi başardı. Günümüzde de yeni özellikler gelmeye devam ediyor.
İlk olarak iPhone, sonrasında da Android ve Windows gibi işletim sistemlerine gelen platformun popülaritesi gün geçtikçe artış gösterdi. Türkiye’de ise genel olarak 2010 yılında yaygın olmaya başladı. Ülkemizde hızla popüler olan WhatsApp, kısa zamanda milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Popülerliğini korumaya devam eden platform hem iş hem de sosyal hayatta önemli bir role sahip.
– WhatsApp kuruluş hikayesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Whatsapp’ın çift tık, okundu iletildi gibi anlamı olan kısmı güzel, uygulamayı ilk indirdiğim zaman dikkatimi çeken tek şey buydu, geri kalan kısmı klasik messenger..