Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp para gönderme özelliği ile bir süredir gündemdeydi. Yapılan resmi duyuruyla birlikte platforma para transferi özelliği uygulamaya bir ülkede kullanıma sunuldu.
Özellik ilk etapta Brezilya’daki kullanıcılar için kullanılabilir olacak, ardından yavaş yavaş tüm ülkelerde kullanıma sunulacak. Bu özelliği Beta aşamasında farklı ülkelerde görmüştük fakat görünüşe göre şirket çalışmalarını hızlandırmak istiyor.
WhatsApp para gönderme özelliği daha fazla ülkeye gelecek
Platform paylaştığı blog yazısı ile para gönderme özelliğinin Brezilya’daki kullanıcılara sunulduğunu açıkladı. Bölgede küçük işletmelerin dijital ödeme servisleri arayışında olması, bu özelliğin denenmesi için iyi bir imkan oluşturuyor.
Bu özellik için sitede oluşturulan sayfaya göre WhatsApp sizden hiçbir komisyon tahsil etmeyecek. Facebook Pay ve Cielo ile çalışan ödeme sistemi küçük işletmelerin dışında kullanıcılar arasında para göndermeyi de kolaylaştıracak. İşletmeler için WhatsApp Business uygulaması ile restoran veya market gibi yerlerden sipariş vermek daha kolay hale gelecek.
Tamamen güvenli bir ortamda gerçekleştirileceği söylenen WhatsApp para gönderme sisteminde ödeme yapmak için daha önce kaydettiğiniz kredi veya banka kartları kullanabileceksiniz. Çoğu ödeme servisinde gördüğümüz biyometrik doğrulama WhatsApp’ta da bulunacak.
Apple Pay ve iMessage uygulamasının birlikte çalışarak para transferi yapabildiğini görmüştük, fakat bu özellik ABD sınırları dışına pek çıkamadı. İnsanlar evlerinde tedbir altındayken yeni yaşam düzeni ile online ödeme sistemleri daha büyük ilgi görüyor. Yavaş yavaş yaygınlaşması beklenen özelliğin ülkemize ne zaman geleceği ise merak konusu.
Dolandiricilar mujde .. Millet paket olucak
Tele gramın gram özelliğini artıbipin para gönderme özelliğini çaldı hırsız WhatsApp ne zaman rakipleri bir şey yapsa onun özelliklerini alıyor kopyacı
Zelle fazlasıyla yeterli…
Ç.T.
Ülkemize hiçbir zaman böyle şeyler gelmez. Apple Pay bile yok Türkiye’de. Üçüncü sınıf dünya ülkesiyiz teknoloji konusunda.