WhatsApp Tarayıcı Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp, iOS kullanıcıları için sohbet arayüzü içerisine entegre edilecek yeni bir yerleşik tarayıcı özelliği üzerinde çalışıyor. Daha önce yalnızca belirli işletme bağlantılarıyla sınırlı olan uygulama içi tarayıcı deneyimi, geliştirilmekte olan yeni güncellemeyle birlikte tüm bağlantı türlerini kapsayacak şekilde genişletiliyor.
WhatsApp beta sürümü 26.41.10.72 ile gün yüzüne çıkan bu yenilik, kullanıcıların herhangi bir web sitesine gitmek için uygulamadan ayrılmalarına gerek kalmadan doğrudan sohbet ekranı üzerinden internette gezinmelerine olanak tanıyacak. Geliştirme aşamasında olan özelliğin yakın gelecekte tüm iOS kullanıcılarına sunulması bekleniyor.
- WhatsApp, tüm harici bağlantıların doğrudan uygulama içinde açılmasını sağlayan yeni bir tarayıcı özelliğini test ediyor.
- Kullanıcılar, uygulama ayarları üzerinden yerleşik tarayıcıyı aktif veya pasif hale getirebilecekler.
- Tarayıcı geçmişi ve çerez yönetimi, kullanıcıların yerel cihaz verileri üzerinde tam kontrol sahibi olmasını sağlıyor.
- Geliştirme süreci devam eden özellik henüz genel kullanıma veya beta testlerine açılmadı.
Yerleşik Tarayıcı Deneyimi Genişletiliyor
WhatsApp, daha önce iOS kullanıcılarına sunduğu işletme hesaplarına özel bağlantı açma özelliğini bir adım öteye taşıyarak tüm linkleri kapsayacak bir yapıya dönüştürüyor. Mevcut sistemde kullanıcılar, HTTPS protokolü kullanan belirli kurumsal sitelere uygulama dışına çıkmadan erişebiliyordu.
Ancak yeni geliştirilen altyapı, arkadaşlarınızdan gelen herhangi bir web sitesi veya haber içeriğinin de doğrudan WhatsApp arayüzünde görüntülenebilmesini hedefliyor. Bu sayede kullanıcılar, Safari veya Chrome gibi harici tarayıcılara geçiş yapmadan kesintisiz bir iletişim deneyimi sürdürebilecekler.
Kullanıcılar Ayarlar Üzerinden Kontrol Sağlıyor
Yeni özellik, WhatsApp uygulama ayarları menüsüne eklenecek özel bir seçenekle yönetilecek. Kullanıcılar, “Uygulama içi tarayıcı” seçeneğini aktif ettiklerinde, tıklanan tüm bağlantılar otomatik olarak sistemin kendi tarayıcısında açılacak.
lk kez kullanımda, sistemin nasıl çalıştığını açıklayan bilgilendirici bir ekran karşılanacak. Ayrıca, varsayılan tarayıcı tercihine dönmek isteyen kullanıcılar, üç nokta menüsünü kullanarak istedikleri zaman bu seçeneği devre dışı bırakabilecekler.
Veri Güvenliği Ön Planda Tutuluyor
WhatsApp, tarayıcı deneyiminde veri gizliliğini en üst seviyede korumayı amaçlıyor. Kullanıcılar, tarayıcı ayarları kısmından ziyaret edilen sitelere ait çerezleri ve önbellek verilerini diledikleri zaman temizleyebilecekler.
Bu veriler, tıpkı Safari’nin çalışma mantığında olduğu gibi cihaz üzerinde yerel olarak saklanıyor. WhatsApp veya Apple, kullanıcıların hangi bağlantılara tıkladığını veya tarayıcıda neler yaptığını takip edemiyor. Böylece, hem işlevsellik hem de kişisel verilerin korunması arasında hassas bir denge kuruluyor.
Geliştirme Süreci Henüz Tamamlanmadı
Şu an için test aşamasında olan bu özellik, henüz tüm beta kullanıcılarının erişimine açılmış değil. WhatsApp, stabiliteyi sağlamak adına arka planda çalışmalarını sürdürüyor ve özelliğin ne zaman genel kullanıma sunulacağına dair kesin bir tarih paylaşmadı.
TestFlight aracılığıyla dağıtılan beta sürümlerinde görülen bu iyileştirme, kullanıcıların günlük iletişim akışını daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.
WhatsApp’ın bu yeni yerleşik tarayıcı özelliği hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Uygulama içinde kalmanın deneyiminizi daha konforlu hale getireceğini düşünüyor musunuz? Görüşlerinizi ve merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumunuz gönderildi,
onaylandıktan sonra yayımlanacak.