Haberler

    WhatsApp’tan kullanıcıları sevindirecek yenilik!

    WhatsApp çeşitli güvenlik güncellemeleriyle kendini geliştirmeye devam ediyor. Yeni özellikle bulut depolama da koruma altına alınacak.
    whatsapp son görülme

    SMS’i adeta tarihe karıştırarak telefon kullanıcılarının ana mesajlaşma uygulamasına dönüşen WhatsApp yeni özellikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda gizlilik kurallarında yapılan değişiklik sonrasında güvenlik endişeleri ile gündeme gelen, ancak uçtan uca şifreleme ile en güvenilir çözümlerden birisi olduğunu kanıtlayan WhatsApp bu konuda çıtayı bir üst noktaya taşımaya hazırlanıyor.

    WhatsApp şifrelemeyi bir üst noktaya taşıyor

    WhatsApp üzerinden gönderilen ve alınan tüm mesajlar uçtan uca şifreleniyor, yani dışarıdan birisinin bunlara erişmesi mümkün değil. Ancak sohbet geçmişini ve mesajları yedeklemek için için Android tarafında kullanılan Google Drive ve iOS tarafında kullanılan iCloud’a yapılan yedeklemelerde herhangi bir şifre bulunmuyor.

    Kullanıcıların güvenliğini artırmak için WhatsApp’ın bu konuda çalışmalar yürüttüğüne dair birçok sızıntı geçtiğimiz aylarda ortaya çıktı. WABetaInfo, Android işletim sistemi için yayınlanan en son betasında yani 2.21.15.5 sürümünde yedekleme için uçtan uca şifrelemenin etkinleştirildiğini duyurdu.

    WhatsApp çıtayı bir üst noktaya taşıyacak

    Sisteme kaydolduktan sonra sohbet geçmişiniz ve medyanız güvenli bir şekilde yedeklenmeye başlıyor. Eğer şifrenizi unutursanız veya 64 haneli kurtarma anahtarını kaybederseniz WhatsApp size yardımcı olamıyor ve sistem kalıcı olarak kilitleniyor. Bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorsanız beta test grubuna girebilirsiniz.

    https://twitter.com/KShabbirahemad/status/1416075918523568129?s=20

    Sizler WhatsApp‘ın getireceği yeni sistem hakkında neler düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    8 Yorum

    1. Zekeriyya Yucelgen

      Faydalı bilgilerin devamını istiyoruz,teşekkürler.👍

    2. Çetin Küpücü

      O kadar önemli, gizli konuları bir mesajlaşma uygulaması ile iletişim kurarak gizli kalmasını beklemek tuhaf. Bunun için Whatsapp tarafında gösterilen çabayı takdir ediyorum ancak gereksiz. Böyle bir ihtiyaç yok. Buna ihtiyaç duyanın gizlemek için daha kesin yöntemleri kullanacağı açıktır. Mesaj yazmamak gibi, klasik iletişim yöntemlerini tercih etmek gibi….

      1. Muhammet emin kara

        Size katılıyorum kesinlikle haklısınız , ama bazı seylerinde özel kalması gerek . Önemli değilmiş gibi olsada yazışmalarda bir çok özel seylerimiz var , bunun için vatsapp inbu konuda tebrik ediyorum

      2. Anonim

        Farketmez. Güvenlik, güvenliktir.

    3. Furkan

      Hiç birsey düşünmüyorum

    4. Mehmet

      Sadece şunu salim yedek watsap kopyalama ….birsuru alavere var hiç iyi ve güvenli iletişim aracı değil.

    5. Ramazan özkaya

      Watsap da son güncelleme den sonra kamera çöp oldu sanki , büyük resim görünüyor çektikten sonra küçük olarak paylaşıma giriyor

    6. Anonim

      Facebook ve Instagram dan dolayı WhatsApp a güvenilmez. Şifre falan hikaye, özel yazılımlar sayesinde zaten hükümetler istedikleri mesajları okuyabiliyor. Yalandan 2 günde bir habire yok şu güvenlik, yok bu güvenlik güncellemesi deyip duruyorlar. Palavra

    Diğer yorumları gör (7) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network