Pandemi dönemi birçok insanın hayatını derinden etkiledi. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir ölçüde kontrole alınsa da COVID 19 bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Bu süreçte, diğer hastalıklar tetiklenip yayılabiliyor. Sağlık sorunlarının önüne geçmek için bazı şirketler bu konuda adımlar atıyor.

Şimdi ise WhatsApp, kuruluşların sağlık sorunlarına çözüm üretmelerine yardımcı olmak için bir program başlattı. Seçilecek 10 kuruluşla birlikte sağlık sorunlarıyla baş etmenin yollarını araştıracak. İşte ayrıntılar…

WhatsApp, yeni ses özelliklerini test ediyor!

WhatsApp, yeni ses özelliklerini test ediyor!

WhatsApp yeni bir ses özelliğini test aşamasına aldı. Bu noktada sesli mesajınızın ses dalgasını gösteren özellik yolda görünüyor.

Hindistan’da WhatsApp Kuluçka Programı

WhatsApp, bugün acil sağlık sorunlarının önüne geçmek için dijital çözümler geliştirmek üzere çalışan kuruluşları desteklemek amacıyla bir kuluçka programı başlattığını duyurdu. WhatsApp Kuluçka Programı, Business programından yararlanarak sağlık sorunlarını tutarlı sonuçlar elde ederek çözmeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, kritik sağlık problemleriyle ilgilenen 10 kuruluş belirlenecek. WhatsApp desteği ile üretilen çözümlerin daha anlaşılır ve uygulanabilir bir tasarım oluşturmaya odaklı bir program olacak. Bu süreçte şirket, bu kuruluşlara rehberlik edecek.

WhatsApp, seçilen kuruluşlara, sağlık kullanım durumlarını tasarlamaları, prototiplerini oluşturmaları ve pilot uygulama geliştirmeleri için teknik destek sağlayacak. WhatsApp Hindistan Başkanı Abhijit Bose, Hindistan’ın Covid 19 ile olan savaşında, teknolojinin en büyük silahları olduğunu söylüyor.

Bose, pandemi sırasında devlet kurumları, sivil aktörler, şehir idareleri, sektörler ve konumlarda bulunan küçük ya da büyük birçok sivil toplum kuruluşunun WhatsApp Business Platformu‘nun yeniliklerinden faydalandığını açıkladı. Hindistan’ın sağlık sorunlarının çözümünde, bu yeni programın güzel sonuçlar elde edeceğini umuyor.

Programa seçilmek için STK’ler, yeni ve küçük kuruluşların yanında, bağışıklık, ruh sağlığı ve anne sağlığı sorunlarını çözmek için daha yenilikçi yaklaşımlarda bulunacak diğer organizasyonlar kayıt yaptırabilecek.

WhatsApp, katılımcı kuruluşlara birçok olanak tanıyacağını söyledi. Endüstri uzmanlarından danışmanlık alma, etki ölçüm rehberliği ile destek alma ve kullanım durumlarını ölçeklendirmek için fon sağlayıcılarla iletişime geçme şansı dahil olmak üzere birçok kaynak sağlanacak. başvurular 24 Aralık 2021 tarihinde sona erecek.

Siz WhatsApp’ın Kuluçka Programı hakkında neler düşünüyorsunuz? Diğer ülkelere ve Türkiye’ye gelmeli mi? Fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.