Sosyal Medya

    HAVELSAN’dan WhatsApp’a rakip uygulama

    Yerli iletişim uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. HAVELSAN tarafından geliştirilen ve şu an için devlet kurumlarında kullanılan "HAVELSAN ileti", güvenlik teknolojiler ile dikkat çekiyor.

    Tüm dünyanın gündemine bomba gibi düşen WhatsApp sözleşmesi, kısa bir süre içerisinde ülkemizde de çığ gibi büyüyen tepkilerin odağı haline geldi. WhatsApp’in kullanıcılara zorunlu tuttuğu sözleşme sonrası birçok kullanıcı, WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulaması aramaya başladı. Bu gelişmeler sonucunda öne çıkan yerli iletişim uygulamarına, bir yenisi daha eklendi.

    En güvenilir mesajlaşma uygulaması: “HAVELSAN ileti”

    HAVELSAN mühendisleri tarafından geliştirilen “HAVELSAN ileti”, dünyanın ilk beyaz kutu kriptografisine sahip güvenli iletişim ve mesajlaşma uygulaması olarak öne çıkıyor.

    Öncelikle HAVELSAN‘daki çalışanlar tarafından kullanılmaya başlanan uygulama, çığ gibi büyüyen WhatsApp gündemi sonrası, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Rekabet Kurumu’nda da kullanıma sunuldu.

    Özgün kriptografi algoritmaları ile geliştirilen “HAVELSAN ileti“, barındırdığı güvenlik teknolojileri ile dikkat çekiyor. Kişisel verilerin korunması kapsamında üçüncü parti kişilerin mesajlarınızı ele geçirmesini engelleyen “ileti” uygulaması, kurumsal verileri güvende tutuyor.

    Ayrıca “HAVELSAN ileti“nin dikkat çeken bir diğer özelliği de, Google Play veya App Store gibi mağazalara gereksinim duymadan yüklenebiliyor ve güncelleme alabiliyor oluşu. Mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü iletişim de sağlayan “ileti“, medya paylaşımını da destekliyor.

    Yerli iletişim uygulamasının, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yayınlanan, Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberine uygun olarak geliştirildiğini söyleyen HAVELSAN Genel Müdürü Dr.Mehmet Akif Nacar, “HAVELSAN ileti, kullandığı Beyaz Kutu Kriptografi Kütüphanesi sayesinde yüksek seviyede yazılımsal güvenlik ile verilerin güvenli bir şekilde iletilmesini ve saklanmasını sağlamaktadır. Bu özelliği ile “ileti”, güvenlik açısından diğer anlık mesajlaşma uygulamalarından bir adım öne çıkmaktadır. Uçtan uca iletişim güvenliğini sağlamakla birlikte, bilgi güvenliği kapsamında kurumların kendi sunucularına kurulumu yapılabilen ileti uygulamasında, iletişim güvenliğine dair ekstra önlemler alındı. Merkezi yönetim paneli aracılığı ile kullanıcı ve grup yönetimi, kurumsal grup oluşturma gibi işlemler kurum tarafından gerçekleştirilirken, kurumlara kendi süreçlerini yönetme fırsatı da verilmektedir. HAVELSAN ileti, kurumların bünyesinde yer alan sistemler ile güvenli şekilde entegrasyon yapma desteğiyle, yaşamakta olduğumuz teknoloji çağında kişilerin hızlı iletişime geçmesine ve çalışma hayatında verimliliğin artmasına olanak sağlamaktadır.” dedi.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    21 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Sürekli haberi var kendi yok. Sğrğn artık piyasaya. Zoom ilk çıktığında da aynı haberler dolanıyordu. Hani neredeler?

      1. Teknoloji Dostu

        İnternetten indirebiliyorsun

    2. Teknoloji Dostu

      Signal gibi açık kaynak kodlu bir altyapısı var sanıyorum.

    3. Teknoloji Dostu

      Bu kadar ayrışmış kişiye özel hareket edilen bir ülkede dünyanın en iyisi olsa bile bu uygulamaların başarılı olacağını zannetmiyorum

    4. Teknoloji Dostu

      Ee yani nasıl yükliycez? Zoom kullanırken de Havelsan böyle Havelsan şöyle dediler nerde hani?

    5. Teknoloji Dostu

      Hani bi’ link verin hem ios hem android için

    6. Teknoloji Dostu

      Madem yapılabiliyor neden bu fırsatlardan önce yapılmadı?

    7. Teknoloji Dostu

      App Store de yok bu uygulama

    8. Teknoloji Dostu

      ASELSAN da BizBize yi kullanıyor.

    9. Teknoloji Dostu

      Buraya indirme linki buraksaydınız bu yazı daha faydalı olurdu.

    10. Teknoloji Dostu

      Bence devletin yerli bi uygulamayi kesin olarak kararlastirmasi lazim yoksa herkez kutuplasiyo halk olarak yerlislesmeliyiz nerelisin? Türküm kullandigin uygulama ne ? Signal ,telegram niye yabanci kullaniyon iste nd bilm cok hawli yabanci be yabanci kullanyom ptptpt yok yerli kullanmamiz lazim

    11. Teknoloji Dostu

      Zoom alternatifi çıkmıştı nerde şimdi hiç göremedik WhatsApp alternatifi hadi bakalım bir sonraki HAVELSAN haberine kimse inanmaz ve marka değerini düşürür.

    12. Teknoloji Dostu

      neden bip whatsapdan daha fazla bilgiye erişmek istiyo ve normal karşılanıyo açıklasanıza, telegram ve signal iyi…

    13. Teknoloji Dostu

      Biz niye görmüyoruz ileti yi. Olmayan bi uygulamanın neyin reklamı bu acaba?

    14. Teknoloji Dostu

      Nasıl indirilcek anlamadım doğrusu

    15. Teknoloji Dostu

      Uygulama ı nasıl indireceğiz

    16. Teknoloji Dostu

      Ln rekalm degil bu bu halka sunulan bi hizmet değil sadece kamu calisanlari kullanabiliyor

    17. Teknoloji Dostu

      halk’a sunulmayan neden reklamı yapılır acaba

    18. Teknoloji Dostu

      Vatandaş Havelsandan bişe beklemsin. Beklerse ömrü yetmez.

    19. jhjhhjhj

      whatsapa rakip vardı zaten türk bip

    20. Teknoloji Dostu

      Havelsan Zoom’da rakip çıkarıyordu yerli ve milli toplantı uygulaması. Ne derlerse desinler resmi bir kurum tarafından yapılan hiç bir şey %100 güvenlikli olmaz. Belki 3. şahıslar erişemez evet ama devlet görebilir. Signal’den daha iyisi yok.

    Diğer yorumları gör (20) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network