Reklam

Yeni Bir Reklamsız Sosyal Ağ

9
Reklam

Wikipedia kurucularından Jimmy Walles, uzun bir aranın ardından yeni bir girişim ile karşımıza çıkıyor. Twitter benzeri fakat reklamsız yeni bir sosyal ağ olan TPO.com, Jimmy Wallles tarafından Wikipedia gibi kar amacı gütmeyen bir site olarak tanıtıldı.

Kar amacı gütmeyen reklamsız sosyal ağ: TPO.com

Jimmey Walles‘ın yakın zaman önce yönetimine katıldığı The People’s Operator (TPO) ile ortaklaşa geliştirdiği TPO.com, ismini de buradan almakta. Kullanıcılarının bilinen sosyal ağlarda olduğu gibi durum güncellemesi yapabileceği TPO.com, kar amacı gütmemesinin yanı sıra, destek bekleyen diğer kar amacı gütmeyen kuruluşların da fon toplayabilmesine olanak sağlıyor.

:: TPO.com gitmek için buraya tıklayın.

15-07/23/01-tpo-reklamsiz-sosyal-ag-jimmy-walles.png

Reklam

Kullanıcılarının çeşitli hayır kurumlarına bağış yapabilmesine olanak sağlayan The People’s Operator ise, 2012 yılında Birleşik Krallık’ta faaliyet göstermeye başlamış. Faturaların %10 kadarının istenen hayır kurumuna bağışlanabilmesine izin veren The People’s Operator, TPO.com ile birlikte Amerika’ya da açılıyor. 

TPO.com ile daha geniş kitlelere ulaşması beklenen The People’s Operator, bakalım ilerleyen tarihlerde nasıl gelişme gösterecek?

:: Kar macı gütmeyen reklamsız girişimler hakkında ne düşünüyorsunuz?

9 Yorum

  1. Abi şu saatten sonra Sosyal medya sitesi kurmak akıl işi değil. Facebook, Twitter, YouTube, Google , İnstagram, Vine, Tumblr, Snapchat…. İnsanlar doydu artık. Ve bu saydığım sosyal platformlar oturmuş ve belirli bir kitleyi eline almış platformlar. Bunlar varken neden yeni bir sosyal platforma geçsin ki insanlar? Başka alanlarda başka fikirler üretsinler. Sosyal medya doydu ve oturdu artık. Artık bu tür şeylerde ısrar etmenin bir anlamı yok. Facebook a o kadar alternatif geliştirdiler tuttu mu? Tutmadı. Twitter'a o kadar alternatif geliştirdiler. Tuttu mu? Tutmadı. Neden? Orijinali varken çakmasına/kopyasına yönelmez insanlar. Bence Wales bir sözlük sitesi kursaydı daha iyi olurdu. Vikipedi gibi bilgi ama her kullanıcı ayrı ayrı bilgi yazıyor bir başlığın altına.

  2. Facebook ve Twitter gibi geniş bir kitleye ulaşması çok zor. Amerika ve Britanya'nın dışına çıkarsa büyüyebilir.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version