Wikipedia, Türkiye’yi özledik kampanyasını başlattı

13
Wikipedia

Wikipedia Türkiye için kampanya başlattı. Vakfın Facebook sayfasında ”Türkiye’yi özledik” kampanyası başlatılarak önemli bir adım atıldı. Bir hafta boyunca Türkiye’yle ilgili içeriklerini kullanıcıların talebi doğrultusunda güncelleyecek olan Wikipedia, erişim engelinin kaldırılmasını istiyor.

Instagram’ın içinde gizlenmiş portre modu!

Wikipedia ya da Türkçe yazılışıyla Vikipedi, yaklaşık 10 ay önce Türkiye’de erişim engeline maruz kalmıştı. 10 aydır erişilemeyen özgür kütüphaneye Türkiye hakkındaki yanıltıcı içerikler nedeniyle erişim engeli konulmuştu. Bu sabah ise Vikipedi’den önemli bir adım geldi.

Wikipedia: Türkiye’yi özledik #WeMissTurkey 

 

Büyük ses getiren erişim engelinin nedenini devlet yetkilileri, Türkiye’yi terör örgütleriyle işbirliği içerisinde gösteren içeriklere ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yanıltıcı bilgilere bağlamıştı. Yetkililer, ilgili içeriklerin kaldırılmasının ardından sitenin tekrar erişime açılacağını belirtmişti.

Bu sabah saatlerinde Vikipedi’nin Facebook sayfası üzerinden başlatılan kampanya soruna çözüm bulmayı amaçlıyor. #WeMissTurkey etikitini kullanan özür kütüphane, bu etiket ile birlikte sorulan sorulara cevap verecek ve ilgili maddelerde güncelleme yapacak.

Kampanyada sorunlu maddeler düzeltilebilir

1 hafta sürecek olan kampanyada kullanıcılar Vikipedi’ye sorular sorabilecek. #WeMissTurkey etiketi altında gelecek sorulara cevap verecek olan vakıf, cevaplanan sorularla ilgili konuların da güncelleneceğini açıkladı. Büyük ihtimalle sorunlu maddeler de bu sırada düzenlenerek sorun ortadan kaldırılacak ve Wikipedia’nın tekrar erişime açılması sağlanacak.

Elon Musk çok önemli bir başarıya imza attı!

1 hafta boyunca Türkiye ile ilgili paylaşımlar yapılacak

Başlatılan kampanya kapsamında logosunun üzerine ”We miss Turkey” ibaresini koyan Vikipedi, 1 hafta boyunca Türkiye’yle ilgili paylaşımlarda bulunacak. Kampanya kapsamında da Türkiye’yle ilgili pek çok madde güncellenecek.

Vakıf tarafından Facebook üzerinden yapılan açıklamada ”Bir sabah uyansanız ve Wikipedia’ya erişemeseniz ne hissederdiniz? Türkiye’de bu olay yaklaşık 10 ay önce yaşandı. Türkiye’de yaşayan 80 milyon insan bir anda Wikipedia’yı okumaktan ve Wİkipedia’ya destek vermekten alıkonuldu. İşte bu yüzden bu hafta boyunca Türkiye ile ilgili bilgiler paylaşacağız. #WeMissTurkey hastagiyle bize Türk kültürüyle ilgili soruları sorun ve biz de bütün bir hafta boyunca bilgileri güncelleyelim” ifadeleri kullanıldı.

::Vikipedi’nin bu hamlesini nasıl buluyorsunuz?

13 YORUMLAR

  1. Wikipedia dediğin yere wikipediayı kuran adamlar bilgi girmiyor ki, kullanıcılar giriyor, birileri yanlış bilgi girdi diye site kapatılmaz, devlet olarak birilerini görevlendirip doğrusunu yazarsın olur biter. Siteyi kapattığın zaman ne oluyor bütün dünya o yazılanları yine okuyor zaten, kendi halkına engelliyorsun sadece. Hayır madem yanlış şeyler var doğrusunu yaz siteye bu kadar basit bir iş bu. Yeni bir sayfa açarsın doğrusu neyse yazarsın olur biter.

  2. Aradığı bütün soruların cevaplarını ahaber, beyaz tv gibi platformlardan öğrenenler için sıkıntı yok.. hayat böyle de güzel onlar için.

    • Sen heralde Wikipedia da yazilan herseyi dogru saniyorsun. Ornek vereyim sana bir tane. Ben sanat tarihi dersinden bir calgi biliyorum. O calgiyi icat eden kisinin Kazakistanli bir alim oldugunu biliyorum. Wikipedia da anonim olarak tanitilmis. Kimin ne zaman icat ettigi belli degil diye yazmislar. Oysaki kimin icat ettigi belli, zaman tam olarak bilinmesede yasadigi tarihler arasinda icat ettigi son derece belli. Hangi muzik aletinden esinlenerek icat ettigi de belli. Cindeki bir muzik aletinden esinlenerek icat edilmis. Muzik aletinin ne oldugunu soylemiyorum. Cunku arastirin, ogrenin bulun, sonra da wikipedia ya kufredin diye.

  3. Doğrusunu sen yaz diyen arkadaş. Zaten düzenleme işlemleri engellendiği için bu karar alınmıştı. Wiki bu işi bile bile yaptı. Bize kastı olanı özleyecek değiliz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version