İnternette ansiklopedik bilgiye ulaşmak için en çok kullanılan kaynaklardan biri olan Wikipedia, bu büyümenin bedelini özgürlüğünden taviz vererek ödeyebilir. Bugüne kadar ziyaretçilerin her türlü içeriğine müdahale edebildiği ve değiştirebildiği Wikipedia’da artık kişiler için yazılan makalelerde güvenilir kullanıcıların onayı gerekecek.
Bu Önlem Doğru mu?
Son zamanlarda fazlasıyla artan “özgürlüğü kötüye kullanım” sonucunda böyle bir karar aldığı belli olan Wikimedia Vakfı, yeni onay süreciyle içeriğin daha kaliteli hale geleceğine inanıyor. Wikipedia’nın Almanca sürümü, bu uygulamayı bir yıldır yapıyor ve İngilizce dilde de aynı uygulamaya geçilecek.
Peki sizce içerik kalitesini ve güvenilirliğini artırmak için geçilen bu onay sistemi, sitenin temelinde yatan “özgür ansiklopedi” mantığına ters düşecek mi?
:: Konuyla ilgili görüşlerinizi forumda paylaşın.
Bilgi İçin : Wikipedia
tabiki doğru kontrol her zaman gereklidir .ölçüsü tartışılabilir
Bence hic alakasi yok…Daha kaliteli olacagi kanisindayim.Neticede iyi niyeti kotuye kullanim her zaman olmustur. Bunun da bu sekilde biraz olsun onune gecilmek istenmektedir.
youtube da yorumlari okuyan oldu mu hic 🙂 kesinlikle lazim
Şu konuya açıklık getirmek gerekiyor ki, bu sistemde yapılan değişiklikler güvenli kullanıcılar tarafından onaylanmadan da sitede gösteriliyor. Ama köşedeki notta en son kaliteli sürüm onaylandıktan sonra henüz denetlenmemiş bazı değişikliklerin yapıldığını söyleyen bir mesaj çıkıyor.