Windows 10 güncellemesinin adı belli oldu

12

Microsoft’tan işletim sisteminin kullanıcıları için sevindirici bir haber geldi. Windows 10 güncellemesinin adı belirlendi. Uzun bir süredir güncelleme için belirlenen isimleri tarihe göre kodlayan firma bu kez bize bir ipucu verdi.

Huawei için Microsoft müjdesi! Yüzler güldü

Windows 10 güncellemesinin adı tarih için ipucu verdi

Güncellemenin adı sisteme ‘2004’ olarak etiketlenmiş durumda. Windows 10 güncellemesinin adı tarihi kesinleştirmese de beklentiler güncellemenin Nisan 2020’de geleceği yönünde.

Microsoft, genelde 4 basamaklı sayıdan oluşan isimlerin ilk iki basamağını ‘yıl’ son iki basamağını da ‘ay’ olarak kodluyor. Şirketin önceki çalışmaları ise bu tarihin biraz daha sarkabileceğine işaret ediyor.

Şirketin daha önce duyurduğu 1703, 1809 ve 1903 güncellemeleri mayıs ayında kullanıcılara sunulmuştu. Ancak diğer yandan, 1607 güncellemesi temmuz ayında yayına giremedi. Başka bir deyişle, bu belirlenen isim tarih için net bir beklenti oluşturmamalı.

Firmanın Insider ekibinin kıdemli program yöneticisi Brandon LeBlanc şirket bloguna konuyla alakalı bir yazı yazdı. LeBlanc, “Daha önceki ürünlerin isimleriyle karışıklığa yol açmamak için 2004 ismini kullanmayı seçtik.” dedi.

Güncellemenin kullanıcılara sunacağı yeni gelişmeler için henüz net bilgiler ortaya çıkmadı. Öte yandan Microsoft’un beta testine de ne zaman başlayacağı konusu muğlaklığını sürdürüyor.

12 YORUMLAR

  1. Güncelleme yapmayın, tamiz kurulum yapın. Eğer lisanslı bir windows kullanıyorsanız, arama morotuna “windows 10 iso” yazın. Microsoft’un sitesine link verecek. O linki açın, makalenin başında “aracı indirin” düğmesini tıklayın. Aracı indirince çalıştırın, seçeneklerde “iso olarak kaydet” seçeneğini seçin, iso’yu kaydedeceğiniz dizini seçin (mesela masaüstü) ve iso’yu indirmesini bekleyin. (Arada başka seçenekler sunuyor, onları da türkçe 64 bit ya da -her ikisi (32 bit ve 64 bit)- olarak seçebilirsiniz. İndirme işlemi uzun sürüyor, çünkü iso 6 gb’a yakın boyutta. Iso’yu da DVD’ye yazın, veya 3. Parti yazılım ile flash diske boot özellikli olarak atın. Detaylı anlatım için youtube’a bakın.. temiz yükleme yaparsanız sorun yaşamazsınız.

      • her ay veya küçük güncellemelerden bahsetmiyorum, 6 ayda bir çıkan büyük güncellemeden söz ediyorum. 1903 veya 1909 gibi kod adı bulunan büyük güncellemeler, windows update ile yüklenince sıkıntılar çıkabiliyor. mesela dosyaların silinmesi, bazı uygulamaların çalışmaması veya bilgisayarın aşırı yavaşlaması gibi. bu sıkıntılarla karşılaşmak istemiyorsanız, büyük güncellemelerden en fazla ikincisinde temiz kurulum yapmanız yararınıza olacaktır.

  2. Güncelleme yapmayın temiz kurulum yapın yazmışsınız da hocam her güncellemeden sonra temiz kurulum yapacaksak işimiz iş. Her ay temiz kurulum mu yapalım?

    • her küçük güncellemede format atıp sistem kur demedim. zaten bunu yapsan da, o küçük güncellemeleri tekrar göreceksin. 6 ayda bir yayınlanan büyük güncellemeleri yüklerken sıkıntılar çıkıyor. bu sıkıntılarla karşılaşmamak için, en azından 2 güncellemeden birinde (1903 ve 1909 gibi) temiz kurulum yapmanız iyi olur. mesela 1903 güncellemesini windows update ile yüklemişsen, 1909’u iso olarak indirip temiz kurulum yap.

  3. Lütfen güncelleme demeyin windows’tan nefret ettim nefret her güncellemeden sonra cihaz dahada yavaşladı şöyle bir örnek vereyim kendi uygulama mağazasındaki güncellemeler bile ancak 1 saatte güncelleniyor yada durup hata veriyor.En iyi pcyi aldım 6 ay sonra 2 güncelleme ve sonuç hüsran.uçan w7 imi özledim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version