Microsoft, beş ay önce 29 Temmuz’da tabletler, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için Windows 10 işletim sistemini kullanıcıları ile buluşturdu. 2015 yılı sona ererken bu işletim sisteminin indirme sayısı 200 milyonu geçti. Windows 10 bu ivmeyle devam ederse üç yıl içinde 1 milyar cihaza ulaşma hedefini kolayca gerçekleştirecek..

Microsoft için Heyecanlı Bir Aşama

Windows 10, ilk 24 saatte 14 milyon; bir hafta içinde 75 milyon, üç ay içerisinde ise 132 milyon kullanıcı tarafından indirildi. Son haftalarda Windows 10’a geçiş sayısında azalma olsa da Microsoft, 200 milyon kullanıcıyı geçmesinden memnun olacaktır. Son yıllarda Apple da dahil bütün rakipleri Microsoft ile Windows’un yeni versiyonlarına geçişteki adaptasyonu konusunda dalga geçtiler.

Windows 8 bozgununu takiben Microsoft’un kendini geliştirmesi gerekiyordu ve Windows 10 ile bunu büyük ölçüde basardılar. Ama aynı zamanda bu yeni işletim sistemine hızlı adapte olmanın ardında başka sebepler de vardı. Öncelikle Microsoft, Windows Insider programı üzerinden meraklılarına ön sürümünü paylaştı. 29 Temmuz’dan önce Windows Insider programını 5 milyondan fazla kişi kullanıyordu.

29 Temmuz‘da ardından Microsoft, Windows 7 ve 8.1 işletim sistemlerinden ilk yılı ücretsiz olma koşuluyla Windows 10’a geçiş fırsatını sundu. Bu durum kullanıcıları yeni işletim sistemine geçiş ve Cortana gibi gelişmiş bir sistemi kullanma konusunda özendirdi. Son olarak da Redmond merkezli yazılım devi, Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarının Windows 10’a geçişinde agresif bir tavır sergileyerek kullanıcılara sürekli bildirimler gönderdi. Bununla beraber Windows 10’u yükleme dosyalarını da kullanıcıların masaüstüne yerleştirdi.

İlk büyük güncellemesini Kasım ayında yapan Windows 10’da ciddi hatalar bulundu ve Microsoft’un kullanıcılarını casus gibi denetlediği konusunda raporlar çıktı. Ama sonra şirket yaptığı açıklamada bu uygulamayı daha kişiselleştirilebilir servisler sunmak ve kullanıcı deneyimini arttırmak için yaptığını söyledi.

Yazan: Ege Can Canko

:: Windows 10’a geçiş yaptınız mı?