Microsoft, Windows 11’i geçtiğimiz yıl kullanıma sundu. İlk etapta kullanıcı deneyimini düşüren hatalarla çıksa da son zamanlarda yayınlanan yeni güncellemelerle söz konusu sorunlardan kurtuldu ve kaliteli bir Windows deneyimi sunmaya başladı. Ancak son raporlara göre aynı durum kullanım oranlarında geçerli değil. Zira AdDuplex‘e göre Windows 11, bu noktada Microsoft’u hayal kırıklığına uğrattı.
Microsoft uyardı: Edge kullanmayanlar Windows 11’e geçemeyecek
Windows 11 geçişinde Internet Explorer sorunu yaşanıyor. Verilerini Edge'e aktarmayan kullanıcılar Windows 11 kuramayacak mı?Windows 11 sürümüne geçiş hızları azaldı
Aylık yayınladığı raporlarla Windows sürümlerinin kullanım oranlarını gözler önüne seren AdDuplex, kısa süre önce Mart 2022 verilerini paylaştı. Rapora göre geçtiğimiz ay Windows 11’in aksine Windows 10’un kullanım oranlarında ciddi bir artış yaşandı.
Mart 2022 itibariyle kullanıcıların en çok tercih ettiği sürüm Windows 10 21H2 oldu. Şubat ayında yüzde 21‘le en popüler ikinci Windows sürümü olan 21H2, geçtiğimiz ay ciddi bir atılım gerçekleştirerek yüzde 7,5 oranında arttı ve zirveye yerleşti. Şubat ayının birincisi Windows 10 21H1 ise yüzde 1‘lik düşüş yaşadı ve yerini 21H2’ye kaptırdı.
Mart ayında Windows 11 kullanım oranları Microsoft’u pek memnun etmedi. Zira şubat ayında yüzde 3,2 artarak yüzde 19,3 seviyesine çıkan yeni sürüm, geçtiğimiz ay sadece yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. Aynı zamanda bu verilerin AdDuplex SDK v.2 ve üstünü kullanan 5 bin Windows Store uygulamasından toplandığını da belirtelim.
Windows 11 sistem gereksinimleri
İşlemci: | 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC) |
RAM: | 4 gigabayt (GB) |
Depolama: | 64 GB veya daha büyük depolama cihazıNot: Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki “Windows 11 işletim sistemini güncel tutmak için depolama alanı hakkında daha fazla bilgi” kısmında bulabilirsiniz. |
Sistem üretici yazılımı: | UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli |
TPM: | Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0 |
Grafik kartı: | WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu |
Ekran: | Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit |
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: | Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir. |
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
8. Nesilden önceki işlemcilere destek vermesse bunlar normal
Gerçekten doğru
MSİ laptopum var win 11 kurduktan sonra işlemci ısısı boşta 72 c çıktı tekrar win 10 döndüm ve 28 c boşta
Knk bencede var ama ısınma yapmıyor
Boşta 28 C mi, az salla da herkes inansın.
28C iyi sallamışsın ha yalanın da böylesi
Şahsen bu çip krizinde böyle işletim sistemi çıkartarak kimleri kırdı asıl mesele
Sistem gereksinimleri bu kadar katı olursa olacağı bu. Herkes sıfır laptop alacak paradı yok hele hele bu çip krizi, enerji krizi tedarik krizinim üstüne birde gıda krizi eklenince (gida krizi çünkü ortalama bir vatandaşın önceliği buzdolabını doldurmak olur).
linux tarafı hakettiği değeri görse ve oyun firmaları linux tarafına daha fazla çalışmalar çıkarsa windows kim ki 😀 bir tane bilgisayarımda bile çalıştırmam 😀
Steam deck sayesinde linuxdada oyun oynayabileceğiz steam deck linux olduğu için oyun firmaları steam decke oyun çıkardıklarında aslında linuxa çıkarmış olacaklar.
Windows 11’e geçirecek bilgisayar kalmadı ki. Geçebilen tüm bilgisayarlar geçti. Belki birkaç uçuk sistem gereksinimini (bununla birlikte kullanıcıların belki hiç kullanmayacakları özellkileri) kaldırmaları veya opsiyonel hale getirmeleri Windows 11’in hem yüklenme hemde kullanma hızını arttırır.
Geriye dönük işlemci desteği olmadığı için daha çok uzun sure az kullanılır
Windows 10 hala cok iyi durumda olduğu için kullanicilar win 11 e geçmeyi bir zorunluluk olarak görmuyor. Win 10 un eskimesi ve ihtiyaclari karsilayamamaya başladigi zaman w11 e geçiş hizlanir.
Cok yerinde bir yorum ama buradaki sorun windows11 i kendileri vermiyor sadece yeni pclere dagitiliyor bunlar
Sistem gereksinimlerini bu kadar yüksek tutarsa bu kullanım oranı bile fazla.
2 elinle bi şeyini doğrultamayan microsoft beter ol
Win.ME, Win. Vista, Win8-8.1, şimdide Win.11 faciası.. herkese hayırlı olsun. Çoktan Win.12 ayak sesleri duyulmaya başladı bile. 🙂
Bilgisayarınıza çift işletim sistemi kurun. Birisinde Windows 10 diğerinde Windows 11 olsun. İkisini kullanın ve kıyaslayın Windows 10 un 11 den ne kadar hizli ve kaliteli olduğunu anlayacaksınız.
Her körpe nin başına gelir böyle şeyler merak etme 1 seneye kadar bayağı toparlar
Uçuk sistem gereksinimleri yüzündendir. Mesela tpm
Zaten normaldi çünkü windows 11 cok fazla şey istiyor mesela 4 gb ram tpm2.0 … vb.
Saçma sapan donanım gereksinimlerinden vazgeçmedikleri sürece üzülmeye devam ederler.
Çok fazla özellik istiyor yani yeni ve son nesil bilgisayar istiyor bu da işletim sistemini kurmanıza engel oluyor
Win11 aylar önce kurdum üzerine çalışma yaptığım tüm programları kurdum birde baktım sürükle bırak yok klasörleri görev çubuğunda gruplama kapatılamıyor başlat menüsü 10 un yanından geçemez hemen win 10 a geri döndüm win11 yarım bir işletim sistemi tam bir fazia
Bu grafikte TPM siz kuranlarda mevcut sanirim. TPM engel olmasaydı bence bircok kullanicı kurabilirdi.
Saçma sapan ve dengesiz bir sistem gereksinimi olursa başka ne olabilir ki. Hem 1GHz işlemci hem 4GB ram hem de UEFİ ve TPM. Dengesiz bir sistem gereksinimi var.
İşlemci desteği neredeyse yok. üstelik çok yavaş sonu windows 8 gibi olursa hiç şaşırmam.
Uğartır tabi 2.0 olayını kaldırsın yüklemek isteyen kullanıcı yükelyemiyor yok sonra hayal krıklığına uraduk falan basın gitsin önce adam seçmesin insanların cebine bakmasın microsoft win 11 olayından sonra benim için öldü!