Microsoft’un son dönemde Windows 12 için çalışmalarına hız kattığı söyleniyor. Şirketten resmi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen, abonelik tabanlı bir sisteme geçiş yapılacağı iddia edildi. Son sızıntılar ise Windows 12’nin bu yıl çıkmayacağını ortaya koydu.
Windows 12, 2024’te yayınlanmayacak, peki neden?
Microsoft’un bu yıl Windows için “Hudson Valley” kod adlı bir güncellemeyi tanıtması bekleniyor. Yapay zeka deneyimini odaklanacak bu güncellemenin adlandırması ise hala belirsiz. Birçok kişi Windows 11 yükseltmesi olarak geleceğini, bazıları ise Windows 12 olacağını iddia ediyor.
Daha önce Microsoft planlarını doğru şekilde bildiren gazeteci Zac Bowden, Hudson Valley’in yeni bir işletim sistemi olmayacağını söyledi. Yani Windows 12 yerine, büyük bir Windows 11 güncellemesi olarak adlandırılacağını ifade etti.
Bunun başlıca sebebi ise Microsoft’un yeni işletim sistemi yerine Windows 11’i büyütmek istemesinden kaynaklanıyor. Şirket, Windows 11’i yaygınlaştırmak isterken aynı zamanda güncellemelerin de devam etmesini tercih ediyor.
Ayrıca Windows 12’nin piyasaya sürülmesi, Windows 10/11/12 arasında bir rekabet de oluşturabilir. Şu anda yaklaşık 1 milyar cihazda Windows 10 yüklüyken; Windows 11 ise 400 milyonluk bir tabana sahip. Microsoft üçüncü bir ana sürümden kaçınmak istiyor.
Öte yandan Windows 11 gereksinimlerini desteklemeyen Windows 10 bilgisayarların yeni sistemlere geçemediği belirtildi. Bu da Windows 12’nin birçok kişi tarafından göz ardı edilebileceği anlamına geliyor. Yeni Windows’un birkaç yıl içerisinde tanıtılması muhtemel değil.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…
linux minte geçtim fan sesi yok yıllardır lisanslı win kullanıyordum.
Linux Mint’te bir şey yok zaten, o yüzden hafif kod yaza yaza kol kalmıyor.
Lisanslı oyunumu lisanlı Windows ta oynayamadım. Reyzen r3 işlemci 32 GB ram ve 8 GB ekran kartım ile oyun başlıyor takılıp kalyordu. Linuxmint kurdum şimdi 60 FPS de oynuyorum. Üstelik Windows oyunu. Şunuda belirteyim linux içinde Windows oyunlarının 8000 adedi çalışabiliyor. Oyun için Windows ise linuxa şans verin. Sadece internette gezmek, film izlemek,sosyal medya gibi işlerle zaman geçiriyorsanız yine linux. Linux candır can.
Bilgisayarın sana şükrediyor
kullanmadığın lisansı bana hediye edebilirsin
Bir çok kimse Windows 10 nu çalıştırıyor PC sinde. Windows 11 i istemiyor. Ancak Microsoft Windows 12 yi çıkaracağını söyleyince herkes Windows 12 yi desteklemeyen PC sine kurmak istiyor böyle bir talep oluştu. Windows 12 Windows 11 i göz ardı etti. Windows 12 yi 2025 te yayınlayabilir. Windows 10 nun süresi dolunca.
Fan sesi ile alakası ne?
İşlemci ısınınca işlemcinin yanmaması ya da başka donanımın yüksek ısıdan bozulmaması için fan işlemciyi soğutmak amacıyla devreye giriyor.
Zaten garip olan şu diyelim ki 12 çıktı 1 ay sonra 13 ne zaman çıkacak yarın mı çıkıyor öbür gün mü çıkıyor diye söylem başlıyor ve bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmiyor. Önce Windows11’i stabil hale getirsin sonra 12 yi çıkarsın her çıkan işletim sistemi en az 2 yıl çuvallıyor.
KDE NEON KULLANIN WİNZORT SON YILLARINı YAŞIYOR
Çıkartın çıkartın Windows 34 e kadar gider bu. Yıllar önce 10’u çıkardık bundan sonra Windows 10’da devam edilecek ve sürüm niyetine büyük güncellemeler gelicek denmişti.
Söz verilmişti. Maşallah 12’yi çıkaracaklar. Nerde tutulan sözler.
Windows 12 gerçek ten 32 gb Ram mi isteyecek?
Eyer öyles se hiç param yok hayatta 32gb Ram alamam vallahi kalırım ben windows 11 de by by
OEM lisanslı dizüstü bilgisayarıma Ubuntu kurdum ses seda yok gayet iyi anlaşıyoruz kendisiyle hiç üzmüyor bilgisayarımı
Microsoft Windows 10 nun son işletim sistemi olduğunu duyurmuştu. Herkes Windows 10 satın aldı. Windows 10 nu destekleyen PC satın alındı.Bir kaç yıl sonra Windows 11 i duyurdular. Windows 10 nu çalıştıran PC ler Windows 11 i desteklemiyor. Windows 10 nu çalıştıran bir milyar kişi var. Windows 11 in sistem gereksinimleri Windows 10 için alınan PC lere göre değil. Microsoft Windows 11 için yeni PC ye gerek var diyor. Bu yüzden PC satışı yapan firmaların iştahını açıyor. Her yeni işletim sistemi yeni PC ye ihtiyaç duyuluyor gibi bir durum söz konusu. Aslında bu bazı PC ler de Windows 10 varken Windows 11 i de destekliyor kısmen de olsa. Yani en az sekizinci nesil olan PC hem Windows 10 hemde Windows 11 çalıştırıyor ancak ram i yükseltecek HDD yerine SSD alınacak gibi görünüyor. Windows 11 den sonra Windows 12 için sistem gereksinimlerine göre ya yeni bir PC yada elde var olan PC nin özelliklerini yükseltmek gerekir olacak. Windows 11 e göre PC satın alanlar Windows 12 ye yükseltmek isteyecekler. Yapay zeka yla satın alınacak Windows 12 lisansı bile olabilir.