24 Ekim 2016 tarihinde, Windows işletim sistemine entegre olarak çıkartılmış olan Windows Defender, çok büyük bir güncelleme almaya hazırlanıyor. Çok daha güvenli bir kullanıcı deneyimi bizleri bekliyor. Güncellemenin sunulmasını beklemeden hemen özelliğe erişmek istiyorsanız, yazımızda küçük bir rehber de mevcut.

Windows Defender sanallaştırma desteği alıyor

Windows 10’a kadar, ciddi bir koruma isteyenlerin pek de dikkate almadığı Windows Defender, Windows 10’dan sonra büyük bir ilerleme katetmeye başladı. Sürekli olarak yeni özelliklerle güncellenen Defender için çok önemli hatta devrimsel bir yenilik yolda diyebiliriz.

Defender, artık sanallaştırma desteğine sahip bir antivirüs oluyor. Diğer antivirüs yazılımlarında olan sanallaştırma teknolojisinden farklı şekilde çalışan özellik sayesinde Defender, tamamen sanallaştırılmış şekilde çalışıyor.

Kritik Linux açığı keşfedildi!

Kritik Linux açığı keşfedildi!

Geçtiğimiz günlerde tespit edilen kritik Linux açığı, neredeyse bütün Linux dağıtımlarını etkiliyor. Peki bu oldukça kritik zafiyetten korunmanın bir çaresi var mı?

Microsoft, virüslerin sanallaştırma yazılımlarından kaçabilmesini özellikle engelleyecek teknolojiler üzerinde çalışmış olduklarını ve Defender’a eklediklerini belirtti.

Duyuruda, Defender’ın bu özelliğe sahip ilk antivirüs olduğu da eklendi.

Windows Defender sanallaştırma özelliğini nasıl etkinleştireceğim?

Özellik henüz tam olarak son halini almamış olsa da, şimdiden özelliği aktifleştirebilirsiniz. İşte özelliği aktifleştirebilmeniz için uygulamanız gereken adımlar:

1-) Başlat menüsünden CMD’yi yönetici olarak açın

2-) “setx /M MP_FORCE_USE_SANDBOX 1″ yazın (tırnaklar olmadan)

3-) Enter tuşuna basın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın

Bu özelliklerden sonra, sanallaştırma özelliği aktifleştirilmiş olacak.