Microsoft, Windows cihazlarının en son güncellemeleri alabilmesi ve Windows Update aracılığıyla doğru şekilde yüklenmesini sağlayabilmesi için en az sekiz saat çevrim içi olması gerektiğini söylüyor. Windows Güncellemeleri program yöneticisi olan David Guyer tarafından Microsoft IT Pro Blog’da yayınlanan yeni gönderi Windows kullanıcıları arasında tartışma yarattı.
Microsoft Program Yöneticisi olan David Guyer, kalite ve özellik güncellemelerini başarılı bir şekilde yükleyebilmek için bir cihazın ne kadar süre açık kalması ve Windows Update’e bağlı olması gerektiğini inceledi. Rapor, Windows cihazın bir güncelleme aldıktan sonra en az iki saat olmak üzere toplam sekiz saate kadar bağlı kalması gerektiğini gösteriyor.
Windows’a 3D emojiler geliyor! Microsoft’tan açıklama
Microsoft, daha önce duyurduğu Windows 11 için 3D emoji projesini iptal etmemiş. 3D emoji için umut veren açıklama Microsoft'tan geldi.Windows 10 güncellemesinin 8 saat sürmesi şaşırttı
Gönderideki bir başka açıklama, Microsoft’un bilgisayarların Windows Update’e ne kadar süreyle bağlı olduğunu takip etmesi ve istatistikleri ‘Bağlantıyı Güncelle’ olarak adlandırmasını içeriyor. Veriler, yöneticiler tarafından Endpoint yönetim paketinin bir bileşeni olan InTune uygulamasında kullanılabilir.
David Guyer blog yazısında, “Belirli bir bağlantı süresine uymayan cihazların başarılı bir şekilde güncelleme yapma olasılığının çok düşük olduğunu tespit ettik.” dedi.
Blog yazısı, Microsoft’un bazı Windows cihazlarının neden en son kalite ve özellik güncellemelerini alamadığını anlamaya yönelik girişimlerinin ayrıntılarını sağlıyor ve güncellemeleri almak için en az iki saatlik sürekli bağlantı olması gerektiğini söylüyor. Windows güncellemesinin yayınlanmasından sonra bir makinenin kendini güvenilir bir şekilde güncellemesi altı saat sürüyor. Yani güncellemeyi almak ve yüklemek sekiz saate kadar çıkabiliyor.
Microsoft’un rakamları, Windows Update tarafından geride bırakılan ve artık hizmet verilmeyen bir Windows 10 derlemesi çalıştıran Windows cihazların yüzde 50’sinin, yamaların arka planda indirilip yüklenmesi için yeterli zaman harcamadığını da ortaya çıkardı. Ancak bu rakam, güvenlik güncellemelerini 60 gün veya daha fazla süre yüklemeyen müşteriler için yüzde 25’e düşüyor.
Windows 11 güncellemeleri, iyileştirilmiş sıkıştırma sayesinde Windows 10’daki paketlere göre daha küçük ve ayrıca geçen yıl piyasaya sürülen yeni Microsoft Graph API’leri de güncelleme sürecini hızlandırmaya yardımcı olacak. Yani sekiz saatlik güncelleme süresinin Windows 11 ile kısalması mümkün.
Bende de çoooook uzun sürdü
Ubuntu Linux kurun bu eziyetten kurtulun.
Evet, haklısın. İstediğin güncellemeyi kur, istediğin güncellemeyi kurma. Hemde açık kaynak. Hemde göze güzel geliyor.
+1
Dedi ve windowsa tekrar geçti
Olamaaaz
Bana gelmedi güncelleme