Reklam

WP için App Studio, Projeleri Hızlandırdı

17
Reklam

Windows Phone platformunu güçlendirmeyi sürdüren Microsoft, uygulama mağazasını geliştirmek için büyük çaba gösteriyor. Şirket, önemli yazılımcıları kendi platformuna çekmenin yanı sıra bireysel geliştiricileri ve konuya meraklı kullanıcıları da kazanmak istiyor.

Bu amaca uygun olarak hafta başında Windows Phone App Studio’yu kullanıma sokan Microsoft, kullanıcılar için web tabanlı bir geliştirme ortamı sunuyor. Microsoft hesabı ile giriş yapılan Windows Phone App Studio kütüphanesinde yer alan tasarım şablonları özelleştirilerek uygulama yapılabiliyor.

Reklam

Son haberler, “Herkes uygulama yazabilir” sloganı ile Salı günü kullanıma giren Windows Phone App Studio’a ilginin yüksek olduğu yönünde.  Microsoft üst düzey ürün yöneticisi Bryan Tomlinson bugün yaptığı açıklamada, App Studio’ya ilginin inanılmaz olduğunu belirtti ve 48 saat içinde 30 binden fazla projenin App Studio üzerinden başlatıldığını sözlerine ekledi. Yeni servise ilginin önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesi bekleniyor.

 :: Mobil yazılım programlamaya ilgi duyuyor musunuz?

 

17 Yorum

  1. Uygulama yapabilmek için bir kod girmemiz gerekiyor üyeliği aktif ederken . Bunu nasıl edinebiliriz ” invitation code ” ?

  2. Microsoft ve Nokia çok iyi işler başarabilir. Böyle devam etsinler ve şu uygulama marketini biraz ucuzlatsınlar ve telefonların işletim sistemini çok daha güçlendirsinler gerçekten bu işten çok para kazanırlar ve telefon satışlarının P’sini elinde bulundurabilirler.

  3. invitation code için dün mail attım studio.microsoft.com

    20 dk sonra geri döndüler

    thank you for you interest in windows phone app studio beta below is your invitation code you can use to register alttada code yazmıslar

    girdim biraz kurcaladım süper yapmıs adamlar hersey hazır neredeyse uygulama yapmak için code bilgisi falan gerekmiyor

    ama en önemlisi önce ne yapmak istediğini bulmak yaratıcılık önemli

  4. Bu mutlaka Windows Phone’da bulunan uygulama sayısını arttıracaktır ancak “Herkesin (kodlama bilmeden) uygulama yazabildiği” bir uygulama marketi düşüncesinde bana göre bir olumsuzluk var. Android’de en azından uygulama yazan kişiler uygulamalarını en iyi yapabilmek için sürekli kendilerini bir kodlama dilinde geliştiriyorlar. Böylece uygulamaları güncel ve yenilikçi kalmaya devam ediyor. Peki bu App Studio ile kodlama bilmeden uygulama yazan kişilerin uygulaması nasıl sürekli güncel ve yenilikçi olacak?

    (Bir ek not: Benim bu yorumum daha çok “Herkes uygulama yazabilir” sloganına karşı. Uygulama yazmaya yardımcı olacağı birçok nokta elbette olacaktır bu App Studio’nun. Kodlama yazmak için Visual Studio’yu kullanan biri olarak, App Studio’yu kötüleme yetkisini kendimde bulmuyorum)

  5. herkes uygulama yazar, ama microsoft her uygulamayı onaylamadan markete koymaz. koymuyoda zaten. yazdığın uygulamanın yayınlanması için bi test sürecinden geçmesi gerekiyo..

  6. Bir iki tane oyun motoru bet aşamasında onlar relase olunca muhtemelen ios ve android teki bir çok oyunda çıkmış olacak, bu apo studiodan ziyade onlarla ilgileniyorum 🙂 bir kaç seneye kalmaz wp hak ettiği yerde olur.

  7. Yazılımın ve marketin çıkış hızı ve sayıları diğer platformların çıkış dönemine göre çok daha hızlı ilerliyor Microsoft tarafında yazılım geliştirmenin kolaylığı ve Visual studioyada bu olayı entegre etmesi Windows Phone kullanımını akıllı bir tercih olarak tercih edilmesini sağlıyor

  8. Arkadaşlar size şöyle söyleyim microsoft Nokia nın baskıları sonunda çalışmalarını hızlandırdı ve yeni geliştirmelere yeni teknolojilere yazılımlara yer veriyor yıl sonuna doğru gdr3 güncellemesiyle beraber Nokia htc huawei lg samsung zte lenovo hp asus oppo gibi firmalar 4 çekirdekli full hd telefon ürettiğinde bi düşünün satışları geçtim uygualama sayısında nasıl artış olacaktır 2014 yılında wp 8.1 ve blue ile patlama yapacaktır Sonyde wp lu bir telefon ürettimi bilmeniz gerekirki wp mobil platformu domine etmiştir.Rekabet iydir….

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version