Microsoft, geçtiğimiz günlerde Türkiye‘deki geliştiricilerin Windows Store‘a uygulama yükleyebilecekleri müjdesini vermişti. O haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
Windows 8‘in uygulama ve oyun mağazası olacak Store, 82 ülkeye daha açılarak toplamda 120 ülkeden erişebilir duruma geldi. Uygulama geliştiricileri ve kurumsal firmalar artık 120 ülkeden de uygulamalarını Store’a yükleyebilir, son kullanıcılar da bu uygulamaları indirebilir duruma geldi.
Türkiye‘nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede yıllık ücretler ve geri ödemeler yerel para birimi ile yapılacak. Microsoft’un yıllık kayıt ücreti olarak belirlediği fiyat 60 TL. Bu fiyat kurumsal şirketler için 2 katı artıyor ve 120 TL’ye çıkıyor.
Google Admob gibi Microsoft’un da indirilme oranlarına göre ücretsiz uygulamaları teşvik ettiği biliniyor. Microsoft’un uygulamaları kabul etmesiyle beraber, Windows 8 için çıkan uygulamaların sayısında büyük bir artış öngörülüyor.
:: Windows 8 için uygulama geliştirmeyi düşündünüz mü?
Pencere sana guveniyorum
Biz developerlarin dusunmesi cok onemli degil microsoft aptalca bir politika yurutuyor uygulama gelistiricilerine ellerinden gelen zorlugu cikariyorlar benim bir uygulamam yayinda calisan ama yalla app tan ingilizce aciklamasinin az olmasi gerekcesi ret ettigi 2uygulama
Uygulama gelistiricilerinin onunu mukemmel seviyede acan google android dir
Microsoft gittigin yol yalnis cihazi actif etmeden uygulamayi emilotor disinda test edemiyorsun apple dahi 1 kere lisans aldiktan sobra sinirsiz cihazinda uygulamani test etmene imkan veriyor. Maleseft microsoftta bu ozgurluk ve yetenek yok. Ben windows 7.1 mango ile uygulama yazdigim vakit androidin pazar payi
Android pazarin %51 ini almis ios %31 microsoft %3 hersey ortada microsoftra akilli hic kimse yokmu googlenin uygulama gelistirme ve yayinlama politikasini kendine ornek almiyor apple dahi bunu arastirirken..