Reklam

Microsoft, Windows sunucularında yeniden başlatma derdini bitirdi!

0
Reklam
asdasdas

Microsoft, sunucu yönetimini daha verimli hale getirmek için Windows Server 2025’te Hotpatch özelliğini devreye soktu. Artık sunucular, önemli güvenlik güncellemelerini yeniden başlatmaya gerek kalmadan alabilecek. Microsoft, bu yeni özellik için ilk hotpatch güncellemesini kamuya açık önizleme sürümüyle yayınladı. Sonbaharda da tam sürüm olarak kullanıcılara sunulacak. Peki, bu Hotpatch’in faydaları neler?

Öncelikle şirketin, bu özellik için ilk güncellemeyi kullanıcılarla kamuya açık önizleme sürümü olarak paylaştığını söyleyelim. Daha önce yalnızca Azure üzerinde çalışan Windows Server 2022 Datacenter sürümünde sunulan özellik, artık Windows Server 2025 ile daha geniş bir kitleye hitap ediyor. Hem standart hem de datacenter sürümlerinde kullanılabilir olacak olan Hotpatch, sistemin kritik anlarda bile duraksamadan çalışmasına yardımcı olacak. Peki bu güncellemenin hangi avantajları var?

windows-sunucu-yeniden-baslatma-hotpatch
  • Yeniden başlatma sayısı ve dolayısıyla iş yükü etkisi azaldı. Her yıl 12 zorunlu yeniden başlatma yerine, artık her üç ayda bir yalnızca bir kez planlanmış yeniden başlatma yapılacak.
  • Daha az kurulum paketi dosyası, daha az disk ve CPU kaynağı tüketirken güncellemeler daha hızlı indirilip kurulacak.
  • Daha kolay yama koordinasyonu ve değişiklik kontrolü olacak.
  • İsteğe bağlı Azure Update Manager entegre edilebilecek.

Windows 11, Ayarlar kısmına faydalı bir sayfa eklendi!

Özellikle sık sık yeniden başlatma gerektiren güncellemeler, sunucu yöneticileri için her zaman bir problem olmuştu. Ancak Hotpatch sayesinde, bu zorunluluk ortadan kalkıyor ve sunucular güncellenirken bile kesintisiz çalışma devam edebiliyor.

Reklam

Geleneksel güncelleme yöntemlerinde her ay gerçekleştirilen zorunlu yeniden başlatmalar, iş akışını olumsuz etkileyebiliyordu. Ancak Hotpatch, sadece her çeyrek dönemde bir yeniden başlatma gerektirdiği için, bu yükü büyük ölçüde hafifletiyor.

Bu da, iş süreçlerinin çok daha az aksamasını sağlıyor. Aynı zamanda, bu yeni yöntem sistem kaynaklarını daha verimli kullanıyor. Özellikle daha az CPU tüketimi ve disk alanı kullanımı ile güncellemeler arka planda sorunsuz şekilde gerçekleşebiliyor.

Microsoft’un bu yeni Hotpatch özelliği, IT departmanları için büyük bir avantaj olacak. Bu sayede, kritik sistemlerin kesintisiz çalışması sağlanırken güvenlik güncellemelerinden de ödün verilmemiş olacak.

YORUM YOK

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version