İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

Windows Ücretsiz Olacak

Microsoft’un her sene düzenlediği Build etkinliği bu yıl oldukça heyecanlı geçiyor. Dün akşam Windows 8.1 Update 1 ve Windows Phone 8.1‘in tanıtıldığı etkinlik hızla devam ediyor.

Atakan Sayın

okunma

Windows Ücretsiz Olacak

Microsoft’un her sene düzenlediği Build etkinliği bu yıl oldukça heyecanlı geçiyor. Dün akşam Windows 8.1 Update 1 ve Windows Phone 8.1‘in tanıtıldığı etkinlik hızla devam ediyor. Windows 8.1 Update 1 hakkında detaylara ulaşmak için buraya, Windows Phone 8.1 hakkında detaylara ulaşmak için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Microsoft’un son yeniliği ise Windows sürümlerini ücretsiz yapmak oldu. Ama hemen heveslenmeyin. Windows sürümleri sadece 9 inç altı tabletler, telefonlar ve şeylerin interneti diye tabir ettiğimiz kavram kapsamına giren cihazlar için ücretsiz hale geldi.

Android İçin Dişli Rakip

Açık kaynak kodlu ve isteyen herkesin ücretsiz biçimde elde edebileceği işletim sistemi Android karşısında, cihaz başı ücret ödenmesi zorunlu olduğundan dolayı güçlenemeyen Windows Phone, artık ücretsiz oldu. Üreticiler için Android karşısında çok daha güçlü bir alternatif haline gelen Windows Phone’u 2014 yılında çok daha fazla göreceğimizi tahmin ediyoruz.

Şeylerin İnterneti

İnternet her geçen gün gelişiyor, büyüyor. Artık çamaşır makineniz bile size SMS atabilecek kadar akıllandı. Bu kapsamda çeşitli ürünler tanıtılsa da, henüz çok pahalılar. İlerleyen yıllarda ucuzlaması beklenen bu aletlerin en kısa zamanda her eve girmesini isteyen Microsoft, şeylerin interneti kapsamında yer alan cihazlar için Windows’u ücretsiz hale getirdi. Evet kısacası buzdolabınız, çamaşır makineniz Windows’u ücretsiz olarak alabilecek.

:: Windows’un belirli cihazlarda ücretsiz hale gelmesini nasıl karşılıyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (46)

SDN Okuru

Windows mobil piyasada bir hiç, piyasanın hâkimi Android, Yırtınmaya gerek yok beyler...

SDN Okuru

Bilgasayarda windows iyide telefonda windows sevemedim.

SDN Okuru

Microsoft enazından piyasaya nasıl yutunabileceğini anlayabiliyor ve buna höre hareket edebiliyor . Bit ios ce mac kuşlanıcısı olarak windowsun giderek güçlendiği kanaatindeyim . Abdroidi zaten bi benimseyemedim değişik bişey :D

Turab Garip

erdemlee Nickli Üyeden Alıntı Ben cidden anlamadım ücretsiz oldu derken telefonlara bundan önce güncellemeler paralımıydı ki cidden takıldım oraya Nihai olarak sana değil, birincil olarak üreticiye ücretliydi. Yani nasıl ki örneğin Sony bir bilgisayar ürettiğinde içine ücreti ödenmiş bir Windows kuruyor ve sana öyle gönderiyorduysa, telefonu üreten kişi de eğer Windowslu bir cihaz yapacaksa, her cihaz için Microsoft'a lisans ücreti ödüyordu. Şimdi ise ödemeyecek. Yani isteyen her üretici, hiçbir ücret ödemeden sözü edilen cihazlarına Windows yükleyip satabilecek. Son kullanıcıyı nasıl etkileyebilir? Bir bilgisayar aldığında bilgisayarın ücreti 500 $ ise, onun üstüne 100 $ lisans ücreti konulur ve sana 600 $ fiyatla satılır. Telefonda da böyleydi; şimdiden itibaren sadece telefona ücret ödeyeceksin. Fakat bu bence çok iyimser bir yaklaşım. Üreticilerin tercihini belki biraz etkileyebilir, fakat son kullanıcıyı çok etkileyeceğini zannetmiyorum.

SDN Okuru

Benim kullandığım ilk bilgisayar imac g5 ti windows la ve bilgisayarın kasmasıyla sonradan tanıştım :)

erdemlee

Ben cidden anlamadım ücretsiz oldu derken telefonlara bundan önce güncellemeler paralımıydı ki cidden takıldım oraya

SDN Okuru

Directx, Visual Studio ve Office i olmasa çok hantal bir platform. Hayde herkes Linux'a

SDN Okuru

android 7 inctabletim var Windows yükleyebilecekmiyim yani

SDN Okuru

Ücretsiz yapılması hamlesiyle Windows ekosistemi hızla büyümeye başlayacak...

SDN Okuru

Ahahahahaahhhh çook güldüm aynı OS X de olduğu gibi

Daha fazla yorum (36 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.