Yapay zekâ ile ilgili gelişmeler özellikle son zamanlarda daha da gündemde olmaya başladı. Özellikle büyük teknoloji şirketlerinin de yapay zekâ kullanmaya başlamasıyla daha da hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu şirketlerden biri de Microsoft oluyor. Şirket yapay zekâ ile daha güvenli bir Windows kullanımı sunacak.
Microsoft, yapay zekâ destekli güvenlik asistanını duyurdu.
Microsoft, aşamalı olarak yapay zekâyı sistemlerinin her yerine getiriyor. Geçtiğimiz gün şirket, yapay zekâ destekli asistan Security Copilot’u duyurdu. Security Copilot, Microsoft’un güvenlik uzmanlarının çalışmalarını artıracak.
Söz konusu sistem, güvenlik uzmanlarının ve şirketlerin kullanıcı verilerini daha iyi korumacı amacını taşıyor. Ayrıca güvenlik olaylarını tespit ederek raporluyor. Bunun yanı sıra Security Copilot, günlük olarak toplanan 65 milyondan fazla veriden güç alıyor. Böylece günler süren işleri birkaç dakika içinde hallediyor.
Microsoft Security’den sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Vasu Jakkal, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. “Bugün, siber güvenlik profesyonellerinin aleyhine olasılıklar yüksek. Çoğu kez, amansız ve sofistike saldırganlara karşı asimetrik bir savaş veriyorlar. Security Copilot ile gün dengesini lehimize çeviriyoruz. Security Copilot, savunucuların yapay zekâ hızında ve ölçeğinde hareket etmesini sağlayan ilk ve tek üretken yapay zekâ güvenlik ürünüdür.”
Tüm bunların yanı sıra yeni güvenlik asistanı, saldırılarla ilgili verileri özetliyor. Sonrasında olaylara öncelik vererek pek çok tehdidi zamanında ve hızlı bir şekilde çözmek için güvenlik ekiplerinin gözden kaçırdıklarını yakalamaya yardımcı oluyor.
Ayrıca yeni yapay zekâ destekli güvenlik asistanı, saniyede 25 milyardan fazla kaba kuvvetle parola hırsızlığı girişimini engelliyor. Microsoft’taki 8 binden fazla güvenlik uzmanı, neredeyse tüm diğer şirketlerden daha çok güvenlik sinyali analiz ediyor. Bu açıdan bakıldığında Security Copilot’un oldukça etkili olacağını söylemek mümkün.
Peki, siz Microsoft güvenlik asistanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Yapay zekanın güvenlik için kullanılabilmesine karşın, yapay zekalı virüs üretilebilir. Neticede, insanın etkisinin ve değerinin olmadığı tekilliğe doğru gidiyoruz.