İnternet bağlantılı bir bilgisayar kullanmak çoğunlukla için virüslere, trojanlara ve diğerlerine açık davetiye sunmak demektir. Özellikle güvenlik yazılımı kullanmayanların başı bu tür zararlı yazılımlardan kurtulmuyor. Bu tür zararlı yazılımlar özellikle Windows platformunu tercih ediyor, zira en çok Windows platformu tercih ediliyor ve her zaman birtakım açıklar bulunabiliyor. Bu da bilgi hırsızlığına açık kapı bırakıyor.
Zararlı yazılımlar bilgisayarlarımızın en önemli baş belalarındandır.
Aslına bakarsanız diğer işletim sistemleri de saldırı altında. Fakat dediğimiz gibi, bu saldırıdan en çok Windows etkileniyor. Eğer siz de bir Windows kullanıcısıysanız, ve güvenlik sorunlarıyla başınız dertteyse, piyasadaki onlarca ücretsiz güvenik çözümlerinden yararlanabilirsiniz. Bunlar hafife alınmayacak derecede etkili ve işlevsel yazılımlar. Sonuç itibariyle herkes bir güvenlik yazılımına 100 dolar verecek diye bir kaide yok. Ücretli olan yazılımların deneme sürümleri de geçici bir çözüm olarak aklınızda bulunabilir.
{pagebreak::Secunia Personal Software Inspector}
Peki bu kadar yazılım arasından en iyisinin hangisi olduğuna nasıl karar vereceksiniz? Sizin için bunların arasından en etkili olan yazılımları seçtik. Yapmanız gereken yazılımı kendi sayfasından indirmek ve bilgisayarınıza kurmak. Artık daha güvendesiniz demektir.
Secunia Personal Software Inspector
Bilgisayarlardaki en büyük güvenlik sorunları aslında Windows ile alakalı değil. Kullandığınız herhangi bir yazılım, sahip olduğu açık yüzünden Windows’unuza zarar verebilir. Bu sorunu atlatabilmek için izleyebileceğiniz en iyi yöntem, yazılımlarınızı güncel tutmaktır. Ne var ki herkes hayatını internette geçirmediği için bu güncelleme takiplerinizi sık sık yapamayabilirsiniz. Otomatik güncelleme bir nebze çözüm olabilir, ama her program da otomatik güncelleme teknolojisine sahip değil.
Her uygulamanın güncelliğini kontrol etmektense Secunia’ya başvurun yeter.
Secunia Personal Sfotware Inspector ile bu sorunu aşabilirsiniz. Sizin için, sisteminizdeki yazılımların güncelliğini kontrol eden bir yazılım olan Secunia, bilgisayarınızı tarayıp, yazılımlarınızın zayıf noktalarını tespit ederek, güncelliklerini kontrol ediyor. Herhangi bir sorunla karşılaştığı zaman sizi uyarıp gerekli işlemleri başlatıyor.
İndirmek için tıkla!
{pagebreak::SendShield}
SendShield
Microsoft Office dökümanları, içerisindeki verileri sizin izin verdiğiniz ölçüde saklar. Bir başkasına doküman yolladığınızda karşı taraf, bu bilgilerin hepsini görebilir. Zira varsayılan olarak tüm bilgiler açık bir şekilde saklanıyor. Bu çok büyük bir güvenlik problemi değilmiş gibi gözükse de önlemlerimizi almakta fayda var. Sonuçta tehlikenin nereden nasıl geleceği belli olmuyor.
SendShield ile basit gibi görünen ama ciddi açıklarınızı kapatabilirsiniz.
SendShield yazılımını kullanarak e-posta aracılığıyla yolladığınız her doküman için tek tek vakit harcamaktan kurtuluyorsunuz. Tüm bu işlemleri SendShield, otomatik olarak sizin için hallediyor. Ayrıca yazılım aracılığıyla, Office dökümanlarınızı PDF formatında da yollayabilirsiniz.
İndirmek için tıkla http://www.sendshield.com/download/index.php
{pagebreak::Avast Antivirus}
Avast Antivirus
Birçok ücretli antivirüs yazılımı ister istemez sistemi zorluyor ve performansını düşürüyor. Dolayısıyla bilgisayarlarımız yavaşlıyor. Avast ise ücretsiz olmasına karşın sistemin performansını hiç zorlamayan bir güvenlik yazılımı. ALWIL Software‘in hazırladığı yazılım, hafifliği ve etkinliği ile göz dolduruyor. Ücretsiz bir antivirüs yazılımı edinmek istiyorsanız, tercihiniz kesinlikle Avast Antivirüs olmalı.
Avast, ücretsiz olmasına rağmen hafife alınacak bir yazılım değil.
İndirmek için tıkla!
{pagebreak::HijackThis}
HijackThis
Her kullanıcının bilgisayarında bir adet casus yazılım dedektörü olmalıdır. Lavasoft‘un Ad-Aware yazılımı ya da Spybot Search & Destroy, bu iş için en ideal çözümlerin başında geliyor. Bazı casus yazılımlar ise bu tür güvenlik yazılımlarından kaçabiliyor, böylece sisteminizde mevcudiyetini korumaya devam ediyor.
HijackThis karışık bir yapıya sahip olduğundan dikkatli kullanılmasında fayda var.
HijackThis adlı yazılımı, Ad-Aware gibi yazılımların gözünden kaçan casus yazılımlar için kullanabilirsiniz. Bulunmayanı bulmak HijackThis‘in görevi denilebilir. Yalnız bu yazılımı kullanırken dikkat etmeniz gerekiyor zira ileri derecede Windows bilgisi gerektiriyor. Yanlışlıkla sisteminize kalıcı hasar vermeden önce bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ediyoruz.
İndirmek için tıkla!
{pagebreak::SpyWareBlaster}
SpyWareBlaster
Casus yazılımlardan korunmanın en makul yollarından biri de, onları bilgisayarınıza yüklenmeden tespit edip sisteminizden silmek. SpywareBlaster ile ActiveX-tabanlı olan casus yazılımların sisteminize girmesini ve en baştan kendilerini sisteminize yüklemesini engelleyebilirsiniz.
Casus yazılımların sisteminize musallat olmasını en baştan engelleyin.
Yazılımın içerisindeki ekstra özellikler de sizin güvenliğinizi arttırmanız yönünde. Internet Explorer ile gezinirken flash animasyonları engelleyerek flash-tabanlı zararlı yazılımları da engellemiş oluyor. Siz de dilediğiniz animasyona izin vererek güvenliğinizi arttırmış oluyorsunuz.
İndirmek için tıkla!
{pagebreak::NoScript}
NoScript
Herhangi bir internet sayfasına girdiğimizde JavaScript, Java veya çeşitli eklentiler, sunucu tarafından değil de biz kullanıcıların tarafından çalıştırılıyor. Bu kod parçacıkları kimi zaman zararlı satırlar içerebiliyor. Bunların önüne geçmenin en iyi yolu NoScript adı verilen bu Firefox eklentisini kurmaktır.
Firefox eklentisi olan NoScript ile birlikte birçok reklamı da engelleyebilirsiniz.
Firefox internet tarayıcınıza kurduğunuz anda, her sitenin kendi kodları arasında yer alan scriptleri engelleyip çalışmalarına engel olmanız mümkün. Bu sayede daha güvenli bir internette dilediğinizce sörf yapabilirsiniz.
İndirmek için tıkla!
{pagebreak::Comodo Firewall Pro}
Comodo Firewall Pro
Güvenlikten bahsederken, güvenlik duvarıyla ilgili bir yazılımdan bahsetmezsek olmaz. Comodo Firewall Pro, piyasadaki en iyi ücretsiz güvenlik duvarı yazılımlarının başında geliyor. Zira XP ve Vista işletim sistemleriyle birlikte gelen Windows’un kendi güvenlik duvarı dürüst konuşmak gerekirse çok da etkili değil.
Windows’un güvenlik duvarındansa Comodo’yu kullanmanızı tavsiye ederiz.
Kullanımı kolay, etkili ve sistem yönetimi zor olmayan bir güvenlik duvarı arayanlar için Comodo Firewall Pro‘dan daha etkili bir yazılım düşünemiyoruz.
İndirmek için tıkla!
admin kardes. su sitenin yazilarinin tamamini bir sayfada gostersen. 5 cumle okuyup sonraki sayfa diyoruz hep. vakit aliyor.