WinZip ile hayatımıza giren dosya sıkıştırma yazılımları, epey çeşitlenmiş durumda. Hem kullanışlılık hem de performans açısından WinZip’i geride bırakmayı başaran WinRAR, Türkçe dil desteğiyle de ülkemizde en çok kullanılan yazılımlar arasında.

Yeni sürümler, artık çok çekirdekli işlemcileri de desteklediğinden dolayı, sıkıştırma ve çıkartma işlemleri çok daha kısa zaman alıyor. Hatta işlemcinizi test etmek için kıyaslama aracı olarak WinRAR‘ı bile kullanabilirsiniz.

WinRAR 3.92’yi indirmek için buraya tıklayın.

Bu arada, eğer sisteminiz 64 bit ise o zaman yazılımın da 64 bit seçeneği olduğunu unutmayın. Benim gibi internet üzerinden sık sık download yapan biriyseniz ve Rapid hesabınız varsa, WinRAR’ın hızından mutlaka faydalanın. Size epey zaman kazandıracaktır.

Sistemim Kaç Bit?

Yukarıdaki paragrafta bitler havada uçuştu ama sisteminizin kaç bit olduğunu bilmiyorsanız ve meraktan ölüyorsanız, tüm bunlar yetmezmiş gibi bu sorunun cevabını nasıl öğreneceğinizi bilmiyorsanız şunu yapın;

 

  1. Klavyedeki Windows tuşu ile Pause tuşuna beraber basın.
  2. Gelen ekranda 64 bit yazısını arayın. Yoksa değildir. Varsa 64 bittir 🙂

Açık kaynak kod destekçisi okurlarımız “Neden 7Zip değil de WinRAR?” diye epey saydıracaklardır bana ama kendimi zorlayarak bir müddet 7Zip kullandığımı, kısa süre sonra yeniden WinRAR’a dönmek zorunda kaldığımı söyleyebilirim.

 

  • WinRAR 3.92’de çoklu monitör desteği
  • Sıkıştırıp e-posta ile gönder seçeneği kullanırken, sıkıştırılan dosyanın adını otomatik olarak e-postanıza konu başlığı olarak yazmak
  • Bazı küçük hataların giderilmesi


Bu yazıyı hazırlarken gördüm, WinRAR’ın bile temaları varmış.

:: Hangi sıkıştırma yazılımını kullanıyorsunuz? Forumda tartışalım.