Kişilerin kendilerine ait site açmalarını sağlayarak istedikleri konularda içerik üretmelerine imkan veren yöntemlerin en popüler hali blog kurmak. Bu konuda hizmet veren gözde isim ise, şüphesiz 9 yılı geride bırakarak sektörün öncü ismi olmayı başaran WordPress.
Gerek gelişmiş altyapısı gerek kullanıcı odaklı özellikleriyle bir adım öne çıkmayı başaran servis, diğer taraftan sunulan geniş eklenti desteği sayesinde kişilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Rakiplerine nazaran daha fazla noktaya müdahale seçeneği sunmasıyla bilinen WP, geçmişten günümüze kadar seri güncelleme paketleriyle görücüye çıktı.
Son olarak 3.4.1 sürümü duyurulan ve retina display özelliğine kavuşan ünlü site, böylelikle daha net ve keskin görüntü desteğine kavuştu. Gelişen teknolojiden her zaman kendisine pay çıkarmayı başaran yetkililer, henüz çok geçmeden yeni bir güncelleme paketi ile karşımıza çıktılar.
3.4.2 numarasıyla çıkan yeni WordPress’te 20 adet önemli güvenlik açığı kapatıldı. Ek olarak ortadan kaldırılan programlama hataları ile mevcut uyumsuzluk ve hatalar çözümlendi. “wp_options” bünyesindeki “db_version” veritabanı sürümü ise 21707‘ye güncellenirken, kullanıcıların en çok şikatçi olduğu yönetim panelindeki donmalar ortadan kaldırıldı.
Böylelikle daha kararlı ve güvenli hale gelen platformda hız konusunda da iyileştirilmeler gerçekleştirildi. Milyonlarca kişinin henü 3.4.1 sürümünü kullandığı WordPress’e yönelik olası saldırılardan etkilenmemek için sisteminizi güncellemeyi unutmayın.
- WordPress 3.4.2 Türkçe’yi indirmek için buraya, sürüm notlarına ulaşmak için ise buraya tıklamanız yeterli.
:: Hangi blog servisini kullanıyorsunuz?
nasıl kuruluyor biri bana yardım etse..
Hayret, Türkçe sürüm hemen çıkmış. Artık fazla bekleme yapmayacaklar anlaşılan.
Arkadaşlar cahilliğime verin ama şimdi bu retina display yeni sürüm ile herkese mi geliyor?
Bu retina display denen olay bütün bloglara mı geldi acaba?
Normalde sadece ücretsiz wordpress.com siteler ve gravatar için geldi ama jetpack yada diğer retina eklentileri ile kendi sunucunda barındırdığın site için kullanabilirsin. Tabi sadece yönetici paneli ve yüklediğin resimler için geçerli olur. Temanın da desteklemesi gerekir ki tam anlamıyla bir retina display olabilsin.
WordPress 3.5 Beta 3
WordPress 3.5 RC4