Teknoloji Haberleri

    Wozniak: Bulut Bilişim Tam Bir Felaket

    Son yılların yükselen trendi olan Bulut Bilişim, halen birçok kullanıcınının (farkında olsun olmasın) kullandığı önemli bir teknoloji. Günümüzde Gmail‘den DropBox‘a kadar birçok servis bu teknolojileri kullanıyor. Bu servislerin en önemli özelliği bütün verilerin internet yardımı ile erişilebilen sunucular üzerinde bulunması. 

    Ancak herkes Bulut Bilişim‘e pek iyi gözle bakmıyor. Bunlardan biri olan Apple‘ın kurucularından Steve Wozniak, katıldığı bir televizyon programında Bulut Bilişim‘in tam bir kabus olduğunu ve önümüzdeki beş yıl içinde büyük sorunlar çıkaracağını belirtti.

    Herşeyin buluta konulmasından rahatsız olduğunu belirten Wozniak, ‘ben bu durumun korkunç bir noktaya ulaşacağını düşünüyorum, Bütün dosyalarımızı internete yüklüyoruz. Bu yüzden dosyalarımız üzerindeki kontrolü de kaybediyoruz’ dedi.  

    :: Bulut Bilişim için ne düşünüyorsunuz? Sizce de Wozniak haklı mı?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    24 Yorum

    1. acer

      Bir bakıma doğru değil mi.. Herşeyimiz bulut depolama şirketlerinin insafına bırakılır mı.

      Hem kontrolümüz büyük ölçüde kayboluyor. Hem bu sistemin teknik olarak da sınırlarını bilmiyoruz. Astarı yüzünden pahalıya vb. gelmesin sakın!

    2. SDN Okuru

      doğru demiş adam..yandexe dropboxa yüklüyorum ama neyi attım neler attım karmakarışık oluyor..

    3. SDN Okuru

      Gerçekten haklı.Sonuçta firmaların çoğu bulut bilişim kullanıyor.Gerçekten de yararlı bir servis ama bunların güvenliği hakkında ne düşünebiliriz ? Sonuçta internet, herkesin tek bir tıklama ile ulaşabileceği bir ağ.Kişisel verileri bırakın, ciddi verileri saklamak için bulut bilişim kullanılması çok yanlış olur.En basitinden dropbox saldırıya uğradı.Bazı kişilerin hesapları çalındı.Eminim çoğu firmanın da hesabı çalındı.

      Bulut bilişimin daha iyi bir şekilde kullanılabilmesi için firmalara özel ağ içinde ağ sistemi kullanılmalı ve güvenlikleri arttırılmalı.Yoksa bulut dan vazgeçilmez.Apple – Google – Microsoft gibi her dev bu desteği veriyorsa güvenmekten başka yapabileceğim bir şey yok.

    4. SDN Okuru

      he he haklı!..harici disklere kime takacaklar 500 liraya…tabiki kötüleyecekler bulut’u…bulut teknoloji temiz iş…0 güven arıyorsanız internette dolaşmayacaksınız,bukadar güven kaygınız varsa emailde kullanmayın sıkıyorsa…oda bir nevi bulut!şu hakli diyenlere bedava 50 gb var desen koşa koşa gelir beleşciler…

    5. orcnd

      bence bulut bilişime olan ihtiyacı düşük internet hızları sebep oluyor. eğer gerçekten hızlı internetimiz olsaydı herkes kendi iç bulut ağını kullanırdı.

      inanıyorum ki gelecekte internet hızlandıkça bulut bilişim sunucuları evlerde barınacak ve güvenlik ile ilgili kaygı ortadan kalkacak.

    6. SDN Okuru

      O Mantıkla bakarsak Hdd’nin bozulma riski var. Dvd ve Cd ‘nin çizilip okunamama gibi bir durum var. Bence haklı değil. Hdd ve Cd’lerde ne kadar risk varsa Could sistemlerde de o kadar risk var. Başıma saksı düşebilir diye dışarı çıkmamazlık olmaz..

    7. engerex

      Adam haklı. Şahsen kendi kişisel ve/veya az kullanıcılı bulut sistemimi kurmayı düşünüyorum. Araştırıp göreceğiz.

    8. Gold Eagle

      Resim,video gibi dosyaları eklemekten kaçınıyorum.Aslında pek de kullanmıyorum.Arada word,powerpoint dosyaları
      Hiç bir şirkete güvenmemek gerekir

    9. volgan

      ben zamanında dedim ama adımız wpzniak değil ki haber olsun

    10. SDN Okuru

      Dropbox’a birşeyler atmıştım. Ne koydum inan unuttum çoktan

    11. SDN Okuru

      Bulut bilisimi sonuna kadar destekliyorum

    12. SDN Okuru

      he he haklı!..harici disklere kime takacaklar 500 liraya…tabiki kötüleyecekler bulut’u…bulut teknoloji temiz iş…0 güven arıyorsanız internette dolaşmayacaksınız,bukadar güven kaygınız varsa emailde kullanmayın sıkıyorsa…oda bir nevi bulut!şu hakli diyenlere bedava 50 gb var desen koşa koşa gelir beleşciler…

      Katılıyorum dostun.

    13. SDN Okuru

      Bu adami bosuna sevmiyorum, saygi duyulasi biri bence.

    14. SDN Okuru

      neyi yapiyorsan ondan sakinirsin appleinkide bu mantik.Gelecekte applein internet ortaminda saklama vb. seyler olursa sakin guvenmeyin

    15. SDN Okuru

      Bulut alt yapı ister ama o altyapıya ulaşana kadar ihtiyaçlar artacağı için bir noktadan sonra işe yaramaz hale gelecektir.

    16. SDN Okuru

      klasik apple politikası.bulutu devredışı bırakıp.kendi servislerini pahalıdan satacaklar.hep aynı şey.

    17. SDN Okuru

      skynet’den kaçış yok 🙂 boşuna debelenme..

    18. SDN Okuru

      Bulut bilişimde amaç verilere kolay ulaşım gibi görünüyor. Teoride güzel bir çözüm gibi. Peki her şeyinizi bilmediğiniz bir sunucuya yüklemek ne kadar güvenli? Bence kesinlikle büyük hata.

    19. SDN Okuru

      bedava 50 gb var dropbox tan ama kullanmıyorum.. koşa koşa gitmek değil koşa koşa kaçıyorum sevgili arkadaşım..

    20. SDN Okuru

      Bulut denilen şey basite indirgersek vds, vds, co-location gibi bişey. Git bir makina yap koy datacentera uzaktan depola dur. ADAM HAKLI , unutmayın ki başkasında duran bilgi sizin değil. Facebook bile bazı ünlülerin profilinde kayıtlı kısıtlı fotoları papatazzilere satmakla ilgili açılmış davada yargılandı…!

    21. SDN Okuru

      bence depolamanında sanal olması müthiş birşey bulut şirketlerinin dosyalarımız

    22. SDN Okuru

      bence herşeyi sanal olarak depolayabilmek müthiş birşey ayrıca bulut şirketlerine dosyalarımızın kontrolünü vermekmi ? adamlarda senin oraya attığın filmler fotolar ve pdflerle çok ilgili zaten sanki oraya çok gizli hükümetle alakalı şeyler koyacaz 😀

    23. drjacob

      Bugün Dropbox hacklendi ve reis’e hak verip tüm bulutları kapatıım

    Diğer yorumları gör (23) Yorum Yap

    Yorum Yaz