X5’in eski tasarımcısı BMW’yi eleştirdi
Spor otomobilleri ile öne çıkan Alman otomotiv devi BMW, yeni dönem için tasarladığı araçları ile oldukça fazla eleştirildi. Yeni dönem araçlarında eskiye göre farklı bir konsept benimseyen otomobil üreticisi, X5’in eski tasarımcısı Frank Stephenson tarafından da eleştiriye maruz kaldı.
“iX’in ruhunu kaybeden bir araç”
iX modelini yeni bir mobilite çağı olarak nitelendiren BMW’nin elektrikli otomobili, X5 modeli kadar uzun ve geniş bir yapıya sahip değil. Aynı zamanda Yeni iX’in, bir X7 kadar dingil mesafesi de bulunmuyor. Yeni iX‘in bu yapısı, Stephenson’a göre büyük bir iç alan sağlayacak. Aynı zamanda bu oranların güzel olabileceğini de düşünen otomobil tasarımcısının esas odağı ön ızgaralarda.

Yeni tasarıma sahip ön ızgaraların çok büyük olduğunu düşünen Stephenson, otomobilin geri kalanın da gerginlik olmadığını söylüyor. BMW yenilenen bu yapıyı minimalist bir tasarım olarak nitelendirse de, eski tasarımcı Stephenson bunun çok basit olduğunu savunuyor.
Aracın hareket etmediğini söyleyen eski tasarımcı, “Benim için hareketli nesneyi tasarlamanın doğru yolu bu değil. Aracın hareket etmeye hazır gibi görünmesini tercih ederim” diyor. Bu durumun aracın çizgilerinin olmamasından kaynakladığını belirten Stephenson, BMW’nin ızgaradaki gibi sadeliğe olan ilgisini anlasa da, mobilite çağı diyerek çok ileri gittiklerini de belirtiyor.
Ayrıca eski tasarımcı Stephenson, konuşmasına şöyle devam ediyor; “Hatların olmaması bir aracı neredeyse statik olan bir şeye dönüştürebilir, bence bu araba yandan bakıldığında çok durağan görünüyor“.

BMW’nin yeni nesil tasarım algısını eleştiren Stephenson, son olarak şunları söylüyor; “Neredeyse ruhunu kaybetmiş bir araç. Burada demek istediğim ürün tasarımcısını eleştirmek değil. Ancak ürünler ürün gibi görünür, arabalar araba gibi görünür. Aynı meslek değil.”
BMW’nin yeni nesil tasarımı ve elektrikli otomobili iX hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
FIRSAT ÜRÜNLERİ

1999 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenci. İlgi alanı olan bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. SDN aracılığıyla tecrübesini paylaşmayı seviyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" X5’in eski tasarımcısı BMW’yi eleştirdi konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere X5’in eski tasarımcısı BMW’yi eleştirdi ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda X5’in eski tasarımcısı BMW’yi eleştirdi ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
Samsung Galaxy Note 21 canlı görüntülendi
- 2
Huawei Mate 20 serisi kullanıcılarına üzen haber
- 3
Çalışanların ruh halini yöneticiye bildiren 'bileklik'
- 4
Fatih Sondaj Gemisi'nden beklenen haber geldi
- 5
Taksicilerden Uber'e karşı yeni hamle
- 6
Apple'a Telegram yüzünden dava açıldı
- 7
Son dakika! Facebook, Türkiye'ye temsilcilik atadı
- 8
ABD'deki şirketlerin 'Huawei lisansı' iptal edildi
- 9
Karne hediyesi için teknolojik cihazlar MediaMarkt'ta!
- 10
Samsung Genel Müdür Yardımcısı'na hapis cezası
En yeni Videolar
- 1
SDN ofisi parayı ne yapıyor?
- 2
Dünyanın en büyük AirPods'u kutusundan çıkıyor!
- 3
Facebook hem kabul etti hem 'tehdit' etti
- 4
Arçelik 9 Serisi A65 A 955 A 4K Smart TV incelemesi
- 5
300x zoom ile telefona yakından baktık!
- 6
A101’den 35 TL’ye yüz temizleme cihazı alıp denedik!
- 7
İçerik platformlarının aile üyeliklerini karşılaştırdık
- 8
MSI Optix MAG274QRF-QD monitör incelemesi
- 9
Android telefondan iPhone 12 Mini'ye geçtik
- 10
ABD yasağına Xiaomi'den ilk açıklama!
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 2
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 3
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 4
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 5
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 6
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 7
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 8
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 9
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 10
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 11
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!
- 12
Bilgisayarı soğuttuğunu iddia eden vakum!
- 13
11 yaşındaki Kerem'in oyun kolu incelemesi
- 14
Huawei Freebuds Pro inceleme
- 15
GoPro Hero 9 Black elimizde!
Adam haklı
Gerçekten bmw bir araç tan farklı bir yapısı var ve bu yapı bozulmuş tasarımda normal marka bir araç gibi duruyor yandan bir bmw gibi durmuyor
Ön ızgara hariç mükemmel bence
Çok büyük panjurlar bakınız 4 serisi katlettiniz güzelim 4 serisini
Valla bu kadar stres altında, bmw de dağıtmış. Hele bir arka grup var, Honda civic yapmışlar. Bmw kötü yolda.
Nerde o Polat kasa x5 in tasarımı
Yürü be koççum
Doğru söylüyor bu elektrikli arabaların tasarımı cok kötü
Saçma sapan konuşmuş. Büyük ızgara çok yakıştı arabaya. Değişikliğe karşı bir insan tasarımcıda olmaması gerek. O zaman aynı arabayı satsınlar boş yere bir sürü para tasarımcıya vermesinler.
X5 bitti herşey gibi
BENCE DE ADAM HAKLI. BMWNİN FARLARI VE BÖBREKLERİ ONU DİĞERLERİNDEN AYIRAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİYDİ. AMBLEM OLMASA BİLE 80 MODEL ARACA BAKIP BU BMW DİYEBİLİRSİN AMA YENİ TASARIMDA SAÇMALAMIŞLAR. E46 E30 E36 E39 E90 F10 F30 VS HEPSİ MÜKEMMELDİ AMA ŞİMDİKİLER BERBATT
BMW ruhunu kaybetmiş, sıradan Uzakdoğu araçlarına benzetilmiş. Agresif, harekete hazır çizgiler kaybolmuş
Bence haklı büyük ızgaralar aracı hantal bir görünüşe kavuşturmuş.
Güzelim BMW markası 2020’de mahvoldu. Dış tasarım ile
Hani çok güzel kusursuz bir yüzde , bir yara izi vs. Olur da insanın algısı direk oraya yönelir ya…. ön ızgara işte öyle birşey😀
Ben de beğenmedim.