Yapay Zeka

    Bu kez ChatGPT’ye gerçek bir rakip geliyor!

    Elon Musk'ın şirketi xAI'ın yeni yapay zeka chatbot'u Grok, mobil uygulama olarak piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Peki avantajları neler?
    xai-grok-chatgpt-yapay-zeka-rakip-geliyor

    Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI, ChatGPT’ye karşı ciddi bir rakip olacak Grok chatbot’u için adımlarını hızlandırdı. Wall Street Journal’ın haberine göre, Grok’un mobil cihazlar için bağımsız bir uygulama olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor. Daha önce web tabanlı bir hizmet olarak tanıtılan Grok’un ChatGPT’yi devre dışı bırakabileceği söyleniyor.

    Aslında, Grok’un mevcut sürümü, Grok-2 modeli üzerine inşa edilmiş ve gerçek zamanlı bilgi akışıyla destekleniyor. Bu özellik, özellikle X platformundaki sosyal medya verilerini analiz etmesiyle de ilgileri toplamıştı. Ancak, Grok’a şu anda yalnızca X Premium veya Premium+ aboneliği olan kullanıcılar erişebiliyor. İşin güzel ganı ise, mobil uygulamanın bu sınırlamayı kaldırarak ücretsiz bir kullanım seçeneği sunabileceği belirtiliyor.

    xai-grok-chatgpt-yapay-zeka-rakip-geliyor

    Grok, ChatGPT’ye ek olarak Google Gemini, Anthropic Claude ve Microsoft Copilot gibi diğer güçlü yapay zeka modelleriyle de rekabet edecek. Özellikle mobil uygulama pazarında bu kadar büyük bir rekabet ortamında Grok’un başarılı olabilmesi, benzersiz özellikler sunmasına bağlı.

    Grok’un X platformu dışındaki kullanıcılara ne kadar hitap edeceği ise ayrı bir merak konusu. X kullanıcıları için sosyal medya verilerini analiz etme yeteneği Grok’un önemli bir avantajı olsa da, bu özellik X’e ilgisi olmayan kullanıcılar için aynı çekiciliği yaratmayabilir.

    Grok’un, telif hakkı ve marka ihlalleri konusundaki esnek tutumu bazı kullanıcılar için bir sorun yaratabilir. Örneğin, daha önce X platformunda Nintendo karakterleriyle ilgili sorunlar yaşanmıştı. Grok’un bu tür durumlara nasıl bir çözüm sunacağı henüz belli değil.

    Sizce Grok, sunduğu benzersiz özelliklerle bu rekabeti kazanabilir mi? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    3 Yorum

    1. Anonim

      Süper haber. Habercilik bu işte

    2. Veysel

      Bence chat gbt yi yenemez ve open al’da boş durmayacağından eminim.

    3. Elnur

      Denemeler chetgp den daha geride olduğunu gösteriyor

    Diğer yorumları gör (2) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network