Xiaomi 11i HyperCharge geliyor: 15 dakikada tam şarj

4

Son yıllarda mobil sektörün en güçlü isimlerinden olan ve yeni teknolojileri her geçen gün cihazlarına kazandıran Xiaomi, şarj konusunda kendini bir hayli geliştirdi. OPPO cephesinin uzun bir süre domine ettiği hızlı şarj teknolojisinin son birkaç yıldır diğer üreticiler tarafından da geliştirilmesi, oldukça yüksek şarj güçlerini ve minimum süreleri ortaya çıkardı. Xiaomi 11i HyperCharge‘da bu betimlemeye uyan bir cihaz olarak geliyor.

28 Aralık tarihinde 12 serisinin tanıtmayı planlayan Xiaomi, üst düzey özellikler ile rakiplerinin önüne geçecek. Özellikle yonga, ekran ve pil tarafı yeni amiral gemisi serisinde göz doldururken, lansamndan yaklaşık bir hafta sonra üst düzey şarj gücüne sahip bir telefon daha duyurulacak. Xiaomi 11i HyperCharge, 6 Ocak tarihinde piyasaya sürülecek.

Xiaomi 12’nin ekranına yeni sertifika alındı

Xiaomi 11i HyperCharge, 120W hızlı şarj desteğine sahip olacak

HyperCharge teknolojisi ile pazarda ses getirmeyi hedefleyen Xiaomi, oldukça kısa sürelerde bataryanın tam şarj olabileceğini söylüyor. 120W hızlı şarj teknolojisini Xiaomi 11i HyperCharge ile özdeşleştirmeyi düşünen üretici, Ocak ayının başlarında bu akıllı telefonu tanıtacak.

Şirketin resmi hesabından yapılan paylaşımda “Hindistan’ın en hızlı şarj olan akıllı telefonu” ibaresiyle yer alan Xiaomi 11i serisi, önceki iddiaları doğrulayan detaylarla dikkat çekti. Nitekim arka tarafta yer alan 120W ibaresi HyperCharge’ı doğrularken, 6 Ocak 2022 tarihi de lansmanın tarihini açıkça gün yüzüne çıkardı. Ayrıca tasarım tarafı da söylentilerin doğru olabileceğini gösterdi.

Bazı kaynaklar yeni Xiaomi 11i HyperCharge’ın Redmi Note 11 Pro+ ile aynı olacağını, yalnızca şarj gücünde değişiklik yapılacağını söylüyordu. Teaserda yer alan tasarım görüntüsü çok belirleyici olmasa da Note 11 Pro+’ı anımsatıyor.

Peki siz bu şarj güçleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Hızlı şarj teknolojisi bataryayı öldürüyor mu? Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz…

4 YORUMLAR

  1. Hızlı şarj teknolojileri bataryayı öldürmüyor yada ömrünü kısaltmıyor (normal sarj teknolojileri ile kıyaslar isek) fakat bataryanın verimliliğini azaltıyor. Bataryanın tasarımsal kapasitesi ile asıl kapasitesi arasındaki fark normal şarj teknolojilerine göre biraz daha fazla. Tek eksi yönü bu ve bunu da daha kısa şarj süresi ile telafi ettiği için olumsuz sayılmaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version