Akıllı Telefon

    Xiaomi hızla büyümeye devam ediyor!

    Xiaomi, dünya çapında toplamda 18 bankayla ortak bir sözleşme imzaladıklarını ve 1 milyar dolar kredi çekilerek yatırım yapılacağını açıkladı.

    Firma tarihinin en iyi çeyreğini 2017 yılının Nisan-Haziran ayları arasında geçiren Xiaomi, dünya çapında toplamda 18 bankayla ortak bir sözleşme imzaladıklarını ve 1 milyar dolar kredi çekilerek yatırım yapılacağını açıkladı.

    Xiaomi: 1 milyar dolar nereye harcanacak?

    Deustche Bank ile birlikte Avrupa’nın birkaç ülkesi, Hindistan, Çin, Hong Kong ve Orta Doğu’da yer alan bazı bankalarla imzalanan anlaşmayla, 1 milyar dolar kredi çekilerek Çin dışındaki ülkelerde yeni mağazalar ve fabrikalar kurulacak.

    17-07/28/xiaomi-mi-5x-sdn-shiftdelete.jpg

    2014 yılında en değerli girişim olarak gösterilen Xiaomi, hızla büyümesine rağmen bugüne kadar Çin dışındaki pazarlarda gerçek anlamda var olmak için bir hamle yapmamıştı. Bu durum yeni anlaşmayla birlikte yavaş yavaş değişeceğe benziyor.

    Hindistan’da da oldukça popüler olan Xiaomi marka akıllı telefonlar sayesinde firmanın bu ülkede önümüzdeki iki yıl içerisinde 100 yeni mağaza daha açacağını belirtmemiz gerekiyor.

    Yine de 1 milyar dolarlık kredinin tam olarak nereye harcanacağı konusunda bir açıklama yapılmış değil. Bu yüzden de çeşitli spekülasyonları dinlemek yerine firmanın izleyeceği yolu takip etmek daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

    :: Firmanın gelişmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    15 Yorum

    1. SDN Okuru

      yürü beee seni kim tutar .

    2. SDN Okuru

      Come to turkey 🙂

    3. SDN Okuru

      Ben satın aldım ya o yüzdendir

    4. SDN Okuru

      böyle markaların büyümesi gerekiyor tüketici dostu bir firma umarım ülkemizdede bayilerini görürüz

    5. SDN Okuru

      Seviyorum bu markayi adamlar isini duzgun yapiyorlar mi5 sonrasinda mi5s plus kullaniyorum cok memnunum

    6. SDN Okuru

      Ayni fiyat politikasiyla resmi satis magazasi gelse cok guzel olur

    7. SDN Okuru

      Türkiye'ye bir tane yapsalar yeterli

    8. SDN Okuru

      Türkiye'de mağaza açarsa Samsung bu yüksek fiyatlarıyla çok etkilenir. Apple'ı fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Sonuçta hedef kitlesi Android ama belli de olmaz. Güzel haber.

    9. SDN Okuru

      Türkiyeye geldiği gün telofon alicam hemde tüm aileye gel artık

    10. SDN Okuru

      işte akıllıca yöetilen bir firma ve marka. adamlar f/p oranını o kadar dengeli yakaladılar ki deli gibi telefon satıyorlar. Lg ve Htc buradan ders çıkarmalı bence yoksa zarar yazar dururlar.

    11. SDN Okuru

      Yeni bir dev doğuyor. Dışa açılmakla iyi yaptılar bu sayede belki diğer firmalar indirime gider. Adamlara helal olsun kendi ülkelerinde başlayıp dünyaya açılıyorlar Türkiye'den de böyle bir firma çıksa keşke.

    12. SDN Okuru

      Samsung !
      Sony !
      ve diğerleri..
      Ayağa kalkın büyüğünüz geliyor. : )

    13. SDN Okuru

      Yürür be Xiaomi, kim tutar seni… 😉

    14. Türkiyede casper ve vestel var casperin ürünlerinide çok seviyorum ve kaliteli buluyorum ..

    15. Türkiyede vestel ve casper var casper in ürünlerini arkadaşımda gördüm oldukça şık ve kaliteli bence bu tür firmaları devletinde desteklemesi lazım yerli ürünlerin son model ve ücret olarak biraz cazip olması gerekiyor..

    Diğer yorumları gör (14) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Exit mobile version