Reklam
    Reklam
    Haberler

    Xiaomi, HyperOS 4 Beta Sürecini Başlattı

    Xiaomi, HyperOS 4 beta sürecini başlattı. Yeni performans iyileştirmeleri, yapay zeka özellikleri ve ilk kez görünen geniş katlanabilir telefon hakkında detaylar.

    Xiaomi, merakla beklenen yeni arayüzü HyperOS 4 için beta sürecini resmen başlattı. Şirket, yeni yazılımın tanıtımı sırasında gelecekteki geniş ekranlı katlanabilir telefon modelini ilk kez gün yüzüne çıkardı.

    Kullanıcı deneyimini ve sistem performansını odağına alan bu yeni güncelleme, yapay zeka entegrasyonuyla da dikkat çekiyor. İlk beta aşaması Xiaomi 17 serisi ve Redmi K90 ailesi gibi üst segment cihazlar için erişime açılırken, yeni arayüzün akıllı cihazlar arasındaki etkileşimi daha akıcı hale getirmesi hedefleniyor. HyperOS 4, Xiaomi’nin yazılım ekosisteminde yeni bir dönemi temsil ediyor.

    Reklam
    Reklam
    • Xiaomi, sistem performansını optimize eden HyperOS 4 beta sürümünü kullanıcıların erişimine sundu.
    • Yeni arayüzde yer alan Super XiaoAi 2.0 asistanı, gelişmiş yapay zeka yetenekleriyle görev planlama süreçlerini güçlendirdi.
    • Şirket, HyperOS 4 arayüzü tanıtımı sırasında yeni geniş ekranlı katlanabilir cihazını ilk kez sergiledi.
    • Beta süreci Xiaomi 17 ve Redmi K90 serisi başta olmak üzere toplam on farklı cihaz için başlatıldı.

    Xiaomi, yeni geniş ekranlı katlanabilir cihazıyla akıllı telefon pazarındaki rekabeti bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

    Performans ve Yapay Zeka Özellikleri Geliştiriliyor

    Xiaomi, HyperOS 4 ile sistem kaynaklarını daha verimli yönetmek amacıyla HyperCore mimarisinde iki önemli teknolojik iyileştirme gerçekleştirdi. Yük hesaplama ve bellek ön yükleme sistemleri sayesinde, kullanıcıların en sık kullandığı uygulamalarda çok daha yüksek bir performans elde edilmesi amaçlanıyor.

    Yeni uygulama çalışma ortamı, hem sistem çekirdeği hem de uygulama katmanlarında yapılan optimizasyonlarla donatıldı.

    Reklam
    Reklam

    Arayüz geçişlerinin ve animasyonların çok daha akıcı hale getirildiği bu sürümde, kullanıcı etkileşimleri daha hızlı yanıt veriyor. Yapay zeka tarafında ise MiMo büyük dil modeli üzerine inşa edilen Super XiaoAi 2.0, karmaşık görevleri daha kolay planlama ve çoklu cihaz yönetiminde daha üstün başarı sergileme gibi özellikler sunuyor.

    Beta Süreci İlk Cihazlar İçin Başlatılıyor

    Yeni yazılımın test edilmesi için belirlenen ilk grup oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Xiaomi 17 Ultra, 17 Pro, 17 ve bunların Leica/Max versiyonlarının yanı sıra Redmi K90 serisi ve Pad 8 tablet modelleri, HyperOS 4 deneyimini ilk tadan cihazlar arasında yer alıyor. Bu geniş cihaz desteği, şirketin yeni yazılım standardını tüm ürün ailesine hızlı bir şekilde yayma niyetini ortaya koyuyor.

    Beta testlerine katılan kullanıcılar, sistemin kararlılığı ve yeni yapay zeka özellikleri hakkında geri bildirim sağlayarak yazılımın nihai sürümünün şekillenmesine katkıda bulunuyor.

    Reklam
    Reklam

    Geniş Katlanabilir Cihaz Tasarımı İlk Kez Görünüyor

    HyperOS 4 arayüzünün farklı ekran formatlarında nasıl performans gösterdiğini sergileyen Xiaomi, henüz resmi olarak tanıtılmamış olan geniş katlanabilir telefonunu arayüz gösterimlerinde kullandı.

    Cihazın özellikle iç ekran genişliği ve katlanabilir ekran formuna özel optimize edilmiş arayüz öğeleri, şirketin bu alandaki donanım çalışmalarının oldukça ileri bir seviyede olduğunu gösteriyor. Yazılım ve donanımın bu kadar entegre sergilenmesi, yeni katlanabilir telefonun piyasaya çıkışının oldukça yakın olabileceğine dair güçlü sinyaller veriyor.

    Reklam
    Reklam

    Xiaomi’nin yeni arayüzü HyperOS 4 ile sunduğu yapay zeka odaklı özellikleri ve sızdırılan geniş ekranlı katlanabilir telefon tasarımını nasıl buldunuz; sizce bu yenilikler piyasadaki dengeleri değiştirebilir mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap