Ekran altı kamera sistemine sahip olması beklenen Xiaomi Mi MIX 4 tanıtımına günler kaldı. Şirket CEO’su Lei Jun’un açıklamasına göre Xiaomi, 10 Ağustos’ta düzenleyeceği sanal etkinlikte yeni akıllı telefonlarını ve diğer ürünlerini görücüye çıkaracak. Burada Mi MIX 4’ün da tanıtılacağı beklentiler arasında.
Ön kamerası ekrana yerleştirilen ilk Xiaomi telefon olma özelliği taşıyacak Mi MIX 4’ün tasarımına ilişkin yeni bir sızıntı ortaya çıktı. Paylaşılan görüntüler cihazın ekranında bir adet de parmak izi tarayıcısı bulunacağı iddialarını güçlendirirken; kamerasının iç kısımdaki konumlandırıldığı nokta açığa çıktı.
Xiaomi Mi MIX 4’ten kullanıcıları üzen MIUI 13 açıklaması
Xiaomi Mi MIX 4 ekran altı kamerası doğrulandı
IT Home tarafından aktarılan bilgilere göre, görüntü bir tedarikçinin fabrikasından çekildi. Mi MIX 4 modelinin çerçevesine ait olduğu iddia edilen fotoğrafta, toplamda üç adet ekran içi sensör bulunduğu gözüküyor; bunların sırasıyla ekran altı kamera, parmak izi ve ışık için kullanılacağı gelen bilgiler arasında.
Akıllı telefonlarda genellikle kameralar üst kısma konumlandırılırken, burada aşağıya yerleştirildiği gözler önüne seriliyor. Bu da Xiaomi Mi MIX 4’ün ekran altı kamera sensörüyle birlikte kutudan çıkacağını bir kez daha doğruluyor.
Merakla beklenen telefonun tanıtım tarihi yaklaştıkça sızıntıların ardı arkası kesilmiyor. Bir süre önce Mi MIX 4 modelinde Qualcomm Snapdragon 888 Plus işlemcinin kullanılacağı ortaya ortaya çıktı. Bunun yanında Xiaomi’nin yeni kullanıcı arayüzü MIUI 13 ile çalışırken görüntülendiği bir fotoğraf da çevrim içi ortama sızdırılmıştı.
Telefonun “hakkında” menüsünü ortaya çıkaran bu bölüm, bazı özelliklerini de net bir şekilde gözler önüne serdi. Mi MIX 4 olarak adlandırılacağı doğrulanan cihaz, 128 GB depolama alanına sahip. MIUI 13 ile kutudan çıkan telefon, Android tabanlı arayüzün stabil versiyonunu kullanıyor. Bu durum, geliştirme sürecinin sona erdiği iddialarını destekliyor.
üstteki ışık, ortadaki de kamera sensörüyse çok iyi yerleşim yapmışlar demektir. kamera üstte veya altta olduğunda, ekrana bakarak görüntülü konuşma yapınca sanki aşağı veya yukarı bakıyormuş gibi olduğu için görsellik olarak sıkıntı oluyor.