Xiaomi kullanıcıları, uzun bir süredir akıllı telefonlarındaki sensörlerin düzgün çalışmadığıyla ilgili şikayetlerini dile getiriyor. Şirket de geçtiğimiz yıl bu sorunu çözebilmek için başka bir üretici ile anlaştığını söylemişti. Fakat Note 11 ailesinde de aynı problemin yaşandığı söyleniyor. İşte detaylar…

Xiaomi CEO’su görevinden istifa etti!

Xiaomi CEO’su görevinden istifa etti!

Xiaomi kurucusu ve CEO'su Lei Jun, markanın akıllı telefon, PC gibi tüketici elektroniğinden sorumlu biriminden istifa etti.

Xiaomi kullanıcıları, yazılımsal sensörden şikayetçi!

Xiaomi’nin Poco ve Note serileri başta olmak üzere, pek çok cihazın kullanıcısı benzer sorunları dile getiriyor. Örneğin cihazın ekranı, konuşma esnasında birden açılarak yüzü algılayıp aramayı sessize alıyor veya kapatabiliyor. Ya da tam aksine, çağrıyı sonlandırmak istediğiniz de ekran açılmayabiliyor.

Xiaomi telefonlarında yakınlık sensör testi

Şirket, bu sorunun farkında olduğunu daha önceki açıklamalarında dile getirmişti. Hatta Elliptic Labs yerine Minghao Sensing ile anlaşma sağlanması bekleniyordu. Bu sayede gelecek modellerde bu sorunun çözüleceğini öngörülüyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde tanıtılan Redmi Note 11 ailesini satın alan kullanıcılar, problemin aynen devam ettiğini söylüyor.

Şirketin Redmi Note 11 serisi akıllı telefonları için, önceki cihazlarında olduğu gibi yine Norveçli Elliptic Labs firmasından yakınlık sensörlerini temin ettiği iddia ediliyor. Konuyu araştıran uzmanlar da yakınlık sensörlerindeki arızaların nedeni olarak bu sensörleri suçladı.

Xiaomi’nin bunu yapmasının sebebinin, hem maliyetleri düşürmek hem de üretim kıtlığının ve yoğunluğunun içerisinde programa uygun ilerlemek olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla halihazırda satın alan tüketiciler, Elliptic Labs’in yapay zeka sanal yakınlık sensörünün görevlerini doğru bir şekilde yerine getirmesini umabilirler.

Aslında yakınlık algılama sensörü, günümüzde tüm akıllı telefonlarda kullanılan temel donanımlardan birisidir. Özellikle ekranın otomatik olarak kapatılması, pil ömrünün korunmasına yardımcı oluyor. Fakat Elliptic Labs’in AI Sanal Yakınlık Sensörü, özel bir donanım sensörüne ihtiyaç duymadan bu işlemi yapabildiğini ve cihazlardaki donanım sensörü yerine yazılım sensörünü kullanmanın maliyetleri büyük ölçüde düşürdüğünü söylüyor.

Şirketin AI Sanal Yakınlık Sensörü, kullanıcılar bir telefon görüşmesi sırasında cihazı kulaklarına tuttukları sırada akıllı telefonun ekranını kapatıp ve dokunmatik işlevini devre dışı bırakıyor. Bu da donanımsal bir yakınlığı algılama sensörü olmadığı için eğer düzgün çalışmazsa, bir kullanıcının kulağı veya yanağının arama sırasında yanlışlıkla telefonu kapatmak veya numaraları çevirmek gibi istenmeyen eylemleri tetiklemesine sebep olabiliyor.

Elliptic Labs tarafından konuyla alakalı yapılan açıklamaysa şu şekilde:

Xiaomi, 2016’dan beri Elliptic Labs’ın teknolojisini kullanıyor ve güveniyor. Xiaomi, bu yıla yapay zeka tabanlı sanal yakınlık sensörümüzü dört akıllı telefon modelinde (Redmi Note 11, Note 11S, Note 11 Pro ve Note 11 Pro 5G) tanıtarak başladı.

Donanım sensörlerini Elliptic Labs’in AI Virtual Smart Sensor Platform™ yazılımıyla değiştirmek, devam eden tedarik zinciri risklerini ortadan kaldırırken maliyet açısından optimize edilmiş inovasyon, insan ve çevre dostu çözümler sağlar. Bu, Elliptic Labs’i Xiaomi gibi küresel akıllı telefon üreticileri için ideal bir ortak haline getiriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!