Çin’li akıllı telefon şirketleri, 2014 yılında adeta çoştu! Huawei, Lenovo, ZTE, OnePlus ve Xiaomi en çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren şirketler arasında yer alıyor. Listenin önemli konumundaki şirketlerden Xiaomi ise küresel yatırımcıların göz hapsinde. Televizyon gibi tüketici elektroniğine yönelik diğer ürünleri de üreten Çin’li şirkete geçtiğimiz günlerde önemli bir yatırım teklifi geldi.
CNews.ru’da yer alan habere göre, 2010 yılında kurulan Xiaomi için Rusya’nın önde gelen yatırım fonlarından biri olan DST Global tarafından 1,5 milyar dolarlık yatırım teklifi geldi. Şirketin belli oranda hisselerine talip olunması anlamı taşıyan bu girişimin sonuçları merakla bekleniyor.
DST Global, Rus girişimci Yuri Milner tarafından yönetiliyor. Şirketin önemli ortakları arasında milyarder iş adamı Alişer Usmanov’da var. Söz konusu yatırımın Xiaomi için önemli bir kilometre taşı olacağı ve yatırıma dair sürecin de artarak devam edebileceği belirtiliyor.
Peki Xiaomi şu anda kaç milyar dolarlık bir teknoloji şirketi? Bu sorunun yanıtı 10 milyar dolar şeklinde. Hızla yükselen değeri ile Xiaomi’nin değerinin önümüzdeki birkaç yıllık süreçte 40 milyar dolar daha artması şeklinde piyasa beklentileri var. Önümüzdeki yıllarda 50 milyar dolar değerindeki Xiaomi, çok daha sansasyonel akıllı telefon modelleri ile, çok daha fazla pazarda yer alabilir. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.
kilometer taşı..
Translated content was here..
Niye hiç kaynak gösterilmemiş?
sorun şu ki bu tür firmalar büyürken uygun fiyata satıyorlar telefonları ve çok iyi kârlar elde ediyorlar ama büyüyünce fiyatlarında anormal bir artışa imza atıyorlar ve hep zarar ettiklerini söylüyorlar. Nasıl oluyor bu durum anlamış değilim.
Ayrıca daha önceden küçük olupta büyüyen diğer firmalardan huawei, lenovo’da büyüdükten sonra fiyatlarına ciddi zamlar ilave etmiş firmalar arasında.
Özellikle uçuk fiyatlarla telefon satan bilindik Markaların kökünü kazır umarım…
Bence xiaomi çakma iphoneları ve çakma ipadleri ile çok daha ileriye gidemez
adam gibi telefon
Birkaç milyar dolarımız olsa da ortak olsak 😀
Markalasinca satış sonrası hizmet ve bir sürü katma değerli süreç işin içine giriyor doğru orantılı olarak fiyatlara yansıyor