Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Yahoo’nun Haber Uygulaması Değişti

    Sürekli yenilikler, geliştirmeler ve satın almalar içerisinde olan Yahoo, Mayıs sonlarında Tumblr servisini alarak büyük bir ses getirmişti.

    Ardından PlayerScale firmasını alarak devam eden Yahoo, Şubat ayında ise anasayfa tasarımına el atmıştı. Yahoo şimdi ise Haberler bölümü tasarımını değiştiriyor.

    Reklam
    Reklam

    Yahoo Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Kerns tarafından resmi blog üzerinden yapılan bir açıklama ile duyurulan Haberler bölümü yeni tasarımı, daha çok kullanıcı odaklı olacak ve kullanıcı tercihleri ile birlikte kişiselleştirilebilir yapıya sahip olacak. Bu sayede kullanıcıların kendi haberlerinin kendilerinin belirleyebileceği bir sistem şeklinde çalışacak olan yeni Yahoo Haberler sayfası, haber akışını da daha öne çıkaracak. Buda haber kategorilerini ve diğer içerikleri eski sisteme göre daha hızlı ve kolay ulaşabilir bir hale getirecek.

    Mike Kerns ise yeni Haberler tasarımının giderek daha akıllı bir şekil alacağını ve kullanıcıların sistemi kullanırken Yahoo hesapları ile giriş yapmalarının önemli olduğunu söyledi. Kerns hesapları ile giriş yapan kullanıcıların, sistem tarafından tanınacağı ve haber akşının ve kategorilerin bu sayede daha kolay kişiselleştirilebileceğinin altını çizdi.

    Reklam
    Reklam

    Tasarım olarak çok fazla bir değişiklik olmadığını ancak sistem olarak büyük bir değişiklik olduğunu söyleyen Kerns, kullanıcıların sayfanın modern ve sade yapısını fark edeceklerini söyledi. Yahoo Haberler bölüm güncellemesi ise ilk olarak ABD‘den başlayacak ve daha sonra ise diğer ülkelere dağılacak. Aynı güncellemeler iOS ve Android içinde gelecek.

    :: Yahoo Haberler bölümünü kullanıyor musunuz?

     

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap